Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Resum convocatoria extraordinària del CSSLB - Màscares dels equis ERA - 30 març 2017
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.901
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 31/03/17, 16:51   #1
user4143
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 10
Agraït 5 vegades
icon Resum convocatoria extraordinària del CSSLB - Màscares dels equis ERA - 30 març 2017

__attach

ACTA CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA DEL COMITÉ DE SEGURETAT I SALUT DEL PERSONAL BOMBER
30 març 2017
Assistents Administració:
Robert Gómez: Cap del Servei Tècnic
Màxim del Valle: Cap de Divisió d'Operacions
Miquel Angel Cañada: Cap d'Unitat Gestió RE Centre
Albert Vilanova: Subdirector General Operatiu
Ana Martín: Subdirectora General Tècnica
Raquel Sistaré: Directora de Serveis
Rosa Pérez: Subdirectora general d’Administració i Recursos Humans
Il•luminada Lopez: Cap del Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals

Assistents Sindicats:
Jaume Martí: CCOO
Victor Fernández: UGT
Josep Gimenez: UGT
Antonio Del Rio: Només va venir d’oient - UGT
Joan Carles Cerdan: CATAC
2 delegats més que no se qui eren
Eloi Rosich: COS - Bombers pel Canvi
La reunió comença a les 16:20 amb la intervenció de l’Ana Martín explicant que des del 2015 tenen comptabilitzades 8 incidències relacionades amb les màscares, des de la resta de sindicats es fa l’apunt que hi ha més incidents relacionats (al final de la reunió es descobreix que la DG no en té constància perquè han fet la recerca amb la paraula màscara i en aquests altres incidents es va posar equip d’aire). Robert Gómez comenta que les màscares més antigues son les que se’ls hi va retallar el pop, i que calcula que son entre 400 i 500, les quals s’haurien de substituir.

Ana Martín explica que s´han posat amb contacte amb Dräger i que no determinen una data de caducitat de les mateixes, i que la DG s’avindria a posar una data de caducitat a les màscares del servei, a tall d’exemple diu que a Valencia i Madrid retiren les màscares als 15 anys. La DG s’avindria a substituir totes les màscares en els pròxims anys (1600 unitats, de les quals 140 no caldria substituir perquè son força noves) i aplicar una traçabilitat a totes les màscares per portar-ne un control d’antiguitat i manteniment. Actualment a les regions de Tarragona, Lleida i Girona ja es porta un petit control individual de les màscares, sobretot amb el número de neteges que porta cadascuna.

Alguns dels incidents han estat deguts a la falta de compatibilitat entre els cascs nous i les màscares. Amb el casc Gallet F1XF hi ha hagut problemes d’estanqueïtat ja que les grapes tocaven amb el casc i feia que no ajustés bé la màscara, i s’ha solucionat substituint la peça del casc on es subjecta la grapa per una que sobresurt més, així la grapa no toca amb el casc. El Robert ha anat a diferents parcs per provar la nova peça a qui te aquest casc i la gent n’està molt satisfeta de com funciona ara. Amb el casc Drager HPS 7000 (els que tenen els de la última promoció) hi ha hagut problemes amb la peça del casc on es subjecta la màscara que al ser de plàstic tipus baquelita (plàstic dur) aquesta s’ha trencat quan es fa servir la màscara de les grapes metàl•liques. Actualment estan esperant resposta de l’empresa. Es fa l’apunt que si amb aquest casc s’utilitza la màscara FPS 7000 això no passaria ja que és la màscara que pertoca a aquest casc.

Un cop finalitzades les explicacions comença el torn de paraula dels sindicats, on comença el Victor Fernández recordant que hi ha hagut més incidents dels que han dit i que en epis de Nivell 3, inspecció de treball diu que amb un sol incident ja s’han d’estudiar les causes. Proposa fer canvi de totes les màscares i cascs d’abans del 98.

En Jaume Martí demana que es faci un certificat d’empresa conforme aquestes màscares estan OK, i recorda que es va acceptar reconvertir l’any 2000 les màscares de pops i que ja estem al 2017 i continuem amb les mateixes màscares. Reclama que si sabent que des del 2015 que hi ha incidents com pot ser que encara no s’hagi fet cap tipus d’actuació al respecte.

En Joan Carles Cerdan recorda que es va fer una sol•licitud per retirar la màscara de pops i demana que es deixin d’utilitzar les màscares fins que es garanteixi que no es trenca cap cargol.

Eloi Rosich comenta que a banda de tot el que han dit la resta de sindicats, s’hauria de fer una nota informativa a tots els parcs explicant quin és el problema que hi ha amb les màscares i explicar com els bombers mateixos podem revisar que la màscara que tenim a la guàrdia estigui en òptimes condicions.

