Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Respuesta al Sr. Cuní - Datos de absentismo laboral
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    5.109
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 23/01/14, 13:38   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Respuesta al Sr. Cuní - Datos de absentismo laboral


Réplica de Antonio del Rio - UGT en el programa 24 de enero 2014: http://www.8tv.cat/8aldia/videos/els-bombers-repliquen-les-dades-de-les-seves-baixes-laborals/
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  8-al-Dia-Crister-Cuni.jpg
Vistes: 1535
Grandària:  78,3 KB

Editat per Pablo Castro en 25/01/14 a les 15:02. Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:11 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (28/03/15)
Old 24/01/14, 22:41   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon Respuesta al Sr. Cuní

__attach

Estimado Sr. Cuní,

En relación a la publicación de datos sobre bajas e indispuestos del cuerpo de bomberos emitido el día 16 de enero: https://www.forumbombers.com/thread/8tv-cuni-i-els-indisposats?t=1514

Querría puntualizarle que en reunión mantenida con la Dirección General el día 22 de noviembre de 2013 en la que estuve presente, se presentaron unos cálculos similares de absentismo de los que pedimos más detalle ya que no se describió el método de cálculo. No se discriminaban las bajas de los indispuestos (procedimiento administrativo diferente), no se ofreció desglose por centro de trabajo (parque) o por duración de la indisposición en ningún momento.

El acta de dicha reunión se publicó aquí para acceso del colectivo e interesados y deja constancia de la falta de consistencia de cálculo: https://www.forumbombers.com/thread/reunio-sindicats-amb-dgpeis-22-novembre?t=1405

Cita:
A continuación Anna Martín quiso mostrar un powerpoint-presentación que finalmente no funcionó. El razonamiento es que el absentismo laboral actual (bombers) era del 12% y las indisposiciones se habrían más que duplicado desde el 2011. Como en el 2011 no había procedimiento de indispuesto (sólo baja + alta de un día) y los conceptos se indispuesto/baja se mezclaban sin mucho rigor, quedaron dudas sobre el método de cálculo. Incluso en el peor de los casos, tomado absentismo como suma de indispuestos+bajas la cifra del 12% nos pareció exagerada y requeriría de un estudio en profundidad del método de cálculo tomado para poder darle credibilidad. La propia SDG operativa reconoció que el cálculo realizado no era de su autoría directa. De manera hablada apareció la cifra de 8-9% como proporción de absentismo de años pasados.
Lamentamos que nuestra Dirección General opte por la guerra en los medios como estrategias de desprestigio del propio cuerpo que se supone han de liderar y representar. Es más doloroso aún que cojan la bandera de la estadística y la transparencia de datos para impulsarla.

Como breve crítica, una Dirección General de 136M€ de presupuesto anual sólo en personal no es capaz de ofrecer a la ciudadanía más que una reducida tabla de conteo de actuaciones anuales. Sin datos de tiempo de actuación, coste por servicio, satisfacción del ciudadano, ocupación media de vehículos o equipamiento disponible: http://www.foro-bomberos.com/nuestra-carta-de-servicios-y-estadisticas-publicas-t726.html

Otro breve ejemplo, no es capaz de ofrecer a la ciudadanía estadísticas de actuación en intentos de suicidio, una métrica bastante relacionada con la crisis y que nos podría dar datos de reflexión más allá del PIB y de la impersonal "prima de riesgo": http://www.foro-bomberos.com/consejos-sobre-intentos-de-suicidio-t1304.html#post3357

Indigna especialmente como trabajador de la organización que la estrategia de gobierno de sus destecnificados responsables (licenciado en derecho con cero experiencia en emergencias) se fundamente en la división de su colectivo y en el debilitamiento de su buena valoración por parte de la sociedad.

Dicho esto le diré que efectivamente somos unos privilegiados. Trabajamos con más protección al despido que muchos otros asalariados (de momento) y cogemos envidiables periodos de descanso. Algo seguirá fallando porque la próxima manifestación viajaremos unos cuántos kilómetros y perderemos nuestro preciado tiempo para decirle a la sociedad que con el paradigma de gobierno que sufrimos, vemos imposible solucionar ninguna crisis. Asusta pensar que se quiera construir un nuevo estado bajo las bases de un liderazgo organizativo tan desafortunado, máxime en áreas tan esenciales como la protección civil y la gestión de emergencias.

Gracias por su atención.

Pablo Castro

Asociacion de Bombers pel Canvi.
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  0.jpg
Vistes: 1374
Grandària:  23,7 KB

Editat per Pablo Castro en 24/01/14 a les 23:37.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4987 (26/01/14), user59 (25/01/14), user1689 (25/01/14), user1311 (26/01/14), user31 (26/01/14)
Old 26/01/14, 20:09   #3
user67
Parc de Badalona
xuno
avatar_
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraïments: 5
icon

..............


