Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Negociació de Nous Acords
Reunió Sindicats-DGPEIS del 02 novembre 2016
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
Negociació de Nous Acords nous-acords
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.079
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 05/11/16, 15:32   #1
user6630
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 104
Agraït 55 vegades
icon Reunió Sindicats-DGPEIS del 02 novembre 2016

Us adjunto el resum de la reunió mantinguda entre els Sindicats i la DG amb la la proposta de quins punts s'han de tractar referent als Acords i la proposta de Circular de la DG de cara al proper any.

Cita:
REUNIÓ SINDICATS – DGPEIS 02 novembre 2016 Reunió per iniciar converses sobre les Negociacions dels Acords per la creació del Pla Estratègic 2017-2022

Assistents
Per part de l’administració:
Cap de la REMN: David Borrell
Cap REC: Francesc Boya
Cap Àrea Planificació i Gestió: Agustí Gatell
Sots-Director General Operatiu: Albert Vilanova
Sots-Directora General de RRHH: Rosa Pèrez
Subdirectora General Tècnica: Anna Martín
Per part dels sindicats:
- CSIF: Manuel Titos
- UGT: Antonio del Rio, Víctor Fernàndez
- CATAC: Pere Hervàs
- CCOO: Joan Carles Casas i Òscar Calaf
- COS: Lluís Artigas i Roger Juan

Introducció
L'objectiu d'aquesta reunió era posar sobre la taula les propostes i idees, tant per part de la DG com dels Sindicats sobre les negociacions dels futurs Acords que bastirant el Pla Estratègic de la DGPEIS 2017-2022.(https://www.forumbombers.com/jordi-jane-conseller-interior-inversio-potentissima-t2218.html#post5555)

Tema 1 – Circular Planificació del 2017
La DG ens presenta la Circular de la Planificació de la jornada anual dels membres del cos de Bombers per a l'any 2017. Ens passen una circular impresa per sindicat perquè ens la mirem. Ens comemten que és la mateixa circular que la del 2016 amb els afegits dels preacords de la reunió mantinguda al juny (https://www.forumbombers.com/resum-la-reunio-dg-sindicats-juny-2016-a-t2185.html).

Des dels Sindicats se'ls hi retreu que ens ho passin en la mateixa reunió en paper quan ho podien haver enviat uns dies abans perquè li realitzem un cop d'ull i repassem els diferents punts entre els Delegats. Tot i així entrem a fer una revisió superficial de la Circular. Es fa veure que tant la data, la identificació com la firma del Director General (antic Director – Ramón Parés) està equivocat i s'ha d'actualitzar.
Es demana eliminar el el punt 7.6 inclós en el 7. Especificació del premi dies addicionals de vacances... ja que va en contra del allei del funcionari i genera conflicte.
En l'ANNEX VI: Instruccions per elaborar la planificació de les guàrdies als parcs de bombers, es demana des dels Sindicats que el punt 4 que parla sobre l'assignació de guàrdies als bomber en un altre torn del mateix parc quan generin sota minims sigui una condició voluntària. La DG entèn que es millor realitzar una guàrdia en un altre torn que haver-nos de desplaçar a un altre parc; consideren que és un sistema que evita deixa parcs sota mínims evitant alguns desplaçaments i cobrint aquells dies que ni amb hores extres es pot cobrir. Des de Sindicats se'ls intenta fer veure que casi sempre hi ha algú disponible a fer hores extres i sobretot si es millora el preu d'aquestes hores. A més, aquestes assignacions arbitràries hipotequen el bomber a treballar en dies festius o marcats com Nadals o ponts dificultant la vida laboral.
Finalment, en virtut del temps que s'està dedicant a repassar la circular es decideix que els Sindicats s'ho miraran per poder-ho parlar aportant esmenes i l'aprovació de la Circular en la propera reunió del dia 7 de novembre ja que avui el objectiu principal era centrar-se en les negociacions dels Acords.

Tema 2 – Noves convocatòries i properes reunions
Rosa Pèrez ens informa que la propera convocatòria serà de 150 places + 10% ja que el President de Catalunya prsentant noves inversions en personal de l'Administració es va equivocar i va dir 150 en comptes de 100. De tal manera es respectarà el seu “error” permeten una millora substancial en el nombre de places per a la convocatòria del 2017.
Es pacta una reunió el proper dia 7 d enovembre a les 10h per parlar sobre el Decret de Guàrdia i a les 12h sobre les bases de la convocatòria de Sots-Inspectors i Inspectors.

Tema 3 – Negociacions dels Acords 2016
Els Sindicats de forma unitària presenten (mirar arxiu adjunt) els punts a tractar sobre els Acords. Es fa una presentació superficial per veure quins punts s'ha de tractar i en quins s'han d'aprofundir.
Tant la DG com Sindicats estan al corrent del nou pla estratègic aconseguit recenment a la Comunitat de Madrid i es considera un bon punt de partida per parlar de números.
En el Bloc sobre la Durada de l'Acord es demana que estigui lligat al pla estratègic.
En el Bloc Plantilla es demana que els bombers de la Basica entrin amb el nivell C. Des la DG hi estan d'acors i ho veuen factible. Falta trobar quina és la manera més fàcil per assolir-ho; si demanar-ho com a requisit, assolir-ho a l'Escola de Bombers o un cop incorporats a parcs. Queda pendent d'estudi.
Pel que fa el Bloc Jornada els Sindicats preguntent obertament a la DG quina jornada anual tenen prevista. Aperenment es seguirà apostant pels torns de 24 hores sense deixar d'estudiar altres vies.
Referent al Bloc retribuccions la Rosa Pèrez ens demana quin cost tindrà ja que necessiten presentar un primer esborrany perquè Economia es senti a la taula a negociar. Des dels Sindicats se'ls hi demana quina idea té la DG però no poden o volen precissar res.
Per maca de temps es fa una lectura i repasada superficial de la resta de punts. Des de Sindicats es proposa parlar bloc per bloc i reunió a reunió per centrar-nos en cada tema i ser més acertius. Es veu amb bons ulls i es proposa seguir treballant per arribar a concretar acords.
Es preveuen moltes reunions al llarg de setmanes i mesos per completar els Acords.

Roger Juan – Delegat COS-Bombers pel Canvi



Document de Circular Planificació de Jornada 2017: https://www.dropbox.com/s/o7ny7zly1b5jvkn/Circular%20Planificaci%C3%B3%20jornada%202017.pdf?dl=0
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  1.jpg
Vistes: 60
Grandària:  82,4 KBClica en la imatge per veure més gran

Nom:  2.jpg
Vistes: 59
Grandària:  73,9 KB
Arxius Adjunts
File Type: doc Reunió DG - Sindicats 02-11-2016.doc (60,0 KB, 42 vistes)
File Type: pdf Proposta unitaria sindical de temes de negociació Acords 2016 Bombers.pdf (658,3 KB, 47 vistes)

Editat per Pablo Castro en 06/11/16 a les 12:57. Mogut per Pablo Castro">06/11/16; 13:20 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4923 (08/11/16), user1689 (22/12/16), user5050 (08/11/16), user2 (08/11/16), user70 (11/11/16)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 14:01.
Page generated in 0,116 seconds with 28 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right