Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Negociacions per a un nou acord. E
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    1.581
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 29/02/16, 22:59   #1
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon Negociacions per a un nou acord. Ens hi posem?

El que exposo aquí és una proposta del que crec que hauria de plantejar, treballar i defensar la COS-BxC davant de la proposta de negociació per a uns nous acords feta per la D.G. i els sindicats anomenats majoritaris. No és una proposta exhaustiva del que s'hauria de fer. És tan sols un inici sobre el qual pensar, discutir i precissar.

El principal objectiu de la COS-BxC en aquest nou procés de negociació amb la patronal ha de ser la democratització del mateix. Primer de tot, en la decisió de si s’ha d’obrir aquest període de negociacions, en l’elaboració i decisió de la proposta o propostes d’acord, en el seguiment de totes les reunions amb la D.G. i en la ratificació final del procés.

La primera qüestió que s’ha de sotmetre a discussió i decisió per part de l’assemblea o assemblees és la de si la negociació que proposen la D.G. i els sindicats s’ha de dur a terme o no. I si fos el cas en quines condicions. Són necessaris els acords? Perquè iniciar-los ara i no abans? Són vàlids els interlocutors (Rosa Pérez, Albert Vilanova)?
Si finalment la decisió és que no es vol iniciar les negociacions, l’assemblea haurà d’aclarir quines són les condicions per a iniciar-les i quan seria el moment més adequat.

Per contra, si la decisió de l’assemblea és iniciar les negociacions, s’haurà de triar entre acceptar com a proposta d’acord amb la D.G. la proposta o propostes que pugui haver elaborat els sindicats, o bé que sigui l’assemblea -amb els mecanismes adequats i que s’hauran de consensuar- qui elabori i decideixi la proposta que els sindicats s’hauran de comprometre a defensar durant la negociació amb la D.G. No cal dir que crec que la COS-BxC ha de recolzar aquesta segona opció.

Pel que fa als mecanismes d’elaboració, aquests han de complir, com a mínim, tres condicions o principis: han de ser oberts, transparents i assemblearis. Oberts en tant que tothom ha de poder participar-hi, transparents en tant que les seves reunions i el procés d’elaboració que duran a terme ha de poder ser consultat per a tothom i en tot moment i assemblearis en tant que els membres participants no representen a ningú més que a ells mateixos i la seva opinió o vot té el mateix valor que qualssevol altre participant. Un cop establert això, crec que una bona manera de treballar seria creant comissions o grups de treball temàtics. Aquests grups haurien de disposar d’una plataforma digital que els permeti interactuar entre ells -a part de les reunions físiques- però a l’hora, rebre propostes de la gent que no en forma part i poder penjar l’evolució dels seus treballs per tal que tothom ho pugui consultar.

Pel que fa als mètodes de decisió sobre els treballs fets pels grups de treball, s’haurien de sotmetre a votació de tots. Els mètodes poden anar des d’una votació a una assemblea general, una votació amb urnes als parcs o una votació electrònica on-line. La meva opinió és que la votació amb urnes als parcs és la que més participació aconsegueix, i segurament també és la que més organització i persones necessita.

També s’ha de discutir sobre si la votació és sobre un document tancat recopilatori de tots els treballs, sobre cada un dels treballs fets pels grups o si també s’han de fer votacions sobre diferents punts dintre d’un mateix treball. La meva opinió és que s’hauria de votar cada treball, i només en casos molt concrets en els que no hi ha hagut un consens dins del grup de treball mateix, sotmetre a votació els diferents punts en conflicte.

Un cop sotmès a votació el document, els membres de la part social de la mesa de negociació s’hauran de comprometre a defensar-lo. A partir d’aquí, l’assemblea perd part del control del procés però no del tot. Les reunions de la mesa negociadora han de ser del tot transparents. Per aconseguir això, la millor manera és que es demani que aquestes siguin gravades o retransmeses on-line. Segurament aquesta opció no tindrà gaire recorregut, però no la podem deixar de plantejar. Una altra opció serà la d’escollir, com a mínim, un assessor per acompanyar als sindicats i que aquest o aquests assessors facin de testimoni i transmissor de què és el que es diu a les reunions.

Durant la negociació, s’haurà de fer pública la proposta de la D.G. L’assemblea haurà de decidir si cada variació o renúncia de la nostra proposta inicial ha de ser simplement enunciada o per contra ha de ser votada. I per acabar, la proposta final d’acord s’haurà de tornar a votar amb el mateix mètode que s’hagi fet servir per a ratificar la proposta inicial.

El que proposo no és ràpid ni còmode, però és la manera que se m’acut per a què el que en surti de tot plegat serveixi perquè el Cos de Bombers funcioni millor

Editat per Lluis Artigas en 29/02/16 a les 23:07.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (10/03/16), user1689 (01/03/16), user269 (03/03/16), user4986 (04/03/16)
Old 10/03/16, 22:28   #2
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon Resum reunió intersindical 07 de març

Hola, penjo el resum que ha fet en Quim Villanueva de la reunió intersindical del 07 de març.


Arxius Adjunts
File Type: pdf REUNIÓ SINDICATS 070316.pdf (74,3 KB)

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (10/03/16), user4923 (10/03/16), user1689 (11/03/16), user2 (10/03/16)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 05:39.
Page generated in 0,106 seconds with 26 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right