Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Altres col·lectius i iniciatives
Final caixa de resistència
Altres col·lectius i iniciatives grups
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    18.873
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 03/12/14, 15:06   #1
user59
Parc de Cornellà
xuno
noavatar
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 122
Agraït 198 vegades
icon Final caixa de resistència

Hola company@s:

Fa molt de temps que ha tornat una relativa calma a la vida quotidiana dels parcs i donat que crec que és una qüestió conjuntural, volia tancar definitivament una etapa de lluita en la història dels bombers que no serà recordada pels seus èxits.

Més enllà de la feixuga feina d'anàlisi que requeriria aquesta etapa viscuda si no volem repetir errors en el futur, us escric a tot@s per dur a terme el compromís que vaig adquirir i que crec que és el moment de realitzar.

A la primavera del 2013 amb les assemblees generals es va aprovar la proposta de creació de la caixa de resistència i aquesta i el contingut de la proposta va ser el següent:

-Creació d'una caixa de resistència per fer front a les possibles sancions que es derivessin de les nostres accions en el procés de lluita amb publicació mensual de comptes.

-El número de compte era (provisionalment creia jo) un al meu nom de la banca ètica Triodos.

-Quan donéssim aquesta lluita per acabada faríem donació del capital acumulat a ONG's o projectes socials que consideréssim oportuns.

Posteriorment es va crear la caixa d'acció per finançar els actes de mobilització amb un altre compte de la mateixa entitat que no va tenir gaire acollida en el col·lectiu...

Bé. Arribats a aquest punt proposo unir les dues caixes que tenen un capital proper a 10.000 € i tirar endavant aquest compromís.
Obro un període d'al·legacions, aportacions i discussió que farem aquí i adjuntaré document amb les meves propostes i justificacions de donació.

El dia 15 de desembre es tancarà aquest període i abans del 25 es faran efectives les donacions i ho publicaré pel coneixement de tothom.

M'agradaria compartir amb tot@s vosaltres la meva decepció pel resultat a curt que hem obtingut però a l'hora compartir l'esperança que de tota experiència hem de treure'n profit, aprendre i créixer com a col·lectiu. Créixer sempre és dolorós i jo crec que aquest cop ens hem fet mal de debò.

Dono per bo tot el sacrifici si som capaços de reflexionar de manera constructiva per tal d'entendre la nostra responsabilitat individual sense que vulgui dir autoinculpació ni auto fustigació. Si som capaços de valorar la necessitat d'unió veritable i no superficial. Si som capaços d'entendre la coherència com un valor necessari imprescindible per la més necessària credibilitat per enfrontar qualsevol lluita.

Per últim agrair la confiança de tot@s vosaltres en vers a la meva persona però a l'hora comentar-vos que he trobat a faltar necessària fiscalització per part vostra del que suposa la gestió d'aquests diners. Aquesta falta de fiscalització, que en la nostra cultura fiscalització es tradueix per desconfiança, és sens dubte un dels nostres grans problemes. Hem de ser capaços de canviar el significat i afegir-li l'accepció al diccionari de PARTICIPACIÓ, INTERÉS, COL·LABORACIÓ...

Gràcies a tots per tot i ens veiem en la propera, espero...




David Fernández

Bomber de Cornellà de Ll.

hucha
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  caixa.jpeg
Vistes: 622
Grandària:  31,4 KB

Editat per Pablo Castro en 15/12/14 a les 15:13.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
6 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (11/12/14), user183 (17/12/14), user1566 (16/12/14), user4920 (12/12/14), user2 (08/12/14), user868 (17/12/14)
Old 03/12/14, 20:51   #2
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon Final caixa de resistència

Com sempre David, vas un pas per davant de molts de nosaltres. Entenc que si has pres aquesta decisió, es per què no veus gaires possibilitats de reactivació del col·lectiu. Sincerament, jo tampoc i encara que això passes, hauriem de trobar una solució al fet de que tinguis de carregar tu personalment amb un compte amb aquest diners.
El destí ha on poden destinar els diners de les dues caixes, suposo que serà objecte de molts comentaris.
Personalment tant sols m'agradaria aportar l'idea de que la ONG tingues alguna vinculació directa amb el nostre
col·lectiu i estava pensant més concretament amb l'organització "Bombers sense fronteres". No se, es una idea!!!
Bé, aniré seguint el xat per veure que opina la gent.
Salutacions
Miquel
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 04/12/14, 16:18   #3
user1439
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraïments: 3
icon El nostre 94.