Un cop finalitzades les intervencions dels sindicats va intervenir en Màxim Del Valle explicant que ha visitat alguns centres ERA i que està molt satisfet amb la feina que fan, que està d’acord en que s’ha de determinar una vida útil de les màscares i fer una traçabilitat de l’antiguitat i manteniment de cadascuna. Creu que és millor la verificació que es fa als centres ERA que la que podrien fer a Drager (Robert Gomez fa l’apunt que a Drager cobrarien al voltant de 40€ per màscara verificada) i que no hi ha cap mètode de control de la soldadura del cèrcol on s´ha detectat el principal problema. A banda comenta que no pot ser que hi hagi 3 models de casc diferents als parcs, que això és un problema de contractació i que sol•licitarà la retirada dels F1XF ja que només n´hi ha 50 (38 a parc).

Aposta per informar als parcs de tota la problemàtica i de fer la traçabilitat de totes les màscares i posar un límit de vida útil. Ana Martín recomana fer contractació plurianual, ja que així és pot fer un plec de condicions més ajustat al que volem i ens assegurem rebre el mateix model de màscara durant una sèrie d’anys consecutius, cosa que si es fa un contracte menor pot ser que arribi qualsevol cosa.

Entre tots els sindicats demanem la retirada de les màscares de més de 15 anys i una validació de la resta de les màscares conforme estan en un estat òptim. A banda, i com que el casc i la espatllera també formen part de l’ERA es parla de problemes de tallatge amb alguns cascs i problemes tant de la màscara com de les pantalles protectores del casc amb la gent que porta ulleres, i es recorden els incidents que hi ha hagut a l’escola de bombers amb alguns latiguillos d’espatlleres que son dels anys noranta que han petat, reclamant que es deixi de portar el material més vell a l’escola.

La DG abans de concretar res vol saber exactament quin número de màscares amb el pop retallat hi ha encara al servei, i en funció d’això es decidirà si es retiren directament totes aquestes o si es fa progressivament. La idea principal es retirar les de pop retallades i a la resta substituir tots els cèrcols fins que es puguin anar canviant per màscares noves, així es minimitzarien al màxim les possibilitats de patir qualsevol altre incident. Fer un contracte plurianual per renovar la resta de màscares i estudiar com fer la traçabilitat de totes les màscares. Com que son conscients que això serà molta més feina pels centres ERA, es buscarà més personal per reforçar-les.

La reunió finalitza a les 19:15 i s’emplaça la proposta de la DG vers les màscares a la propera reunió del 5 d’abril.

Eloi Rosich
COS - Bombers pel Canvi

Editat per Pablo Castro en 31/03/17 a les 17:52.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 31/03/17, 17:03   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Ilustro:
Casc Gallet F1XF
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  825.png
Vistes: 32
Grandària:  148,3 KB

Casc Drager HPS7000
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  17.png
Vistes: 31
Grandària:  131,4 KB

Màscara Drager FPS7000
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  59.jpg
Vistes: 30
Grandària:  30,6 KB

Editat per Pablo Castro en 31/03/17 a les 17:21.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 31/03/17, 17:06   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Antiguas máscaras de pulpo recortadas y adaptadas a pinzas:
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  128.jpg
Vistes: 30
Grandària:  40,6 KB

Rotura del anclaje en cascos Drager nuevos:
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  162.jpg
Vistes: 30
Grandària:  57,7 KB Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  664.jpg
Vistes: 3
Grandària:  76,3 KB

Rotura tornillo de fijación máscara:
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  213.jpg
Vistes: 3
Grandària:  20,7 KB

Editat per Pablo Castro en 31/03/17 a les 17:44.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 31/03/17, 17:17   #4
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

ugt:

Cita:
Ahir 30 de març, vàrem fer el cssl extraordinari que vàrem demanar pel tema de les mascares casc i espatlleres de l'equip autònom d'aire dels bombers de la generalitat.
Tenim mascares de l'any 1990,accidents, incidents en què les mascares s'han trencat en plena actuació, per trencament de peces, per manca d'estanquitat, etc.
Els cascos tenim, encara dels primers de l'any 2000, sense traçabilitat de epis de nivell iii i sense cap tipus de revisió.
Les espatlleres tenim pa90,pa94, etc., se'n el número l'any de fabricació, amb incidències de trencament de peces durant les actuacions.
La nostra postura és substitució immediata de totes les màscares amb més de 15 anys, i fer un contracte bianual, per substituir-les totes al gener del 2018, i que les cases subministradores, certifiquin l'estat de les que no és canviïn fins al gener del 2018.començar amb les noves una traçabilitat.
Els cascos s'han de canviar als bombers que encara tenen el primer que li varen donar el 1 9​ 98-99,i començar traçabilitat.
Les espatlleres eliminar les pa90 i fer compra bianual d'aquestes.
El dia 5 d'abril, durant el csslb ordinari, portaran una proposta ferma del qué faran, i si no correspon amb la nostra, denunciarem a inspecció de treball demanant la paralització de l'activitat, però no a la direcció general, sinó a la subdirecció general operativa i la subdirecció general tècnica, amb noms i cognoms, fent una declaració que com a delegats de prevenció del csslb, no ens fem responsables de la seguretat dels bombers amb actuacions amb equip d'aire.
Salutacions.
..........
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

tag Etiquetes
accidents-laborals, acta csslb, epis, seguretat-i-salut-laboral

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 23:25.
Page generated in 0,134 seconds with 30 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right