Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Reunió 103 Comité de Seguretat i Salut del Personal Bomber
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.003
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 07/04/17, 18:11   #1
user4143
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 10
Agraït 5 vegades
icon Reunió 103 Comité de Seguretat i Salut del Personal Bomber

ACTA CONVOCATÒRIA DEL COMITÉ DE SEGURETAT I SALUT DEL PERSONAL BOMBER
Cita:
Ordre del dia:

1. Aprovació, si escau, de l’acta del CSS de PB núm. 101.
2. Canvis en els membres del CSS de PB.
3. Proposta d’esmena al reglament del CSS de PB.
4. Informació sobre activitats i actuacions realitzades en matèria de Prevenció de Riscos i Salut Laboral:
4.1.Informació del Servei de Vigilància de la Salut Laboral.
4.1.1 Vigilància de la Salut: exàmens de salut.
4.1.2. Suport Psicològic.
4.2. Informació sobre lipoatròfia (Administració i UGT)
4.3. Sinistralitat laboral 2016, àmbit PB.
4.4. Informació del Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals.
4.4.1.Avaluació de Riscos Laborals.
5. Informació sobre el pla de reingrés.
6. Informació sobre la proposta del Pla de Prevenció 2017-2020.
7. Problemes amb els discos abrasius de les desbarbadores i moto-discos (CCOO)
8. Informació sobre les espatlleres ( UGT i IAC-CATAC).
9. Informació sobre la longitud dels tubs d’alta pressió (UGT i IAC-CATAC)
10. Informació sobre les motxilles forestals (UGT)
11. Informació sobre la fixació de les ampolles en els camions (IAC-CATAC)
12. Problemes amb les escales del Valles Occidental (CSIF)
13. Guaites : mesures de seguretat, millores en les torretes i cartografia (UGT)
14. Torn obert de paraules.