Bon dia Companys,


Primer de tot David donar-te les gràcies per haver pres la iniciativa en aquella assemblea de la primavera del 2013 i per encarregar-te tu personalment de la caixa de resistència. Crec que pocs de nosaltres ens hauríem atrevit a tirar endavant la iniciativa amb la càrrega personal que suposava. També agrair-te com en una altre assemblea o en aquella mateixa, ara no ho recordo, vas aparèixer amb 71 caixes de sabates per repartir entre els parcs de bombers i fer unes votacions, gest també mai vist dins del nostre col·lectiu. Jo personalment vaig pensar que era d'un gran valor la teva aportació i implicació, feia que els que estàvem menys implicats ens treiessim les teranyines de sobre al veure que hi havia gent que tirava del carro. Crec que molts ens vam anar pujant al carro de les reivindicacions, amb escraches manis i altres cosetes, cada un amb menys o més implicació, depenent de la seva disponibilitat.


Per molts dels que vam entrar de bomber desprès del 98 sempre sentíem dir als veterans meravelles del 94, del dia que els bombers van entrar a economia i finances, de com van inundar d'ecuma la via laietana, de la persecució al Pujol cada dia (potser els escrestar es van inventar llavors), de com nosaltres estàvem dins de bombers per la lluita de 94, i tot sense les tecnologies d'avui en dia, només amb el fax.


Jo em pensava a la primavera del 2013 que estàvem davant del nostre 94, que amb les eines que teníem avui en dia whatsapp, facebook, telegram, twiter bombers pel canvi etc.. ens podíem organitzar molt millor que el 94 i donar més pel cul.
Era l'oportunitat que estàvem esperant per donar el relleu aquella gent que va fer que el 94 podéssim entrar i escriure nosaltres la història de bombers en lluita, per poder tornar a explicar batelletes als forestals d'avui en dia i recordar-lis que havien entrat a bomber gràcies a la nostre lluita.
Semblava que anava tot força bé, tot i saber que seria una lluita que no s'acabaria amb dos dies, era una cursa de fons. Anaven passant assemblees, mossos plens d'escuma, manis amb batusses, escraches, més manis, performances, plantades de bombers a la INT's, plantada dels tècnics al DG, la mani més unitària mai vista i moltes més accions.


Però va arribar el decretazo i el que semblava que podia ser el detonant final per fer que la gent s'emprenyes del tot i és lies la més gorda mai vista, va produir l'efecte contrari a l'esperat i molts vam despertar del somni per donar-nos compte del que era la realitat.
Jo personalment no entenc encara com l'abril del 2014 és produeix una manifestació en contra de la possibilitat de que el govern firmes un decret d'augment horari, sent aquesta sinó la més multitudinària (uns 1000 bombers) si que va ser la més unitària , i escassament un més després en una altre manifestació quan ja havia sortit el decret només érem uns 250 bombers.
Això a molts ens va fer despertar del somni i veure que potser ens havíem estat auto enganyant durant quasi bé un any, o potser la gent ja estava cansada, cadascú pot treure les seves conclusions.


Del 94 al 98 van passar quatre anys sense convocatòries de bombers, ara mateix en portem cinc camí dels sis mínim (del 2009 al 2014), serà si no estic equivocat el temps més llarg entre convocatòries de bombers, per mi això és un reflex de la derrota que estem sofrint al nostre cos de bombers.

Gràcies a tots els que ho vau intentar però haurem de seguir esperant el nostre 94.


Marc Martín
Bomber del parc de Mollet.


p.d : ahhh per cert a mi em sembla molt bona idea destinar els diners a bombers sense fronteres.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user6 (16/12/14), user2 (08/12/14), user868 (17/12/14)
Old 07/12/14, 21:37   #4
user1407
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 31
Agraït 67 vegades
icon Final caixa resistència

Sense entrar en valoracions de com han anat les mobilitzacions dels últims 2 anys a bombers perquè seria una parrafada llarga i sobretot perquè jo mateix tampoc sóc probablement exemple de res, passo a aportar la meva opinió sobre la destinació dels diners de la caixa de resistència.

Proposo un repartiment de la caixa. O sigui fer més d'una donació. Personalment i ara mateix no conec cap ONG en la que jo pugui posar la mà al foc per ella en quant a transparència, forma de funcionament, etc. Ho deixo per algú que n'estigui més informat. Jo proposo:

El col·lectiu la PAH

http://www.pahbarcelona.org

3 projectes de periodisme crític i d'investigació (Cafè amb llet, La Directa i Crític)

cafeAMBllet.com
https://directa.cat/
Crític

Salut! I un bravo immens per tots els que d'alguna forma o altra us heu implicat i deixat incomptables hores perquè aquesta lluita fos transversal i no només de despatxos, perquè fos compartida, consensuada i capitanejada per tots i sense personalismes. No vull dir noms perquè me'n deixaria. Simplement bravo!!
Estic convençut de que res del que s'ha fet quedarà en va. I que malgrat no s'ha assolit la implicació de bona part del col·lectiu (al final no deixem de ser un reflex de la societat), ha assentat un precedent important d'autoorganització que segur serà el proper futur punt de partida. N'estic convençut.

