Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Resum de la reunió Sindicats - DG dia 18 de maig de 2016
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.964
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 20/05/16, 17:53   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Resum de la reunió Sindicats - DG dia 18 de maig de 2016

__attach

Resum de la reunió sindicats amb la DG dia 18 de maig de 2016


Convocada a les 10:30h. Inici de la reunió a les 11h.

Representants de l'administració DGPEIS:
- Director General: Juli Gendrau
- Subdirector General Operatiu: Albert Vilanova
- Cap de la Divisió de Planificació i Gestió: Agustí Gatell
- Cap de la Regió Metropolitana Nord: David Borrell
- Subdirecció General Tècnica: Anna Martín
- Subdirectora General de RRHH: Rosa Pérez

Representants dels Sindicats:
- CSIF: Manuel Titos.
- CATAC: Pere Hervàs i Joan Carles Cerdán.
- UGT: Jordi Marquès i Antonio del Rio.
- CCOO: Joan Carles Casas i Òscar Calaf.
- COS: Pablo Castro i Roger Juan.

En les dies anteriors a la reunió, i seguint la demanda de la DG, el conjunt de sindicats va enviar un seguit de propostes de bona voluntat que no impliquessin cap despesa econòmica extra ni que haguessin de requerir l'aprovació de funció pública.
Per una part CATAC-UGT-CCOO-CSIF van enviar un decàleg de propostes. Hores abans UGT va enviar un annex a aquestes propostes més un document proposat en el 2013. CCOO intervé per aclarir que la proposta del 2013 no es consensuada, no més ho son el primer document i el annex, tot i que porta només el logo d'UGT. Es confirma que el professiograma de segona activitat ja està assolit igual que la comissió d'obres i manteniment respecte a les propostes de UGT del 2014.

Abans de treballar sobre les diferents propostes el Director General ens informa que les negociacions dels acords s'iniciaran passada la campanya forestal (entre el 19 i 23 de setembre), descartant iniciar-les al juny com estava parlat i aplaçant-les així pel darrera del estiu. La reacció és de contrarietat de manera unànime.

El tema inicial de la reunió és el nou decret de guàrdia que exposa UGT: Nou Decret de Guàrdia - Primer esborrany. Es comenta la falta de justificació tant en l'objectiu com en els arguments de l'esmentat decret. També la falta de dades sobre el procés de confecció del mateix i els seus autors o assessors. Es manifesta la manca de definició del model de bombers i la seva relació amb el document, la absència de funció dels actuals cap de Sala i la possible intenció amagada de preservar complements i privilegis en comptes de definir una real funció de guàrdia operativa. Es comenten que les 15 places de Sotsinspectors encara no estan aprovades per funció pública ni tenen un calendari imminent. El SDG operatiu respon que sí que s'estan fent estudis de model però no tenim informes ni resultats a hores d'ara.

Es recorda que el decret de guàrdia es va canviar al 2010 i que el original datava de 1998. Si el motiu del canvi van ser els grans focs forestals, aquest nou Decret sembla donar un pas enrere sense que els arguments apareguin esmentats.

UGT comenta l'afectació del nou decret als trasllats diaris de personal i el SDG Operatiu replica que només se està passant a Decret el que ja és una circular operativa vigent. També que en el seu dia un grup de treball va consensuar-ho. UGT respon que la denúncia per desplaçaments encara està por decidir-se i que hi han alternatives con la localització molt mes adients per optimitzar els ajustats recursos actuals. UGT insisteix en que no va estar negociat i que es va informar de manera completament procedimental just abans de publicar-lo. La SDG operativa ofereix un fòrum de debat per el nou decret però UGT respon que ha de ser un debat sencer, no un tràmit de parlar per parlar. CATAC manifesta que posaran al corrent als polítics dels greuges dels desplaçaments actuals i del futur decret de guàrdia.

Es parla doncs del document multisindical CCOO-UGT-CATAC-CSIF.