Sessió: Núm. 103
Dia: 5 d’abril de 2017
Hora: 10:30
Lloc: Sala del Consell de Seguretat de Catalunya (Diputació 355, 9ª planta. Sales 1-2-3)
ASSISTENTS ADMINISTRACIÓ:
David Garcia: Secretari? (feia acta)
Cristina Plaza: Responsable de Sistemes Integrats de Gestió
Consol Gonzalez: Responsable de Coordinació i Interlocució Sindical
Maria (No se cognom ni càrrec)
Il•luminada Lopez: Cap del Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals
Rosa Pérez: Subdirectora general d’Administració i Recursos Humans
Raquel Sistaré: Directora de Serveis
Ana Martín: Subdirectora general tècnica
Josep Mª Juncosa: Cap escola de Bombers i Protecció Civil
Màxim del Valle: Cap de divisió operacions
Miquel Angel Cañada: Cap unitat gestió RE Centre
Enric Pous: Cap de la Unitat de Formació
Robert Gómez: Cap del Servei Tècnic
ASSISTENTS SINDICATS:
Jordi Moreno: UGT
Jordi Julià: UGT
Victor Fernández: UGT
Josep Giménez: UGT
Joan Carles Cerdan: CATAC
Manuel Titos: CSI-F
Tomàs Zapata: CCOO
Eloi Rosich: COS
La reunió comença a les 10:50 i es comença presentant en Josep Maria Juncosa, que és el Cap de l’escola de Bombers i Protecció Civil, a qui els sindicats havia reclamat que era necessari que aquesta persona, com a Cap de l’escola hagués de ser present en aquestes reunions.
S’acorda començar parlant de tota la problemàtica amb les màscares i equips d’aire i després seguir amb l’ordre del dia.
Anna Martín explica que actualment comptem amb 1723 màscares de les quals entre 1300-1400 son les de pop retallades (aprox. un 80%) i d’aquestes unes 350 ja tenen el cèrcol canviat (en algunes regions se saben quines tenen el cèrcol nou).
Informa de les actuacions que es duran a terme immediatament:
- emetran un comunicat informatiu als parcs, que estarà corroborat per l’empresa, explicant per on fallen les màscares
- a través d’un contracte de peces de recanvi de les màscares ja a punt de dur-se a terme prioritzaran la adquisició de cèrcols per substituir tots els que falten (el 2016 es van adquirir 500 cèrcols i se n’han substituït 350)
- s’asseguraran que tot el personal dels centres ERA tindrà la formació feta per manipular les màscares
- tots els cèrcols de les màscares de més de 20 anys (totes les de pop retallades) es substituiran mentre no tinguem les màscares noves
- reforç de personal dels centres ERA per poder fer el canvi de cèrcols el més ràpid possible (es triga uns 20 min a fer un canvi de cèrcol)
A banda, la DG farà les següents actuacions:
- els centres ERA es prepararan per dur a terme un procediment de traçabilitat a les màscares noves
- determinar una vida útil de les màscares de 15 anys
- realitzar un expedient de contractació per la substitució del material
- fer centre ERA a la Regió Centre (hi ha petició de fer-ne a la Sud i Terres de l’Ebre)
- revisar quin és el sistema més adequat per transportar les màscares
- facilitar una fitxa per a l’autoinspecció de les màscares
Calculen que centrant molts esforços en això podrien tenir durant el més de juny el plec de condicions i així durant el primer trimestre de 2018 fer la total substitució de les màscares, a banda informen que la contractació de 1077 cascs nous (DRAGER) ja està formalitzada i que es realitzaria un contracte plurianual a 4 anys per tal de substituir tots els cascs F1, fent una primera comanda de la resta de cascs per la total substitució a tota la plantilla i en els anys següents comandes més petites per dotar les noves incorporacions al cos i tenir un petit estoc.
També en informen que aquest any es va fer un contracte de 80 pulmos nous que estan pendents de lliurar, la DG valora la possibilitat de realitzar un renting de pulmo+espatllera amb el manteniment.
Un cop finalitzada l’exposició de l’Anna Martín, tots els sindicats fem saber a la DG que les coses no es fan així, que si hi ha hagut incidents des del 2015, aquests s’haurien d´haver investigat llavors i que així probablement ara tindríem totes les màscares noves, i no hauríem d’estar veient com es fa un parxe mentre no tenim les màscares noves. Pensem que son massa mesos utilitzant les màscares antigues i que la solució provisional de substitució dels cèrcols tampoc és d’aplicació immediata.
CATAC ha presentat un dossier amb els models de màscares de les cases MSA i DRAGER on es veuen que les empreses distribueixen 3 talles de cadascuna i 3 talles de la màscara interna, a part d’altres complements com la possibilitat de posar unes ulleres per la gent que n’utilitza o un microaltaveu instal•lat a la màscara o al casc.
Ja que s’ha de realitzar la compra de les màscares, es recorda que lo òptim seria que cada bomber tingues la seva pròpia màscara adaptada a la seva cara i necessitats.

Un cop parlat tot el referent a les màscares es procedeix a seguir l’ordre del dia on s’aprova l’acta del CSS núm. 101.
4.1.1 Exàmens de salut: Ens expliquen que a dia d’avui hi ha 1400 sol•licituds de revisió mèdica, però que aquestes dades canviaran ja que encara estem en període d’inscripció
4.1.2 Suport psicològic: Hi ha hagut un total de 10 actuacions amb un total de 40 persones
4.2 Informació sobre lipoatròfia: Actualment hi ha un cas (te una setmana d’antiguitat) i la resta ja estan solucionats. El Jordi Julià (UGT) explica que es correcte que s’estan fent actuacions a la sala de control de la regió d’emergències sud però que encara queden coses i que l’humidificador nou està espatllat i estan mirant de reparar-lo.
4.3 Sinistralitat laboral: Presenten un dossier amb totes les dades del 2016 i fan l’apunt que hi ha hagut més accidents laborals amb baixa que els anys anteriors.
5 Informació sobre el pla de reingrés: S’ha presentat un full amb els reingressos al servei a bombers que portaven més de sis mesos de baixa o en excedència.

6 Informació sobre la proposta del Pla de Prevenció 2017-2020: Presenten un dossier amb la proposta del Pla de Prevenció per als pròxims quatre anys, ja que l’anterior Pla ja ha finalitzat. Demanen que revisem el document i si escau fem aportacions.

7 Problemes amb els discos abrasius de les desbarbadores i moto-discos (CCOO): Informa que hi ha problemes amb els discos i el Robert Gómez reconeix que hi ha un problema degut a que hi ha discos que l’empresa que el fabrica recomana la substitució als 3 anys, diu que s’està fent un inventari dels discos que tenim als parcs retirant tots aquells que estan “caducats” i un cop finalitzat es procedirà a la compra de nous discos.