saludo
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1436 (17/12/14), user2 (08/12/14)
Old 08/12/14, 02:46   #5
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

La propuesta de Dídac me parece estupenda. ok

Esta semana espero escribir más largo y tendido sobre este periodo reivindicativo y las próximas elecciones sindicales.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 08/12/14, 08:34   #6
user59
Parc de Cornellà
xuno
noavatar
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 122
Agraït 198 vegades
icon

Moltes gràcies companys... Quan estigui davant d'un ordinador faré una proposta més y Pablo... Espero tu escrito
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 08/12/14, 09:21   #7
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon

Com m'agrada formar part d'un grup, ha on no hi arriba un, arriba l'altre.
Recolzo l'idea d'en Didac de repartir l'ajut entre diferents ONG's.
Gràcies a tots per tot !!!
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 09/12/14, 09:48   #8
user59
Parc de Cornellà
xuno
noavatar
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 122
Agraït 198 vegades
icon

Perfecte. Ja tenim vàries propostes:

Bomberos Sin Fronteras - Web Oficial
Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH): De la burbuja inmobiliaria al derecho a la vivienda
cafeAMBllet.com
https://directa.cat/
Crític

M'agradaria incorporar amb aquesta visió, algunes iniciatives de transformació social absolutament indispensables per construir les bases d'una societat més justa, més responsable, més crítica, sostenible, respectuosa... i tota una serie de valors que tots entenem i compartim però que veiem inaplicables en la jungla d'aquesta, la nostra realitat.

Evidentment el marc per desenvolupar això és l'educació. Bet aquí les dues propostes que presento. Us deixo els links per si voleu aprofundir una mica...

http://www.montessoricanela.es/ associació promoguda per una parella (Marco i Bet) recentment instal·lats a Catalunya, més concretament al Baix Llobregat, per difondre els valors de l'escola Montessori de la que Catalunya vàrem ser pioners en temps de la república, que la dictadura va aniquilar i que no hem sabut recuperar en aquesta pseudodemocràcia...


i per últim aquest manifest
https://www.change.org/p/departament-d-ensenyament-de-la-generalitat-de-catalunya-volem-el-dret-a-decidir-sobre-l-educaci%C3%B3-dels-nostres-fills-i-filles
de la recentment construïda plataforma pel dret a decidir en educació que tot i que està en fase de construcció, aglutina totes les iniciatives educatives respectuoses amb els processos de desenvolupament del nen que a les postres acaba essent "revolucionari" en el context de l'actual marc educatiu... (XELL, CRAEV, Mares de dia, Educar en família, i escoles públiques com Escola Congrés entre d'altres...)

Aquestes són les dues propostes que jo aporto a més a més de les ja exposades que secundo absolutament.

Són set propostes que dividiria per blocs. El marc de les emergències socials, el periodisme i l'educació si no surten més propostes.

M'agradaria destacar l'esperit transformador, directa o indirectament d'aquestes propostes i la seva poca difusió social i atenció per part de l'establishment. Per això trobo imprescindible el nostre reconeixement i la nostra ajuda amb aquesta iniciativa.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 09/12/14, 14:14   #9
user31
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 64
Agraït 5 vegades
icon

Bomberos sin fronteras, no se si están molt actitus... però, una cosa si demano, des de la meva humil opinió, jo no donaria res a "bomberos unidos a sin fronteras " , per la experiència que vaig tenir amb ells, ja fa uns anys, no la considero una ong al us, a mes de estar apadrinats per la fundació Caja Madrid, es unaBUes ong on volen pagadors per naufragar els viatges i les fotos d'aparador d'uns pocs.
Salut
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 09/12/14, 14:25   #10
user59
Parc de Cornellà
xuno
noavatar
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 122
Agraït 198 vegades
icon

Gracias Jose Luis. Me gustaría que las aportaciones que hiciéramos fueran a parar a entidades absolutamente transparentes en aquello en lo que van a invertir el dinero. Yo particularmente me comprometo por implicación y conocimiento propio a fiscalizar las de tono educativo que he propuesto y os puedo decir en que se va a invertir el dinero. Me gustaría que si alguien tiene más objeciones o conocimientos concretos sobre algo relacionado con estas propuestas, se exprese antes del día 15. Gracias!!
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1566 (16/12/14)
Old 09/12/14, 21:14   #11
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon

