Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Reunió de COS amb el Secretari General i el Director General 17/03/2016
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    1.791
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 18/03/16, 10:03   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Reunió de COS amb el Secretari General i el Director General 17/03/2016

__attach

Reunió amb el Secretari General d’Interior (Cèsar Puig) i el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (Juli Gendrau) – 17/03/2016

Introducció
Comencen per indicar-nos que som el primer sindicat amb qui es reuneixen i que properament ho faran amb la resta. També ens informen que estan planificant idees concretes per millorar la situació del cos i que a l’abril es reuniran amb tots els sindicats per exposar-les. Ens deixen molt cal que saben que fa com a mínim 4 anys que el cos de bombers està infragestionat i que s’ha deixat molt de banda des del departament d’interior, però que ells venen amb voluntat de revertir en tot lo possible la situació. També ens diuen que són conscients que falten molts bombers i que en pocs anys el nombre de jubilacions serà elevadíssim i que, per tant, cal plantejar ja noves promocions per als pròxims anys.

Representativitat i eleccions sindicals
Els comentem que no hi ha dades oficials de a quins sindicats voten els bombers perquè els nostres vots es dilueixen entre els de 29000 funcionaris de funció pública del nostre sector. Exposem que tot i haver obtingut un 68% del vot dels bombers, la normativa no ens dóna dret a seure’ns a negociar. Per això s’emplacen a fer tot el possible per tal que assistim a les reunions amb plena igualtat de condicions que la resta de sindicats. No descarten replantejar a mig termini el sistema representatiu actual si està en el seu abast impulsar-ho.

Reunions descentralitzades
Exposem que cal que la majoria de reunions i grups de treball es duguin a terme o es complementin de manera virtual, aprofitant les noves tecnologies, apart de mostrat la seva activitat per mitjans oberts. Ho veuen molt lògic però no es concreta més. Documents de debat com el Pla Director o els esborranys de Pla de Carrera no han estat mai publicats ni han estat oberts al col•lectiu per a participar i fer aportacions.

Comunicació interna
Reclamem que cal millorar la comunicació a través del correu corporatiu, de manera que sigui una eina més eficaç i on hi arribi més informació. També cal millorar l’accés a la intranet, ja que un únic accés des d’un ordinador del parc és insuficient i que buscar fórmules per obrir-la des d’ordinadors personals, igual que ja fa l’ATRI.
Relatem que l’episodi de bloqueig d’una pàgina col•lectiva (www.bomberspelcanvi.com) ha estat una experiència vergonyosa que encara ningú ha rectificat i esperem mai més ens toqui patir per respecte a la nostra llibertad d’expressió.

Accés a la informació dels serveis
Actualment les dades del Despatx només son accessibles als tècnics i operadors de control. Caldria aconseguir que tots els bombers puguem accedir a aquesta informació, ja que és una eina per aprendre i millora. Som conscients que allà hi ha dades sensibles i que caldria identificar-se abans d’accedir a les dades o acordar procediments de consulta reglats per tal d’assumir responsabilitats en cas de difusió indeguda.
Surt el tema de l’EÒLIA, que es considera un problema greu. S’han de exigir resultats perquè el muntant de diners es molt elevat i un període de desenvolupament molt llarg. No hi ha més concreció sobre responsabilitats, més enllà de la d’Indra.

Qualitat i Estadístiques
S’ha parlat de que cal gestionar tota la informació dels serveis, actualment dispersa i no processada, per tal de poder aprendre dels errors i millorar el servei. Per això caldria crear un grup de control de la qualitat o algun organisme format per bombers amb experiència que permeti analitzar les dades i evolucionar com a cos de bombers. També expressem que las actuacions de voluntaris i professionals es barregen intencionadament a nivell estadístic i als mitjans per amagar carències i desequilibris territorials.

Transparència
Indiquem que coneixem l’existència de 8 grups de treballs que estan analitzant el model de bombers. Se’ns informa que és cert i que a trets generals cada regió ha agafat un grup de treball. Reclamen que els bombers puguem ser partícips d’aquests grups, com a mínim mitjançant publicació dels progressos que es fan aquests grups per tal que nosaltres puguem aportar-hi coses. Ho troben una cosa totalment lògica i miraran de treballar-hi per tal que sigui així.
Expressem que els organigrames actuals de Bombers no reflecteixen moltes de les àrees reals de responsabilitat dels tècnics i que això implica una pobre exemplaritat cap al col•lectiu.

Comunicacions
Reclamem que cal millorar les comunicacions entre cossos d’emergències i sobretot la xarxa TETRA en si mateixa. Continuem gairebé igual que al 2010 a nivell de comunicacions mentre la resta de societat evoluciona molt acceleradament.

Concursos de trasllats
Reclamem que siguin, per escrit, cada 2 anys. També reclamem la mateixa periodicitat per a les promocions internes (promocions d’accés a cada categoria).

Dimissió de la Rosa Pérez
Aquí és on sorgeix la principal divergència. Ells la defensen dient que tot el que creiem que ha fet ella malament realment no eren decisions seves sinó de tot el departament de recursos humans i que ella només és el cap de turc.
No hi estem d’acord i aportem les 1200 firmes que reclamen la seva dimissió. També els hi exposem tot un seguit de coses que creiem que són absolutament culpa seva (circular d’indisposicions, circular de bomberes embarassades, darrer concurs de trasllats i manca dels mateixos durant 6 anys, no promocions internes,...). També comentem que no només és tot el que ha fet, sinó la manera en que ens tracta i el seu to despectiu quan es dirigeix moltes vegades als delegats bombers que han parlat amb ella.

