Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Reunió DG amb Sindicats dia 9 de juny 2015
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.565
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 10/06/15, 22:17   #1
user269
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 63
Agraït 125 vegades
icon Reunió DG amb Sindicats dia 9 de juny 2015

RESUM INFORMATIU REUNIÓ DEL DIA 09/06/2015 CONVOCADA PER LA DG PER A PACTAR L'ENTRADA DELS REPRESENTANTS DE COS ALS GRUPS DE TREBALL I LA PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA FORESTAL 2015

LLOC: Departament Interior carrer Diputació de Barcelona (hora 16:30)

ASSISTENTS:

DG: SGARRHH Rosa Pérez, SGO Albert Vilanova, Cap DPG Agustí Gatell, SGT Ana Martín, Cap REMS Joan Rovira, Cap REMN David Borrell i CAP REG Enric Cano.

SINDICATS: Carles Segura i Titos (CSIF), Joan Carles i Flores (CATAC), Quim Villanueva (COS convocat a les 17:30)

PARTICIPACIÓ COS AL GRUP DE TREBALL

Els sindicats assistents (CATAC I CSIF), diuen que en aquesta part de la reunió es va dir que tots els sindicats amb representació legal (CATAC, CSIF, CCOO i UGT), havien manifestat per escrit la presència del sindicat COS en el grup de treball amb veu i vot.
Rosa Pérez els comunica que en aquest cas, només poden representar el COS els delegats electes que apareixen a una llista que ens mostra (apareixen els 10 delegats de les diferents províncies).
Com que prèviament Rosa Pérez ja ens havia insinuat que no deixaria entrar al Pablo, decidim jo assisteixi a la segona part de la reunió.
(aquesta primera part comença sobre les 16:40 fins a les 17:20 aprox.).

PRESENTACIÓ CAMPANYA FORESTAL

l'Agustí Gatell ens mostra un Power Point sobre la planificació de la CF 2015, entre d'altres aspectes menciona i explica una mica per sobre:

-contractació del personal eventual (AOF, EPAF, conductors, etc...) i la seva distribució. (xifra final total de 844)

-funcionament a priori del es guàrdies d'estiu (GE). Es pretén fer coincidir el mateix dia a 2 o 3 bombers del mateix parc per a poder treballar conjuntament i tenir el personal de la columna mòbil (CM) físicament en el mateix parc.

-Les CM es podran formar amb només un comandament, és a dir, aquest any un caporal podrà comandar una CM. En un principi, es concentraran a les 15h, i a les 16h s'intentaran fer unes maniobres.

-Respecte als mínims per a tenir en compte per a sol•licitar qualsevol festa, es reitera que és el mínim de parc, no de regió.

-El Carles Segura comenta si aquesta és tota la informació que hem de rebre i diu que al Parlament es van dir més coses, deixa constància de que no s'ha tingut en compte la part social i que aquesta presentació arriba tard. També comenta si el personal del punt de trànsit (PT) estarà formada o podrà fer-ho qualsevol bomber. Quan contesten que podrà fer-ho qualsevol bomber, en Carles manifesta que aquestes persones haurien d'estar formades per a poder fer bé la feina. Albert Vilanova pren nota, tot i que diu que formar a tot el personal és molt difícil.

-Segueix la presentació i es diu que hi hauran un 6 parcs d'Estiu i alguna ruta forestal com la de l'Ordal, que no pot obrir el parc d'Estiu pel seu mal estat.

-Hi haurà 5 helicòpters de comandament, un per regió, a excepció de la REMS i la REMN que el comparteixen.
-Els parc de voluntaris podran obrir rotativament a diferents regions sempre i quan hi hagi un mínim de 3 bombers i un màxim de 5, no s'entra en detall, però si que es diu que aquests retens es cobren fins al màxim de 5 bombers voluntaris.

-El Carles Segura demana uniformitat de criteris a totes les Regions, doncs a Girona s'han donat problemes de cobertura amb hores extres (HE), on al poc d'incorporar-se el bomber se la fet tornar a casa. l'Enric Cano diu que han estat dos o tres fets puntuals i atribueix l'errada a una mala previsió realitzada pel cap de torn corresponent.

-Quedar aclarit que les HE comencen a comptabilitzar des del moment que et localitzen per telèfon, moment en el qual, el parc hauria de trucar a control per a dir que s'ha localitzat al bomber i que anotin la hora.

-En Joan Carles diu que els vehicles que ens donen el relleu als serveis de llarga durada haurien de ser exclusivament de bombers, i no de mossos com està passant. Albert Vilanova diu que, a vegades, no disposem de tants vehicles i per això es demana la col•laboració de bombers i altres.