Per lo que a mi respecta, no tinc massa coneixement en aquest aspecte. Ho deixo a criteri de qui està més en contacte amb aquests grups. Ho sento, m'haig de carregar les piles!!!!
Recolzo això sí, la transparència a la que fà referència en David. Comentava més amunt, el fet de que l'ajut fos per algun grup amb vinculació amb bombers, però si no es possible, cap problema.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 09/12/14, 22:56   #12
user31
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 64
Agraït 5 vegades
icon

Ep, una cosa, jo parlava de BUSF "bomberos unidos sin fronteras" ESPECIAL ,pel que respecta a "bomberos sin fronteras" el que no tinc clar es si encara estan actius.
Salut

Editat per Jose Luis Garcia en 09/12/14 a les 22:59.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 09/12/14, 22:58   #13
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon

Ho se Jose. Ho dic perquè si BUSF funciona com funciona i l'altre no està massa actiu, potser buscar altres alternatives.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 11/12/14, 00:03   #14
user1407
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 31
Agraït 67 vegades
icon

Em sembla perfecte la proposta dels dos projectes educatius. Secundo la idea de recolzar projectes transformadors i de canvi.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user59 (11/12/14), user2 (12/12/14)
Old 11/12/14, 07:14   #15
user4125
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 19
Agraït 3 vegades
icon

cafeAMBllet.com
https://directa.cat/
Crític
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (12/12/14)
Old 11/12/14, 17:06   #16
user4920
Martorell - torn D
xuno
noavatar
Data Registre: jun 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 83
Agraït 23 vegades
icon

Recolzar projectes educatius, es estar una altra vegada un pas per d'avant de molts de nosaltres, no son projectes en que resultats es vegin a curt termini sino el contrari son projectes de futur, almenys es el que jo desitjo, que les próximes generacions siguin i actuin millor que nosaltres, i veient el panorama de com funciona l'educacio no li veig un canvi significatiu a curt/llarg termini, sino es a través de projectes educatius diferents al sistema educatiu que ens envolta, ho trobo un gran encert, tant mateix també trobo que destinar una part a projectes de present i amb un fort caracter crític esta molt be, fa falta mes espais com aquest que surtin dels mitjans convencionals i que ens fan creure el que volen, tant a la directa, crític o cafeAMBllet.
Desitjo que aixó que sembla que acaba aqui no sigui un adeu sinó un fins ara, salut a tot i que la lluita continui per aconseguir un mon millor no ens podem adormir "l'enemic" sempre esta alerta!!
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user59 (11/12/14), user1407 (14/12/14), user6 (16/12/14), user2 (12/12/14), user4918 (15/12/14)
Old 15/12/14, 10:51   #17
user269
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 63
Agraït 125 vegades
icon Fi caixa de resistència

Gràcies David i a la resta d'implicats pel temps dedicat i la paciència. Sense entrar en valoracions de la implicació del col.lectiu en les mobilitzacions dels darrers anys, proposo donar els diners que tenim a entitats i/o ONG que veritablement si que realitzen una lluita social a l'alçada de les circunstàncies, i defensen allò que nosaltres no hem sabut o pogut defensar a la nostra manera, tipus PAH, setmanari Directa, etc..,com ja heu nombrat totes les que en venen al cap no tornaré a enumerar-les,
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (16/12/14)
Old 15/12/14, 17:59   #18
user59
Parc de Cornellà
xuno
noavatar
Data Registre: may 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 122
Agraït 198 vegades
icon

Me gustaría, puestos a nombrar entidades que velan por nuestros intereses, nombrar una que está permitiendo que todo esto sea posible... Más que una entidad es una plataforma que todos usamos de manera gratuita sin importarnos quien sufraga los gastos que se derivan de su mantenimiento.
Evidentemente hablo de esta misma plataforma. Bombers pel canvi... y que en su objetivo de llegar a los 1000 euros, se ha quedado en 35... propongo completar esta aportación para que podamos seguir disfrutando de un foro por y para nosotros, en agradecimiento a su inventor y en reconocimiento por toda esa faena ingrata que lleva a cabo nuestro compañero. Se que él mismo no aprueba mi iniciativa pero que es de vital importancia que lo tengamos en cuenta y al final son 50 céntimos por cabeza.... ridículo.... Gracias Pablo.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
8 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1407 (15/12/14), user1436 (17/12/14), user4920 (17/12/14), user31 (15/12/14), user6 (16/12/14), user5859 (15/12/14), user2 (15/12/14), user4918 (16/12/14)
Old 15/12/14, 18:06   #19
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon

Un altre vegada, em rendeixo davant de la teva facilitat de veure allò que a molts s'ens escapa. Recolzo la teva idea.
Gràcies un altre vegada David.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user59 (15/12/14), user4920 (17/12/14)
Old 15/12/14, 19:08   #20
user31
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 64
Agraït 5 vegades
icon

Per mi ok....
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 17:19.
Page generated in 0,203 seconds with 37 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right