Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
influència electoral
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.738
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 14/05/14, 18:42   #1
user280
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 65
Agraït 38 vegades
icon influència electoral

Aquest article esta copiat de espaibombers, i fa refencia a la darrera publicació del Pablo. Un text d'en Larrea "muertos por causas externas" on reflexione sobre dades del INE (institut nacional d'estadistica).

Tinc un parell de cosses a dir, però, abans de començar, i adonant-me de les meves limitacions, vull demanar ajuda; primer per que feu un esforç en entendre el que vull dir i després per tornar a escriure aquestes línies de forma mes entenedora. Tanmateix, aconseguir per la assemblea línees d’actuació.
Arrel d’aquesta darrera publicació i de l’anterior d’en Pablo penso que els bombers hem de fer una actuació d’urgència.
Seguint el fil de les mobilitzacions que els bombers duem a terme de fa un temps, atès que a la darrera consulta es va decidir de no fer hores, i que segons entenc això ha provocat desencís a gran part d’aquelles persones que “tiraven del carro” vull proposar la següent via d’acció.
Les proposta es: participar de les properes eleccions europees i de les següents ( generals, municipals, autonòmiques...)
La forma: fer propaganda del que per nosaltres, els bombers, ens sembla que serien opcions que reduirien el nombre de morts per autòlisi.

Nosaltres, els bombers;
fem campanyes per mirar de fer més segures les vivendes y les accions que es fan a casa... a la cuina, alhora d’escalfar els espais, etc... y ens preparem per actuar en cas que aquestes indicacions no siguin prou efectives i finalment haguem d’actuar en incendis, intoxicacions per monòxid, etc...
fem també campanyes per mirar de reduir els accidents de trànsit i per quan aquests consells no eviten l’accident, també ens preparem el millor que saben per atendre els sinistres de la millor manera possible.
Ens el cas de les autòlisis, s’ha disparat el nombre, i es poden atribuir a la crisi, moltes d’aquestes estan directament relacionades amb els desnonaments. La millor manera d’aturar aquest seguit d’autòlisis es mirar de fer alguna cosa per aconseguir un canvi en es polítiques que es duem actualment a terme. Diguéssim que el que hauríem d’aconseguir es que hi hagués un vot majoritari en contra dels partits que promouen aquestes politiques, aquests desnonaments, els que actualment es troben en el govern de les institucions.
Missatges que estarien en la línea d’evitar les autòlisis serien per exemple que un suïcidi es un vot menys per canviar les polítiques d’austericidi, que tots som importats i que el canvi l’aconseguirem entre tots, o no l’aconseguirem. Es necessitem molts més missatges, per que si que entenc que els bombers no podem ser merament els agents que van a recollir els cossos d’aquelles persones que decideixen treure’s la vida, sinó que hem de formar part activa d’aquells que intenten que les persones no arribin a aquests extrems.
En aquest sentit i amb aquesta filosofia, un comunicat d’una associació de bombers, de la mateixa APTB, dels mateixos tècnics o gestors del cos es fa imprescindible. Molta publicitat i una campanya realment agressiva, que estarà en la línea de les nostres competències, per que el que intentem es que hi hagi menys intents d’autòlisi.
No podem comptar que aquells que amaguen o disfressen les dades. No ens ajudaran en aquest afer i menys si el que demanem per evitar aquestes autòlisis son canvis de model polític.
Se que esta molt mal escrit, que tot això no es més que un batibull d’idees de difícil connexió, però espero que algú reculli l’esperit de l’escrit i tracti de treure alguna cosa presentable. Jo mateix miraré de millorar-lo, però seria interesantíssim que algú mes, que tingui simpatia per el que aquí s’ha dit, miri de afegir línies al document. Igualment seria interesantíssim que sorgís una línea de treball dins l’assemblea que desenvolupes aquesta “actuació d’urgència davant les dades presentades per INE en relació a les defuncions”.

Disculpeu per les faltes d’ortografia, i com sé que soc un ruc, disculpeu també per la falta de sensibilitat.

Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:11 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (14/05/14)
Old 14/05/14, 23:02   #2
user1689
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: abr 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 286
Agraït 20 vegades
icon

Muere más gente por suicidio que por accidente de tráfico...
Pero es tema tabú en esta sociedad.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (14/05/14)
Old 15/05/14, 00:08   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Cita:
Originalment publicat per Diego Giner View Post
Muere más gente por suicidio que por accidente de tráfico...
Pero es tema tabú en esta sociedad.
El verdadero causante del aumento de los intentos de suicidio (y las muertes consumadas) no son los deshaucios ni la crisis en sí mismo, si no un efecto derivado: El aumento de la hipocresía social.

En época de crisis (más en esta) la distancia entre los mensajes que se escuchan (oficiales) y la realidad alcanza una distancia especialmente lejana que pone en peligro a los individuos peor posicionados en su relación con la sociedad. Es esa gran contradicción entre los elementos que un individuo recibe como estímulos sociales lo que agudiza las sociopatías y toda la amalgama de situaciones psiquiátricas de desequilibrio.

No sólo los suicidios se han disparado. El consumo de medicaciones para el sueño, tranquilizantes y ansiolíticos también baten récords históricos. Si la política oficial es enfocar hacia los brotes verdes, difícilmente se dedicarán esfuerzos a estudiar estos números de "la verdad". Y eso de nuevo incrementa aún más el riesgo de los peor posicionados.

El darwinismo social no se materializa tanto en el dinero a veces sino en la capacidad de resistir las contradicciones de la sociedad en la que vives. Respecto a otras culturas, creo que es indudable que somos los más "avanzados", porque lidiamos con un nivel de mentira rutinaria inimaginable en sociedades más pequeñas, sencillas o menos curtidas en mediatización de la vida colectiva.

El artículo de los suicidios de EspaiBomebers es éste:
Consejos sobre intentos de suicidio - EspaiBombers

Editat per Pablo Castro en 15/05/14 a les 00:19.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (15/05/14)
Old 15/05/14, 07:37   #4
user280
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 65
Agraït 38 vegades
icon Difusión

Estando en campaña electoral, creo que seria ineteresante hacer llegar el mensage a los partidos politicos criticos con el actual stablishment
Nosotros los bomberos, para actuar de alguna manera contra los datos que arrojan estas estadisticas, podemos hacer muchas cosas, pero para la mas efectiva necesitamos la ayuda de la cuidadania, necesitamos canviar la governabilidad. Ese es el extintor que mas se adecua para apagar este fuego, y no lo tenemos en los camiones, lo tiene cada uno en su casa.

Otra acción imprescindible, es solicitar a todos aquellos desahuciadores, los datos de todos aquellos procesos de desahucio en marcha para poder actuar antes de que sea tarde.

Necesitamos contactar con las personas en procesos de desahucio para subirles la moral y hacerles llegar que tienen lazos de colaboración cuidadana muy cercanos, que son importantes para la sociedad y que perder todas las propiedades no es mas que un nuevo inicio, para nada un final.

Difundir este mensage entre las diferentes plataformas antideshaucios. Para ello es muy onteresante la reunion que se plantea con la gente de 9barris.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 02:25.
Page generated in 0,126 seconds with 24 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right