-També demana en Joan Carles replantejar-se fer el relleu a les 07:00h i no a les 06:00h i que sempre s'ha de trucar abans de les 22h del vespre. Aquí hi ha diversos intercanvis d'opinions i punts de vista. David Borrell si que ens pregunta obertament que pensem que és el millor. Personalment li comunico que a mi em sembla bé entrar a les 6:00h en un foc fóra de la teva regió, sempre i quan t'avisin abans de les 22h i un cop al punt de trànsit, la localització dels companys a rellevar sigui àgil. (no m'enrecordo de les opinions de tothom perquè no van deixar de ser opinions). Algú va prendre nota però no va anar més enllà.

-Demano saber com pensen fer el relleu del personal que estigui fent una GE quan acabi la seva jornada laboral que, en principi, no és al es 07:00h, si no que a les 20h o 21h. Aquí Albert Vilanova diu que estàs en un servei i que el no pots abandonar, en David Borrell diu que és impossible fer aquest relleu per falta de mitjans, necessitats del servei diu Rosa Pérez. Evidentment, ningú abandonarà un servei, però com a mínim prenen nota i són conscients que hauran d'escriure al respecte, també de la obligació de quedar-te al parc quan acaba la teva GE, perquè hi ha un foc en una altra regió i volen restar a l'espera, doncs també escriuran si t'obliguen a allargar la jornada una o dues hores, o les que vulguin. La qüestió es que fins ara ells això no ho havien plantejat.

Arribats a aquest punt demano un moment el torn de paraula i em dirigeixo en primera persona a Rosa Pérez.

-Li demano el document on consti per escrit la constitució del grup de treball. Ella em diu que el grup de treball és el que està a la taula i em convida a que els miri a tots.

-Com no hi ha document, li dic que perquè nosaltres hem de demanar la nostra presència per escrit i només podem assistir amb delegats electes quan la resta de sindicats poden anar amb delegats electes, LOLS, delegats de prevenció, assessors, etc... Aquí es quan diu que és un "gran esforç de generositat" per part de l'administració, de la DG i de la resta de sindicats, i que les regles del joc són aquestes. En aquest moment, li contesto que sóc conscient de que legalment no podem assistir, que matemàticament és impossible treure el 10% d'un cens de 40.000 funcionaris, essent un cos d'uns 2500, i que els 700 vots al COS d'un total de 1100 aproximadament (aquí dic que no vull menystenir a la resta de sindicats però que els resultats són els que són) es prou significatiu com per estar al grup de treball, simplement amb les mateixes condicions que la resta de sindicats. Comento que això seria un acte democràtic. Aquí Rosa Pérez diu que si volem canviar això hem de canviar el sistema electoral que evidentment perjudicada als "partits" petits com qualsevol elecció de partits polítics, i comenta que hem d'estar molt agraïts a la gran tradició democràtica que han realitzat els sindicats durant aquests anys.

-Bé, doncs li pregunto quan hi ha prevista la propera reunió del grup de treball i l'ordre del dia i contesta que segurament al Setembre o no, i que l'ordre del dia ja es veure.

-En Carles Segura torna a insistir en si haurà propera reunió o haurem d'esperar a que passin les eleccions del 27S, a la qual cosa Rosa Pérez no dóna una resposta clara.

-Finalment, li pregunto quina serà la seva prioritat per a la següent reunió doncs tenim molts temes pendents a tractar, com poden ser uns nous acords, condicions laborals, etc...Rosa Pérez diu que el més urgent serà negociar les bases de la nova convocatòria d'accés que espera que surti abans de les eleccions del 27S. Contesto si la discussió d'aquestes bases es pot fer paral•lelament a la resta de temes pendents, i ens dona a entendre de que no, que simplement parlarem de les bases.

-Quan la reunió ja arriba al seu punt final i estàvem recollint, fem unes preguntes a Rosa Pérez referent a alguns conflictes laborals de companys, no recordo quina en concret van fer CSIF i CATAC. Personalment li vaig comentar el cas d'un company que havent fet un indispost en una jornada de formació de 9h li varen comptar 24h, així que amb el següent indispost de 24h ja li van descomptar diners. Rosa Pérez diu que això de "lo de te lo juro por snoopy"(indispostos) que amb els tècnics no tenen aquest problema, que això del company està ben fet (el descompte de diners) i que sobre aquest tema ja es va debatre en reunions anteriors i ho dona per tancat.

Fins aquí tot el que recordo i he anotat. Demanar disculpes per si m'he equivocat alhora de posar els noms i cognoms de la resta d'assistents. El resum l'he fet en primera persona perquè considero que no es comunicat conjunt ni de cap sindicat en concret, sinó un resum del que jo vaig viure en primera persona. Segurament m'he oblidat de posar algunes altres intervencions dels companys de CSIF i CATAC, així com la d'algun membre de la DG, però no les tinc anotades totes. Evidentment el fòrum és obert i qualsevol pot ampliar/desmentir/suggerir la informació facilitada. Gràcies a tots/es si heu arribat a llegir fins aquí.