Punt 1
Tractant el possible augment de nivell dels sotsinspectors interins es comenta la negativa de Funció Pública a la mesura. Es parla de que es poden definir "llocs singulars" però hi ha un tràmit previ i depen de totes maneres de Funció Pública la seva possibilitat. UGT menciona la sentència 113/2007 que es podria haver aprofitat per el augment de nivell desitjat. També es comenta que alguns sots cap de guàrdia i conductors de deltes poden arribar a cobrar més que el cap de guàrdia.

CCOO comenta que també es podrien definir llocs singulars pels caps de torns accidentals i es comenten sentències per part d'UGT que no estan disponibles per la DG de RRHH que potser ho exigiran. La Subdirecció General Operativa comenta que la actual dinàmica de llibertat en els torns per tenir comandaments o no (caporals i sergents en GA) no és una situació molt desitjada.

Punts 2 y 3
Passem a parlar sobre qui, i en quines condicions, ha de desenvolupar les tasques de Golf Eco i Golf Delta. Els sindicats es queixen per deixar un parc sota-mínims o inclús treure un sobrant per cobrir la plaça de Golf. Essencialment en els parcs que tenen algun vehicle especial. Es reclama que es cobreixin amb hores extres. La DG defensa cobrir amb un bomber d'un parc gran amb mínim 8 o 9 bombers si no es troba cap sobrant a la regió o ningú vol fer les hores extres ofertades. Des de COS vam comentar en altres reunions la necessitat d'establir un mètode clar, àgil i supervisable quan s'ofereix hores extres a un conjunt gran de gent i de diversos parcs.

A les 12:30h abandona la reunió per problemes d'agenda el Director Gerenal i el Subdirector General Operatiu.

Es demana que s'estudiï la possibilitat de que alguns bombers de segona activitat puguin desenvolupar aquesta tasca tot i que tothom és conscient que pocs ho podran desenvolupar. Es recorda que va ser l'Olga Lanau la que va eliminar al personal de segona activitat dels llocs de conductors. Es comenta la trampa de algunes regions de portar un bomber a cobrir als parcs grans per després deixar-lo sota mínims com a conductor i a l'hora deixar un parc petit també sota mínims. Es comenta la idea de que els ecos siguin una seu fixa properament i que pugui existir una previsió de conductors com a mínim de dotació d'uns parcs concrets. També es reclama que els desplaçaments es limitin no només pel tema de conductors sino per la cobertura de mínims de parc.

CCOO opina que els conductors haurien de ser sempre en HE i no personal de segona activitat. CATAC comenta que la figura de conductor del fotògraf del servei tampoc es clara i deixa de nou parcs sota mínims. Surt un debat sobre la antiguitat com a criteri de establiment de jerarquia, i a falta de legalitzar les figures de eco-zero podrien haver sorpreses legals de si un sergent amb més antiguitat és en realitat el responsable d'una intervenció actualment.El SDG operatiu replica que existeix el decret de guàrdia definint les funcions tot i que la RLT no reflecteix algunes condicions del COS actuals. UGT recorda que una sentència de la Inspecció de Treball va ser el motiu d'obligar als comandaments a moure's amb conductor.

CCOO comenta la possibilitat dels conductors com a plaça de destí que voluntàriament alguns bombers podrien escollir i de velles polèmiques amb les segones activitats encobertes.

Punt 3
Sobre la regulació del personal adscrit a les regions de manera no reglada, CATAC comenta que algun dia ens podem trobar amb molts efectius en llocs que desapareguin i siguin difícils de adaptar de cop. SDG de RRHH reconeix que la RLT de la DGPEIS és ara mateix suigéneris i no hauria de ser tan irregular.

12:30 un representant de CCOO abandona la sala.

CD Planificació i Gestió opina que poc personal de segona activitat podrà ocupar llocs de conductor. Es comenta la confecció de un professiograma amb els llocs a cobrir i els seus requisits que es va informar a la CSSLB. COS no té accés a aquest document per no tenir representació en aquest comitè i tampoc el troba disponible a cap web sindical.

