Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Resum reunió repartiment hores extres GD a la REMS (28/07/16)
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    1.819
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 30/07/16, 00:01   #1
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon Resum reunió repartiment hores extres GD a la REMS (28/07/16)

La reunió del passat dijous 28 de juliol no va ser una reunió formal de negociació de res, sinó que més aviat va ser una reunió de contacte i contrast d’opinions entre el Cap i gestors de la REMS i els sindicats. Per tant, aquest escrit tampoc pretén ser un resum estricte de tot el que es va dir a la reunió, sinó un resum informal sobre la mateixa on intentaré plasmar les coses més importants.

Els assistents a aquesta reunió vam ser: per part de la REMS, en Joan Rovira, en Fèlix Sànchez, en Moisès Galan i en Manel Moyano; i per part dels sindicats en Pere Hervàs de CATAC, en Jordi Martínez d'UGT i en Pablo Castro i Lluís Artigas de la COS-BxC.


La reunió tractava de mirar de trobar la millor manera d’aplicar el que diu el document de compromís signat pel Director General i els sindicats el passat 12 de juliol ( Resum reunió 11 de juliol - Mesures prèvies a la negociació d'acords ). Concretament pel que fa al tercer paràgraf del punt 1. Prioritat de cobertura de les posicions estructurals sobre les no estructurals de la guàrdia, que diu “Les Regions hauran de vetllar perquè aquestes hores extraordinàries es reparteixin equitativament entre tot el personal de la Regió.”

La problemàtica que genera aquest paràgraf dels compromisos a la REMS és que entra en contradicció amb un procediment de gestió d'aquesta Regió (REMS.PRO.GEST.001.V1.2015) el qual regula, entre altres coses, les cobertures de la figura del Golf Delta. En aquest punt, estableix que les cobertures de la figura del Golf Delta les faran, ordinàriament i fins a un màxim de 12 cada un, els bombers d'un grup format per bombers de la REMS que hagin fet un curs de formació de suport al comandament o el curs de punt de trànsit i vulguin formar part de l'esmentat grup. Pel que fa a la cobertura de les hores extraordinàries, dóna preferència també als bombers d'aquest grup de bombers habilitats Golf. L'escenari que marca el nou compromís inhabilita aquest punt.

En Joan Rovira ens va manifestar la seva preocupació per l'augment de feina de gestió que això suposa en una Regió que ja va al límit de feina per la manca de personal que realitza aquestes tasques de gestió. Per això, ens va proposar de fer una llista, entre tots els bombers que ho demanin, de gent disposada a fer hores extres de Golf Delta i evitar així haver de trucar a tothom de la Regió buscant una persona disponible.

Nosaltres no veiem malament aquesta proposta sempre que aquest grup hi pugui entrar qui vulgui i quan vulgui i alhora, els criteris i la gestió de l'assignació de les hores extres siguin públics, transparents i equitatius.
En Joan Rovira ens va comentar que ho treballarien però no van entrar en cap proposta detallada sobre aquests criteris. Es va dir que es farà una crida a tots els parcs per a què tots aquells interessats a formar part d'aquest grup ho comuniquin al seu cap de parc. La crida es farà a partir de setembre per tal d'evitar que la gent que està de vacances no se n'assabenti. La data a la que es van comprometre per posar en funcionament aquesta llista oberta és la de l'1 de novembre.

Relacionat amb això, ens van manifestar que aquella gent que col·labora a la Regió en tasques de gestió i suport, no ocupa cap plaça real a la regió perquè la RLT no la contempla i que per tant, no poden percebre la millora en el seu complement específic que significa ocupar una plaça de responsabilitat per desenvolupar les feines que fan. És per això que, com a mesura compensatòria, a aquests bombers se'ls hi permet tenir prioritat plena (per sobre del grup dels habilitats Golf al qual també pertanyen) per escollir les guàrdies extres que fan com a Golf Delta. La intenció dels responsables de la Regió és continuar fent-ho així.

Seguidament ens exposen que el grup de bombers habilitats abans esmentat, s'hauria de tancar amb un equilibri entre els seus membres dels desplaçaments efectuats per cobrir la figura GD i les guàrdies extraordinàries fetes. És per això que s'avisarà als bombers que en formen part per tal d'equilibrar aquests paràmetres. Es posa com a data límit l'1 de novembre que és la data prevista perquè entri en funcionament la llista oberta de gent interessada a realitzar cobertures de GD en hores extraordinàries i per tant també, la dissolució d'aquest grup de bombers habilitats.


Lluís A.T.
Coordinadora Obrera Sindical – Bombers pel Canvi.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (30/07/16), user2 (16/08/16), user6630 (03/11/16)
Respondre

tag Etiquetes
hores-extres

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 12:04.
Page generated in 0,095 seconds with 26 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right