Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Relacions bombers voluntaris-bombers profesionals
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.201
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 11/02/15, 16:05   #1
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon Relacions bombers voluntaris-bombers profesionals

Hola, inicio aquest fil per a iniciar un debat sobre quin és el paper que hem de jugar com a sindicat de bombers professionals davant dels bombers voluntaris i en especial davant dels últims moviments i reclamacions d'aquests.

Sabem què volen?

Són majoria els que es mouen o només són uns pocs?

Independentment de les seves reclamacions, quin és el model que defensarem en relació amb els bombers voluntaris?

duda A veure si ens en sortim...
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  bbvv.jpg
Vistes: 42
Grandària:  26,4 KB

Editat per Pablo Castro en 11/02/15 a les 17:50.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user166 (07/03/15), user2 (11/02/15)
Old 11/02/15, 17:44   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Hay varias lineas bastante claras para mí.
1) La denominación de "voluntarios" ha de ser en consonancia con no percibir retribuciones. Ni en especie, ni en planes de jubilación ni de ningún tipo. No creo que sea negociable engañar con el lenguaje y los nombres.

2) La valoración de los periodos de voluntario para acceder a las oposiciones de bombero profesional también chocan con el altruismo y el concepto de voluntariado.

3) A pesar de que las pruebas de acceso y formación de voluntarios sean algún día abiertas, igualitarias y basadas en el mérito, el punto 1) y 2) seguirán aplicando igualmente. Que el proceso de ser bombero voluntario sea abierto e igualitario es deseable y exigible sea cual sea nuestra relación con el colectivo.

4) La justificiación de parques de bomberos voluntarios como mejora de servicio a un precio reducido han de ser acompañadas de estudios rigurosos de isócrona, tiempo de activación y ventana de activación (posibilidad de activarlos) de tanto los parques profesionales como los voluntarios. Algo que vergonzosamente no se hace ni se publica a día de hoy.

5) Si la ley nos confiere cierto liderazgo operativo a los bomberos profesionales respecto a los voluntarios, deberíamos de participar activamente en los elementos de supervisión de formación, selección e incidencias organizativas existentes. A día de hoy esto no sucede.

6) A pesar de que la ley les confiera participar en nuestras mismas actuaciones, es inadecuado que seamos indistinguibles en nuestra uniformidad. Además de la "v." del antebrazo, debería existir una diferenciación visual clara y sencilla. La capacidad para conducir o no un camión y la posibilidad o no de abandonar un servicio de manera previsible son algunos de los elementos que justifican esta diferenciación. El tiempo de formación y servicio garantizado por un bombero profesional sería otro.

7) El sistema de infracciones o "disciplinario" que se quiera hacer funcionar con los bomberos voluntarios a de ser de obligada publicidad a los que trabajamos en las intervenciones con ellos. Sin perjuicio de que sea recíproco. Nuestras sanciones actuales gestionadas dentro de una comisión sindical de publicidad no definida no es tampoco un sistema serio de gestión.

Editat per Pablo Castro en 22/03/15 a les 20:30.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (11/02/15), user166 (07/03/15)
Old 11/02/15, 18:09   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Interesante análisis el de Marc Ferrer.
Sóc Bomber Voluntari: El cost econòmic d'un cos de bombers 100% funcionari a Catalunya

Contesto algún punto.

Cita:
Quin cost suposaria aquests 1.540 nous bombers per cobrir els parcs de voluntaris? Si hem d’equipar a tots aquest nous bombers, hem de saber que nivell d’equipació, un bomber de la Generalitat genera una despesa d’uns 3.000€ per bomber (2 cascs, 3 epi’s -urbà, forestal i pluja-, 3 camises, 2 parells de botes, forro polar, 1 sabates, 1 bambes, 3 pantalons, 2 parells de mitjons, 2 parells de guants, xandall, lots, etc...).
Los bomberos voluntarios no tienen y consumen EPIs? Supone un gasto el cambio de algunas piezas (yo tengo un casco reciclado), pero ambos modelos generan el mismo gasto como modelo.

Cita:
Aquests 1.540 bombers, els hi caldria formació, no? Quan li costa a l’administració formar a una persona com a bomber? Pel cap baix, ja us ho dic, uns 4.000€ (curs bàsic de 700 hores). Si ho multipliquem per 1.540 bombers, tenim una despesa de 6’1 milions d’euros.
Cuánto cuesta mantener la formación de los BBVV actualmente? Seguramente algo menos de gasto por la menor cuantía de formación, pero como modelo no hay diferencia una vez hecha la migración y acabado el proceso de curso básico.

Cita:
I a nivell de sou? La despesa per la Generalitat d’un bomber de l’escala bàsica, és de 2.300€ (el sou brut). Si multipliquem 2.300€ per 1.540 bombers, surt una despesa mensual de 3.542.000€ i si això ho multipliquem per 14 pagues: 49.588.000€ anuals. Si tenim en compte, que a banda del sou base poden completar la nòmina amb variables com, per exemple, un complement per major dedicació i fent hores extra programades o no programades, podem arrodonir aquesta xifra en uns 50 milions d’euros.
La MD ya no existe.

Cita:
Observem que cada any, el pressupost de bombers se li hauria d’afegir uns 50 milions d’euros, si volguéssim tenir una plantilla exclusiva de bombers professionals. I això suposaria incrementar en un 30% mínim els pressupost de la DGPEIS, és a dir, augmentar-los una tercera part. (La mitjana dels pressupostos de Bombers dels darrers 5 anys, ronda els 163 milions d’euros. La del 2014 va ser 161’06M€ ).
En estos presupuestos faltan muchos gastos endosados supongo en otras partidas. El leasing y otros trucos contables, me temo.

Cita:
Una cosa també a tenir en compte. En aquests 77 parcs de bombers voluntaris, caldria un cap de parc, i també caldria caporals i sergents. Desconec si actualment hi ha suficients caporals i sergents per poder cobrir 77 parcs de més, però em temo que vist com està el pati, caldria una nova promoció de caporals i sergents, amb el que comportaria noves despeses, tant en el procés selectiu, en la formació, i posteriorment en les nòmines, que caldria afegir als prop de 50M€, en concepte de complements de destinació i complements específics. Com a última dada el sou brut mínim d’un sergent cap de parc és d’uns 3.400€/mes.
Añadir mandos sería dar un valor añadido a algo que actualmente los BBVV no suponen en las intervenciones. Es decir, sólo aportar bomberos de la básica ya constituye la equivalencia. Pero sí, la estructura jerárquica operativa incluye sargentos y cabos en los turnos y personal.

Dentro de las cantidades que se manejan en las administraciones, 50M€ anuales no es un coste disparatado, si los resultados en el servicio al ciudadano son objetivos y evaluables. Sólo nuestro sistema de comunicaciones TETRA cuestra 19M€ al año.

Un buen fuego de industria atajado a tiempo (se calcula esto en algún lado ¿?duda) puede suponer a las aseguradoras y a la sociedad un pellizco de millones de euros, por ejemplo.

Editat per Pablo Castro en 11/02/15 a les 18:15.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (11/02/15), user166 (07/03/15)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 17:28.
Page generated in 0,117 seconds with 25 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right