Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Les mentides i mandangues de 2014
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    1.915
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 04/01/14, 00:39   #1
user1280
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: ene 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 29
Agraït 40 vegades
icon Les mentides i mandangues de 2014

espant
mama, por

Fa un any i mig ens bombardejaven amb que calia fer un cinquè torn per tal d'homogeneïtzar els quadrants i alhora disposar de gent per augmentar la gent durant l'estiu. Perquè segons ens deien hi havia gent més que suficient. Evidentment això no era així i finalment aquesta proposta ha quedat a l'oblit.


Tot i això, des de fa no sé quant temps que ens estan venent la moto de que cal fer més guàrdies durant l'estiu. Segurament és així, però en realitat ja les fem. El que passa és que no sé de quina forma es pot regular que un cos d'emergència acumuli hores a l'estiu quan la resta de l'any ha de seguir donant el mateix tipus de servei. Això no és una botiga de gelats que a l'estiu obre per vendre gelats, tanca a la tardor i torna a obrir a Nadal per vendre torrons. No! Això és un servei d'emergències!

playmobil

Protecció Civil, en el seu afany propagandístic (no ens enganyem, és així) no para en tot l'any d'emetre avisos esfaraidors de risc de tempesta, de pluja, de neu, de temporal marítim... i evidentment, si els hem de fer cas, caldria disposar dels bombers per anar solventant totes aquestes incidències, i per tant el Cos de Bombers ha de ser actiu durant tot l'any. I si algú no li agrada que alguns dies ens toquem la fava, doncs que s'hi posi fulles, perquè després ja venen els dies (imprevisibles) en que no parem d'anar amunt i avall buscant la manera d'arribar a tot arreu.


La casa, però, com va curta de diners, però molt curta, busca de treure or sota les pedres i pretén forçar-nos a fer més hores per quatre duros o que entri personal en precari. Anem a pams.

currante

Per tal d'estalviar, ens ha tret un grapat d'hores de festa tant horària com d'antiguitat a tots els bombers, amb el que ja estem fent al voltant de 60h més, que afegit a la retallada de sou i la "volada" de la paga de Nadal (sol a Catalunya), fa que estem d'allò més contents (la ironia es sobreentent).


És per això que ara ens proposen dues coses més. Per una banda son conscients (JA ERA HORA!!!) de que els falta gent. Veieu com el 5è torn no ho solucionava?. Per això volen ampliar la plantilla. Fins aquí be, però com que està "prohibit" fer oposicions volen fer entrar interins. Evidentment si consideressin que Bombers és un cos essencial si es podria fer una oposició com cal, però alguna cosa els hi ronda i prefereixen fer-ho malament i de qualsevol manera amb interins amb un concurs fosc, fosc, fosc.

rellotge

I que per fosc que sigui necessita el seu temps, segueixen necessitant gent per al proper estiu... així que la segona proposta és la d'ampliar el nostre horari en unes 126 hores més. Be, això podria parlar-se sempre que fos a un preu "normal", però com que l'únic pressupost que disposen és el de la Major Dedicació, doncs cal dividir aquesta partida d'uns 500 bombers MD en els gairebé els 2500 professionals que estem, o sigui que de 250h x 500 bombers passem a 2500 bombers i 160h. A vosaltres us surten els números? a mi tampoc. Surt (sls que han fet els números) que les noves hores a afegir les pagaran a uns 5€/h x bomber... vaja, que si volen substituir als pobres forestalillos (que volen) per bombers i interins, els hi surt a compte!

cornut
el futur: el bomber cornut

O sigui que aviat, esperem que no sigui així però pinta malament, tindrem bombers de 3ª (els interins cobrant bastant menys que la resta de bombers i bombers de 2ª), sense plaça enlloc, anant amunt i avall segons el vent com bufi i a més els bombers en el període de màxima feina cobrant aquestes hores a preu de recollidor de fruita (immigrant i sense papers). Això si, és una mesura temporal perquè no hi ha diners... ells no tenen diners per pagar-me, doncs que no em demanin més hores, que enviïn menys camions als focs (segueixen enviant 100 vehicles i contractant desenes d'helicòpters que NO APAGUEN el foc.

Espero que els negociadors del sindicat no caiguin a la trampa d'haver de triar entre una opció (interins) o l'altra (160h per tots), perquè caurien de quatre grapes a la trampa. Ni una ni l'altra son bones.

egipci
negociador, sense ningú controlant-lo

El pitjor encara no ha arribat, però aviat. Fins ara hi havia un representant del "comitè de mobilitzacions", una mena de grup assembleari dels bombers que funciona independentment al sindicat, com assistent sense veu ni vot a les reunions negociadores entre sindicats i administració. Però clar, això era un exercici de transparència, i a la casa no li agradava que s'expliqués què oferia i que deixava d'oferir, per això ara ja no hi seran més. Res, que aviat hi haurà concurs amanyat de sergents, algun acord pudorós amb els sindicats i nosaltres a parar les natges...


Editat per Pablo Castro en 04/01/14 a les 00:45. Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:09 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user2 (04/01/14), user70 (04/01/14)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 10:25.
Page generated in 0,100 seconds with 23 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right