Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Roger Llinas - Rèplica al director - Tot Sant Cugat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    3.432
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 18/02/14, 23:05   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Roger Llinas - Rèplica al director - Tot Sant Cugat

bvvjmhsicaayyd-
El santcugatenc i sergent dels Bombers de la Generalitat, Roger Llins, ha respost al director General de Bombers Ramon Pars desprs de l'entrevista publicada al TOT


El col·lectiu de Bombers se sent "menyspreat" pel seu director


El santcugatenc i sergent dels Bombers de la Generalitat, Roger Llinàs, ha respost al director General de Bombers Ramon Parés després de l'entrevista publicada al TOT
L'entrevista publicada al TOT a Ramon Parés, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha suscitat moltes crítiques entre els bombers de Catalunya. En la publicació explica que el futur del parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal passa per augmentar els horaris dels bombers, perquè segons Parés, "el sistema entrarà en crisi en els pròxims anys, entre d'altres coses". Segons el santcugatenc sergent dels bombers de la Generalitat, Roger Llinàs, "el que fa Parés és menysprear-nos enlloc de potenciar-nos i que caldria aclarir algunes afirmacions". Com bé apunta al final de la carta, per tot el que comenta el director, Llinàs creu que "Parés no està orgullós de liderar un col·lectiu com el nostre". Per aquests motius, Llinàs ha volgut fer pública una carta en resposta i en representació del col·lectiu:

Sóc bomber des de fa 29 anys i puc dir sense por a equivocar-me que aquest fet, junt amb la meva condició de pare de família, són les coses de les quals més orgullós estic a la meva vida.

És precisament el fet de sentir-me orgullós de ser bomber el que em fa encara més difícil entendre que el nostre Director General ens menyspreï enlloc de potenciar-nos.

Crec que potser caldria aclarir algunes de les afirmacions que el Sr. Parés fa a l’entrevista publicada recentment per aquest mitjà. En primer lloc vull dir que és cert que la majoria del col·lectiu s’ha negat a fer hores extres. El que el Sr. Parés no diu és que en bona part això es deu a que el Conseller d’Interior, Sr. Espadaler, va dir a principis de l’estiu passat que els bombers som uns pesseters, i que, com a conseqüència d’aquestes paraules, molts bombers no fem hores extres per demostrar-li que això és mentida.

Cal dir també, i vagi per endavant que jo no sóc massa partidari de l’horari actual en guàrdies de 24 hores, que cada guàrdia equival a tres jornades de 8 hores i que es reparteix entre dos dies, ja que comença a les 7 del matí d’un dia i acaba a les 7 del matí de l’endemà, per tant, dir que el bomber treballa 68 dies l’any és, si més no, inexacte.

Pel que fa a dir que treballem el 17 % del temps i la resta esperem, demostra un desconeixement total del nostre dia a dia o una evident mala fe. A més de l’atenció als serveis, durant una jornada de treball fem la revisió del material d’intervenció i dels vehicles, realitzem pràctiques, visitem indústries i altres llocs d’interès, atenem a les visites escolars que venen al parc i fem revisió de camins i d’hidrants, entre d’altres activitats.

Fent referència al fet que se’ns ha proposat que treballem més hores i que no volem, caldria que el Sr. Parés expliqués a la opinió pública a quin preu l’hora vol pagar als bombers l’ampliació de la seva jornada.

Crec que són moltes les professions on hi ha risc per a la vida dels treballadors, i totes elles haurien de ser més ben valorades. Ara bé, com em va dir fa molts anys un bomber ja jubilat, els bombers correm en direcció als llocs d’on la gent fuig. La majoria de bombers li podríem explicar al Sr. Parés experiències en les que hem tingut la sensació que no ens en sortiríem, que aquell era l’últim servei, que no tornaríem a casa. Potser hauria d’analitzar si creu que un viu situacions com aquestes per diners.

Al llarg de la meva carrera professional he vist passar molts Consellers i molts Directors Generals. N’hi ha hagut de bons i de dolents, però si més no, la majoria estaven orgullosos de ser-ho, de liderar un col·lectiu com el nostre. Dissortadament crec que no és el cas del Sr. Parés.

Cita:
portada-web-
Pars explica cap on s'encamina el futur del parc de Bombers de Rub - Sant Cugat - Castellbisbal, que dna servei a una zona en la qual resideixen 172.000 habitants
Imatges Adjuntes
__attach

Editat per Pablo Castro en 18/02/14 a les 23:31. Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:11 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

tag Etiquetes
acta

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 06:21.
Page generated in 0,110 seconds with 25 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right