Quim Villanueva
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
11 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (11/06/15), user280 (12/06/15), user1689 (10/06/15), user4182 (11/06/15), user4920 (11/06/15), user5050 (11/06/15), user5904 (10/06/15), user4125 (13/06/15), user2 (10/06/15), user5848 (17/06/15), user1401 (11/06/15)
Old 10/06/15, 23:20   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Ni acta de constitución, ni calendario de reuniones, ni ganas tampoco. Las reglas del juego son así de cutres y así de toleradas.

Los indispuestos se crearon adhoc para llamarnos después mentirosos, privilegiados, poder desprestigiarnos y que siga el circo.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4182 (11/06/15), user1153 (30/07/15), user4920 (11/06/15), user1401 (11/06/15)
Old 11/06/15, 07:16   #3
user4119
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 5
Agraït 6 vegades
icon

Molt bé Quim Villanueva, ets un crak.
Moltes gràcies per aquest resum tan ben explicat. La DG queda clar que demana molt i ella no pràctica amb l'exemple.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 30/07/15, 15:13   #4
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon

Escric aquí sobre el que ha passat avui dia 30 sobre l'assistència a la reunió amb la DG per a negociar les bases de la convocatòria. Crec que no cal obrir un altre tema.
Ja avanço que no he assistit a la reunió, però vull exposar alguns pensaments.
Jo creia fins ahir que la nostra presència a les reunions amb la DG ja estava acordada i era efectiva en quant es convoqués una reunió. El fet que es convoqués i no se'ns convidés no em suposava cap problema per assistir i reclamar un cop més que existim i que "actualitzessin" el grup de correus dels sindicats de bombers. Fins aquí bé. Però aquest matí m'he llavat amb una informació que jo no tenia o no havia entès:

- Primer, que abans d'anar a les reunions em d'informar que hi anem.
- Segon, que per assistir a les reunions se'ns havia exigit formalitzar o donar d'alta la secció sindical.

El primer punt el trobo una collonada i més si ni tant sols ens havien convocat. El segon punt ja el trobo més problemàtic. Primer perquè m'ha agafat sense saber ben bé què volia dir, i segon, que no recordava haver-ho llegit al resum d'en Quim de l'última reunió amb la DG que és on es va acordar la nostra presencia.
Després de llegir-me el resum un parell de cops, podria ser que es passés per alt aquest punt. He trobat una possible referència quan diu:

Cita:
-Li demano el document on consti per escrit la constitució del grup de treball. Ella em diu que el grup de treball és el que està a la taula i em convida a que els miri a tots.

-Com no hi ha document, li dic que perquè nosaltres hem de demanar la nostra presència per escrit i només podem assistir amb delegats electes quan la resta de sindicats poden anar amb delegats electes, LOLS, delegats de prevenció, assessors, etc... Aquí es quan diu que és un "gran esforç de generositat" per part de l'administració, de la DG i de la resta de sindicats, i que les regles del joc són aquestes. En aquest moment, li contesto que sóc conscient de que legalment no podem assistir, que matemàticament és [...][/u]
Quan es va fer la votació sobre quin era el posicionament d'assistir o no a les reunions amb la DG es va acordar assistir amb veu i bot. ( Asistir a les reunions amd DG ).
Entenc que per a donar compliment al votat, per l'altra part se'ns exigeixen unes condicions (donar d'alta la secció sindical i que només assisteixin delegats electes a les reunions). Si algú està obertament en contra d'aquestes condicions o creu que són inacceptables pel motiu que sigui hauria d'exposar la seva oposició el més aviat possible. Si no, ja fem tard a complir-les.

Com que tot això m'estava voltant pel cap he pensat que com que semblava que no havíem donat compliment a les seves exigències, no perquè no hi estiguem d'acord, sinó per no sabria dir-te perquè, aniria allà, no em deixarien entrar, faria una pataleta sense raons, perdria un matí i deixaria tot el panorama de casa per la meva parella, i tot per no res, he decidit no anar a la reunió. Demano disculpes pels que confiàveu en que hi anés perquè m'hi havia compromès.

Crec que a la propera hauríem d'anar amb les coses més clares. Com a mínim per part meva.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (30/07/15), user1153 (30/07/15), user2 (30/07/15), user1401 (31/07/15)
Old 30/07/15, 18:04   #5
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Del contenido de la reunión con COS Barcelonès se extraía la necesidad de formalizar la sección sindical.

Principios de funcionamiento de COS y compromisos de una lista avalada.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (30/07/15)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 21:08.
Page generated in 0,158 seconds with 27 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right