Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Manifest per la Democràcia Sindical a Bombers de la Generalitat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.093
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 27/05/16, 19:21   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Manifest per la Democràcia Sindical a Bombers de la Generalitat

Des de la candidatura COS - Bombers pel Canvi volem denunciar que:
1) L'actual sistema de representació sindical dels treballadors de la Direcció General de Prevenció d'Incendis i Extinció (DGPEIS) no ofereix, ni mai ha ofert, un grau de democràcia acceptable cap al nostre col·lectiu laboral (2300 treballadors).

2) El nostre col·lectiu no gaudeix d'escrutini oficial propi de vots en les eleccions sindicals de treballadors. No hi ha còmput del vot de cadascuna de les candidatures sindicals que es presenten. Mai ha existit des de la creació del nostre Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

3) La confecció dels òrgans de representació no respecta cap tipus de proporcionalitat sobre el vot sindical del col·lectiu entre les candidatures. Mai ha estat reconeguda des de la creació de la nostra Direcció General.
Per això demanem que s'obri un debat sobre el nostre model de representació laboral.

En les passades eleccions sindicals de 2015, la candidatura COS - Bombers pel Canvi va aconseguir una àmplia majoria dels vots del col·lectiu. Gairebé el doble dels vots de tota la resta de candidatures.

pie

Tot i així, no gaudim de dret a la representació del col·lectiu en cap dels òrgans actuals: Grup de Treball de Bombers, Comitè de Seguretat Laboral, Mesa Sectorials ni Generals.

El detall del procés d'escrutini i actual configuració de la representació laboral a Bombers es pot consultar aquí:
Resultats Eleccions Sindicals 2015 - Col·lectiu Bombers Generalitat

Tota la resta de dades, reglamentació i detalls de la nostra candidatura es poden accedir aquí:
https://www.forumbombers.com/tags.php?tag=eleccions+2015

Per això convidem a tots els partits polítics del Parlament, i en especial als membres de la Comissió d'Interior, a contactar amb nosaltres per poder superar aquest greuge històric. Som un col·lectiu amb una forta identitat pròpia i una peça important de la seguretat pública de Catalunya. Creiem que com a treballadors mereixem una representació social realment democràtica i a l'alçada dels temps.

Atentament,

COS - Bombers pel Canvi
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  comunicado.png
Vistes: 10
Grandària:  70,9 KB

Editat per Pablo Castro en 28/10/17 a les 15:01. Mogut per Pablo Castro">30/05/16; 09:31 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
6 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (30/05/16), user4125 (30/05/16), user2 (30/05/16), user6621 (31/05/16), user6630 (07/06/16), user5848 (30/05/16)
Old 30/05/16, 22:13   #2
user4125
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 19
Agraït 3 vegades
icon Règim especial?

Es va fer un simulacre de debat, fa pocs anys, per si voliem demanar el regim especial ( com els mossos). Poca gent va entrar al debat. Hi va entrar, sobretot, gent i representants de sindicats generalistes defensant la participació a la mesa general i en contra del règim especial.
De fet, la reclamació del debat sobre el règim especial, ja constava al document de reivindicacions el.laborat llavors.
En règim especial, la cos tindria representació. Altra cosa són els "mals" que, alguns argumenten, ens pot portar.
Si no és amb el règim especial, com s'articularia i ponderaria la representació que es demana ?
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user2 (31/05/16), user6621 (31/05/16)
Old 31/05/16, 11:48   #3
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon

Crec que el règim especial no és la solució que hauríem de reclamar com a millor. Crec que la homogeneïtzació o la igualtat de drets i condicions laborals bàsiques per part dels treballador públics és un valor positiu, i la manera de tenir suficient força, com a treballadors, davant de l'enorme entramat que és la Generalitat, per aconseguir i defensar aquest drets i condicions laborals bàsiques és anar tots junts.
Ara bé, aquesta homogeneïtzació de condicions laborals, per les condicions i característiques de les diferents feines que fem els diferents empleats públics, és evident que no pot ser total. Només cal que sigui d'unes condicions bàsiques.
Les lleis que regulen la representació sindical a l'administració, ja contemplen la creació de grups de treball per a satisfer, pactar o discutir les singularitats de cada col·lectiu. I malgrat la normativa dona tota la importància de representació democràtica a les juntes provincials, de facto, aquestes tenen una funció quasi nul·la (la de la província de Barcelona durant la legislatura passada no va reunir cap ple, i a l'actual només ens hem reunit el ple de constitució) i són els grups de treball i les meses de PRL les que realment fan la feina de negociació i vigilància dels drets i salut dels treballadors.
Per tant, des del meu punt de vista, el que s'hauria de plantejar és una modificació de les normes que regulen la representació i funcionament de la feina sindical. Actualment bufen vents de canvis. I ara podria ser un bon moment per iniciar un replantejament de la representació sindical. És una tasca que no només ens ateny a nosaltres, està clar. Nosaltres estem tirant la pedra al llac. Si les ones es perden en la quietud, sempre ens quedarà demanar el règim especial.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (31/05/16)
Old 31/05/16, 18:19   #4
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Hay bastantes maneras de abordar cambios.

Una peculiaridad que encuentro especialmente grave es la condición de trabajador a turnos. Como funcionarios, sólo los Mossos comparten con nosotros esa condición, ya que el resto del mundo de la emergencia es personal laboral o privado.

El cómo se abordan las adaptaciones de las condiciones laborales al personal de turnos (y además de 24hrs) debería gozar de un ámbito de negociación específico que lo proteja del recurrente vacío de interepretación que acabamos sufriendo. Actualmente esa Mesa como tal no existe.

Sin llegar a régimen especial, al menos un par de órganos consultivos deberían de existir. Al menos uno que de representación conjunta a operadores de control, auxiliares y bomberos en la misma mesa. Con acceso igualmente democrático, se entiende.

Tanto si es dentro de éste como si es separado, algún órgano debería de dar voz al colectivo por escalas y por especialidades. Y su acceso debería de ser igualmente democrático.

Y ya puestos a cambiar, pautar claramente que no toda la actividad se restrinja a Barcelona y reuniones presenciales, ya que la emergencia se configura de manera especialmente dispersa. Paradójico es que se gestione como ahora se hace.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user5050 (31/05/16)
Respondre

tag Etiquetes
parlament-de-catalunya

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 09:08.
Page generated in 0,148 seconds with 28 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right