8 Informació sobre les espatlleres ( UGT i IAC-CATAC): Es dona el tema per parlat quan es parla de les màscares al començament de la sessió.

9 Informació sobre la longitud dels tubs d’alta pressió (UGT i IAC-CATAC): Hi ha espatlleres amb problemes amb els tubs de mitja per massa curts i pulmos amb problemes amb les longitud dels tubs, o per llargs o per curts. La DG diu que hi ha la comanda de 80 pulmos pendent de rebre i que amb la proposta de renting d’espatlleres i pulmos aquest problema desapareixeria. Es recorda que a l’escola hi ha hagut un cas d’un tub de mitja d’una espatllera que va petar.

10 Informació sobre les motxilles forestals (UGT): De la última compra de motxilles forestals que es va fer s’han hagut de retornar totes degut a un problema amb la costura, fet que provocava que es trenquessin. L’empresa subministradora està recosint-les.

11 Informació sobre la fixació de les ampolles en els camions (IAC-CATAC): S’explica a la DG que en la majoria de vehicles tot el pes i les vibracions del camió recauen sobre la valvuleria, ja que és on va recolzat tot l’equip i que això pot comportar problemes a la llarga amb les ampolles (que son en propietat). També es recalca que als vehicles hi ha molt material per la cabina, inclosos els equips d’aire, i que podrien ser un greu problema pels bombers en cas d’accident.

12 Problemes amb les escales del Vallès Occidental (CSIF): S’explica el problema que hi ha sobretot a la regió Nord quan hi ha alguns dels vehicles autoescala de baixa, ja que fan desplaçar el vehicle a un altre parc on els bombers han d’utilitzar-la i conduir-la sense haver-ho fet abans, amb els perill que això comporta tant en la conducció com en la utilització en un servei. Es proposa la unificació de models per regions o tenir una autoescala comodí que podria esta situada a l’escola.

13 Guaites : mesures de seguretat, millores en les torretes i cartografia (UGT): S’explica que durant la campanya la cartografia es deteriora amb les hores de sol directe i cada vegada es llegeix pitjor i es proposa o donar mes cartografies a cada guaita perquè li durin tota la campanya o es mira d’adquirir alguna cartografia que no es deteriori. També es comenta l’accés a molta alçada d’alguna de les torres

14 Torn obert de paraules: Ens presenten uns documents de professiogrames i ens informen que ens enviaran la documentació.
Informen que a finals d’abril o començaments de maig es realitzarà la comissió d’obres.
Des del sindicat COS es demana que s’estudiïn les zones de pràctiques d’alguns parcs, sobretot parcs on va tota la regió a fer la formació i que es dimensionin correctament, com en el cas del parc de Lleida, que a raó de la formació obligatòria en excarceració que ha de fer tota la regió ha provocat que la part del darrera estigui plena de restes dels vehicles excarcerats.

A les 14:45 finalitza la reunió

Eloi Rosich
COS - Bombers pel Canvi
Arxius Adjunts
File Type: pdf esmena reglament CSS.pdf (996,4 KB, 4 vistes)
File Type: pdf informació comercial màscares.pdf (12,32 MB, 4 vistes)
File Type: pdf Proposta Pla de Prevencio 2017-2020.pdf (27,92 MB, 17 vistes)
File Type: pdf Dossier Sinistralitat laboral Anual 2016.pdf (417,2 KB, 11 vistes)
File Type: pdf Reglament Comité Seguretat Laboarl - Personal Bombers.pdf (45,4 KB, 12 vistes)

Editat per Pablo Castro en 08/05/17 a les 17:52.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (08/04/17), user6630 (01/05/17), user70 (02/05/17)
Old 07/04/17, 18:41   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Comunicado de ayer
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  222.jpg
Vistes: 24
Grandària:  50,2 KB
Arxius Adjunts
File Type: docx esborrany- Comunicat intern en relació a la seguretat de les mascares de respiracio.docx (823,7 KB, 6 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user70 (02/05/17)
Old 23/07/17, 17:41   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon


...................
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user70 (02/08/17)
Respondre

tag Etiquetes
accidents-laborals, acta csslb, epis, equipació, seguretat-i-salut-laboral

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 22:12.
Page generated in 0,110 seconds with 26 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right