Punt 4
Se'ns confirma que les jornades de comandaments queden aplaçades al 2017 per poder-las planificar i acordar adequadament.

Punt 5

Punt 7
Petició de Parcs amb mínims 5 a tots els parcs amb Autoescala, BNP, Furgo de Rescat o Furgó de Risc Químic. Es comenten els casos d'autoescales de baixa que provoquen casos d'especial greuge de dotacions.

Punt 8
Es comenta que als caps de parc fan 684 hores de gestió dins de la seva jornada anual. Es menciona el model de Mossos de gestió amb personal laboral com a desitjable. També es mencionen les gestions que encara no és fan telemàticament (transferències) i els models privats que incorporen eines integrals (Falck). Menció a part el nostre "Eòlia", que es menciona potser no soluciona moltes mancances de tràmits interns tot i el seu cost i caràcter "integral". També es comenta que el GIS francès sembla bastant més avançat que el nostre a hores d'ara.

Es comenta la necessitat d'un Decret d'estructura nou per establir administratius de suport als caps de parc. També la segona activitat podria estar implicada en aquestes activitats auxiliars.

Respecte al Pla Estratègic repetidament esmentat, es reclama la participació social perque no hem conegut cap línia a ara com ara.

Punt 9
Es comenten els possibles tractes de favor vers alguns caps de guàrdia o càrrecs en la personalització de vehicles sobretot. Es comenten que als Caps de Regió en tenen dret, però no tota la resta de jerarquia per sota. Es mencionen els casos de La Fundació Pau Costa, els simulacres IES, etc.

Punts 10 i 11 es tractaran en la següent reunió

Punt 12
Abús en les accions per part de la mútua de treball. Es parla de què arriben accions bastant greus però que el procediment de denúncia no s'està fent servir. Nosaltres comentem que el procediment no és senzill, ni fàcil de recordar i a més a més has d'anar al parc per fer el tràmit.

Es comenten breument les demandes de COS del nostre escrit. Hi ha coincidències en molts punts i èmfasi en les formes, la comunicació i l'accés a la informació.

Fora de la llista:
- Regulació del material que de tenir un parc. Anna Martín diu que hi ha un “llibre” del vestuari del personal i una relació de tot el material però només en parcs nous. El material dels parcs no està etiquetat ni registrat. La relació de material d'un parc nou no és aplicable a parcs antics.

Es convoca la propera reunió per parlar del mateix tema el dia 27 a les 10:30.
Cita:
Més dates i properes reunions
calendari.bomberspelcanvi.com
Finalitzem reunió a les 14h.
Redacció del Resum, Roger Juan i Pablo Castro.

Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  297.png
Vistes: 171
Grandària:  75,2 KB Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  772.jpg
Vistes: 164
Grandària:  69,6 KB

Editat per Pablo Castro en 21/05/16 a les 09:22. Approved by user2; 20/05/16 at 19:56
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4182 (20/05/16), user4125 (22/05/16), user6630 (23/05/16), user5848 (23/05/16), user1401 (21/05/16)
Old 20/05/16, 18:12   #2
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Resumen de la reunió - altres sindicats

..............
__attach
Arxius Adjunts
File Type: pdf Propostes CCOO-UGT-CSIF-CATAC 18 maig 2016.pdf (393,1 KB, 39 vistes)
File Type: pdf Resum Reunió DG-Sindicats 18 maig 2016.pdf (234,8 KB, 35 vistes)

Editat per Pablo Castro en 21/05/16 a les 09:23. Approved by user2; 21/05/16 at 08:52
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 20/05/16, 19:53   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Respecte a la sentència que es menciona:

__attach

Jo no vaig tenir cap constància de cap sentència presentada en la reunió.

Approved by user2; 21/05/16 at 09:12
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user6630 (23/05/16)
Respondre

tag Etiquetes
accidents-laborals, judici-sentència, organigrama, permisos, segona-activitat, seguretat-i-salut-laboral, transparència

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 23:53.
Page generated in 0,153 seconds with 35 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right