Arxius Adjunts
File Type: pdf Contrarreplica-Cuní.pdf (54,1 KB)

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4987 (26/01/14), user1689 (27/01/14), user2 (26/01/14), user208 (27/01/14), user70 (01/02/14)
Old 30/01/14, 19:16   #4
user4508
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: jun 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraïments: 4
icon

Aquí teniu el comentari que l'hi he fet a la web de 8tv del Cuní respecte a l'entrevista sobre l'augment d'indisposicion que van treure com a noticia, i altres temes que va ficar sobre la taula i no va deixar explicar.
Al cap de quatre hores l'han borrat, canal retrograda i censurador, quin fàstig, d'això en diuen periodisme... manipuladors i ofendosos!

Bon dia a tothom.

Vull expressar que l’actitud del senyor Cuní i el seu discurs l’he trobat orgullós, ofensiu i destructiu contra el col·lectiu de bombers, i qui diu bombers diu treballadors.
Alhora també vull expressar que el senyor Toño del Rio tampoc a sabut transmetre el perquè de tot plegat i no s’ha explicat, no és un bon comunicador.

1- Si han augmentat les indisposicions és degut a un fet molt senzill, el col·lectiu de bombers gaudia des de feia anys de poder estar de baixa sense tindré el seu sou reduït, van ésser unes avantatges aconseguides per la lluita sindical i obrera al llarg de l'historia del cos i tant debò tothom en totes les feines en pugues gaudí.
La generalitat unilateralment al 2012 va suprimir aquest dret aconseguit i va penalitzar econòmicament les baixes, alhora va reconèixer el dret a tenir unes hores d’indisposició sense penalitzar la retribució quan un bomber és trobés malament.
Per aquest motiu ara els bombers quan estem malalts si podem agafem la indisposició i fem lo impossible per no agafar la baixa, jo mateix he anat diverses vegades malalt a la feina i he aguantat 24 hores seguides. Els asseguro que no és lo mateix anar malalt a l’oficina que anar malalt a fer de bomber… i potser alguns o comprovaran en la seva pròpia persona i els seus propis béns.

2- És mentida que els bombers puguin organitzar el seu calendari com els hi dongui la gana, existeix una regulació que estableix lo que és pot fer i el que no, i no hi ha cap bomber que no ho respecti, bàsicament perquè no ens ho deixen fer.
Que trobin just o no, que els faci més enveja o no, que tinguin ganes de jutjar la feina d’un altre o no, és indiferent a que aquesta persona estigui actuant bé o no.
La regulació està feta per l’administració, que és la empresa que contracta als bombers,
L’horari del bomber és especial, fa jornades molt llargues, i en lliura d’altres de molt llargues, i és normal que estigui regulada de manera diferent.
Si no us agrada analitzant el servei que ús donem, crec que no ús heu de queixar del bombers, ús heu de queixar de l’empresa que administra els bombers.

3- Els bombers quan anem a treballar estem 24 hores seguides a un parc de bombers, independentment de que hi hagin focs, accidents etc o no n’hi hagin.
Ara bé, no som a casa nostra, amb les nostres parelles, ni amb els nostres fills/es, estem a disposar, per tots vosaltres, perque en qualsevol moment que tingueu una desgràcia estem a punt per córrer i ajudar.
Al parc tenim les nostres tasques, també regulades per l’empresa que ens administra, i nosaltres les complim. Una vegada aquestes tasques són complertes també dormim, mirem pel·lícules, ens riem, juguem a cartes… etc etc Quin problema hi ha?

4- Una vegada fora de torn, en els nostres dies lliures, fem literalment… EL QUE ENS DONA LA GANA! A tu i a vosaltres que ús importa el que faig fora de la feina.
També n’hi ha que treballen fora de bombers… i que? També l’empresa que ens administra regula de quina manera ho podem fer i de quina no.

Per tant crec que us confoneu queixant-vos dels bombers i jutjant la seva feina i les seves condicions sense coneixement i sense haver-les viscut.

També crec que ús equivoqueu de destinatari en la majoria de les vostres critiques, crec que la majoria les hauríeu de dirigir a la Generalitat com a empresa que ens administra perquè puguem vetllar per vosaltres, i no directament a nosaltres que l’únic que fem és passar pel tub, treballar i queixar-nos poc… igual que la majoria.

Molta salut per tothom i les coses clares!!

Un bomber, treballador, pare, conjugue, amic, ciutadà, esportista… etc etc… que voldria poder-se sentir orgullós de desenvolupar la seva feina ben feta i ser valorat per la societat a la que serveix.

Bomber de Terres de l’Ebre.

PD: Si algú s'anima podeu utilitzar el text i fer-lo arribar on vulgueu.

Salut!
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4654 (31/01/14), user2 (30/01/14), user208 (30/01/14), user70 (01/02/14)
Old 23/02/14, 20:34   #5
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon

__attach
....................
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (28/03/15)
Old 27/03/15, 18:15   #6
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

https://desdelfiord.wordpress.com/2015/03/25/josep-cuni-i-la-dignitat/
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  dignitat.jpg
Vistes: 24
Grandària:  32,1 KB
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (28/03/15)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 18:25.
Page generated in 0,142 seconds with 34 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right