Altres temes
Han sortit breument més temes com:
• Manca de pressupost en general
• Mal estat del material dels vehicles
• Embelliment dels vehicles en si
• Deixadesa dels parcs
• Mala gestió dels parcs que porten a despeses increïbles en llum, aigua i gas
• Falta de roba al magatzem i manca d’un inventari actualitzat que permeti saber què hi ha

Conclusions
Durant la trobada han reconegut que a nivell d’avaluació del servei la funció pública no disposa d’eines per fer valoracions tècniques del servei que oferim a la població. I que més enllà del absentisme y estat administratiu, no hi ha capacitat actualment de confrontar més valoracions que enquestes i auditories externes de dubtosa vàlua. Denunciem que sota aquest escenari, la aposta per solucions atomitzades (municipis) o basades en el voluntariat constitueixen una acció arriscada i molt enganyosa.

Hem igualment denunciat que el model actual de estructura ha permès que durant els anys de més retrocés del cos a nivell organitzatiu i pressupostari, les veus de crítica o de debat han estat gairebé inexistents. Creiem que la comunicació con la societat no ha estat liderada convenientment i que la absència de veus crítiques i alternatives a nivell tècnic, sempre dins d’un context de respecte, no són en absolut un bon símptoma de la salut organitzativa de Bombers.

Aparentment hem coincidit el parer de gran necessitats de canvi a curt i a llarg termini dins del Cos. Tant a nivell tècnic com de gestió i pressupostari. Ens han comunicat la seva satisfacció per escoltar no només demandes de condicions laborals i retribucions, sinó d’escoltar una visió de les necessitats del Cos molt global i des d’una perspectiva ample i responsable.

Assistents per part de COS:
Quim Villanueva
Albert Jansà
Pablo Castro
Rafa Bernat
El•laboració del resum: Rafa Bernat & Pablo Castro
Arxius Adjunts
File Type: pdf CV - Cesar Puig.pdf (31,9 KB, 4 vistes)

Editat per Pablo Castro en 24/03/16 a les 18:31.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
9 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (18/03/16), user4182 (18/03/16), user4920 (18/03/16), user31 (18/03/16), user5050 (18/03/16), user2 (18/03/16), user269 (18/03/16), user6630 (24/03/16), user5848 (03/04/16)
Old 19/03/16, 10:31   #2
user1361
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ene 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraïments: 2
icon

Molt bones!

Ahir vaig llegir el resum de COS, us vull felicitar per la feina, realment crec que un sindicat únicament de bombers pot fer molt bona feina i la veritat quasi totes les mancances que fa anys que detecto en el nostre cos de bombers les heu plasmat en el resum.
Només faltaria desembrollar el tema del decret de jornada i horari que ens segresta i obliga a fer unes hores extres, a sobre mal pagades i sense opció de renúncia i alguna cosa més que tot seguit us comentaré.

És difícil plasmar tots el problemes i mancances en una reunió ,ho sé, però un problema que crec que s'ha de tractar urgentment és el dels desplaçaments indefinits a cobrir parcs, la veritat és un despropòsit i no deixa de ser un error comés per els nostres dirigents, de no saber que a Catalunya hi ha un cos de bombers que s'ha de gestionar, han deixat que es jubili quasi un terç de la plantilla hi ens ho estant fent pagar a nosaltres fent que els desplaçaments que abans eren un màxim de 4 anuals ara siguin indefinits, ja m'agradaria veure si la llei de la funció publica contempla que un treballador per causes com les que comento se li pot fer el que ens fan a nosaltres.

Us semblarà una tontería, però hem sembla totalment fora de lloc que molts bombers l'any passat varen fer més de 15 desplaçaments sense cobrar ni una sola dieta, anant a parcs on no coneixen els companys, la zona i moltes vegades molt lluny del seu parc amb plaça.
I tot això per que no volen pagar l'error de deixar el cos de bombers a la deriva,en aquest cas seria el de pagar hores extres per suplir les baixes que hi han en les diferents regions de Catalunya.
Els bombers no tenim la culpa de la despreocupació total dels nostres dirigents i el preu d'aquest error hem sembla que no l'hem de pagar nosaltres, i això passa a tots els parcs, si no és per que falta conductor de Delta és per que falta conductor d ' ECO, si no és per conductor d' ECO és per que un bomber té vacances i queda el torn descobert, etc,etc

Toco aquest tema perqué a curt plaç no hi veig cap més solució que gestionar aquest problema sindicalment, ja que fins ara ho hem deixat a mans dels nostres dirigents i així ens va .
Resumint si falta personal,conductors,etc hem de tenir unes garanties mínimes, però el segrest al que estem sotmesos hem sembla totalment fora de lloc i injust.

Salutacions a tots i molt bona feina!

Editat per Joan Jurado en 19/03/16 a les 10:33.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (19/03/16), user5848 (03/04/16)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 05:58.
Page generated in 0,110 seconds with 29 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right