Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
El dia que el món s’atura, no s’atura per a tothom.
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.713
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 31/03/14, 23:50   #1
user4276
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 1 vegada en 1 missatge
icon El dia que el món s’atura, no s’atura per a tothom.

EL DIA QUE EL MÓN S’ATURA, NO S’ATURA PER A TOTHOM.

A Madrid tot és a punt per l’inici del clàssic, el partit més important de l’any. Els jugadors salten al camp, fotos, flaixos, expectació total. El món s’atura.

Al Montsec de Rúbies, a la paret del Peladet un escalador ha patit una caiguda d’uns 35m quan se li ha arrencat un bloc de la via d’escalada que estava fent. Ha rebotat per la paret i ha quedat ferit per sota del seu company a 200m del peu de via, enmig d’una paret de 380m.

Arriba l’alerta al 112 i de seguida s’activen els recursos necessaris per donar resposta a l’emergència. Sala Central de bombers i la Regió d’emergències de Lleida comencen a treballar a ple rendiment. S’activen varis parcs de bombers i el GRAE (Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat) amb helicòpter i per carretera. Estem davant d’un dels rescats més complexes i arriscats que es poden fer a casa
nostra. Aquí el món no s’atura, no s’ho poden permetre.

L’helicòpter de rescat fa maniobres al límit del possible a causa del fort vent que hi ha la zona. Finalment aconsegueix fer dos viatges i deixar 4 bombers del GRAE a dalt de la paret abans que la foscor ho abraci tot.

Sense aquests jugadors tan bons que fan fàcil el difícil, el Futbol no agafaria la dimensió d’espectacle total que avui estem a punt de presenciar.

Sense aquests pilots i operadors dels mitjans aeris de Bombers que gràcies a la seva professionalitat i dedicació total fan possible l’impossible, el rescat de muntanya a Catalunya no tindria el nivell d’excel•lència que es mereixen les persones que pateixen accidents a la muntanya.

El partit comença bé pel Barça, té la possessió i la pilota es mou ràpid per la gespa.
Saben com han de jugar i estan seguint el guió.

El rescat comença bé pels Grae. Tot i les dificultats comunicatives via mòbil amb el ferit i via ràdio amb control, troben la bona vertical de la via i comencen a rapelar.
Saben el què han de fer i es mouen ràpid per la paret.

Gooool del Barça !!! Gooool d’Iniesta!!! 0 – 1.

Tot va bé. Les bones sensacions es confirmen.

Tot va bé, amb tres ràpels arriben a 20m de l’acompanyant del ferit, un ràpel més i estaran amb ell.

Gooool del Madrid !!! Gooool de Benzema!!! 1 – 1.
Què ha passat?
Gooool del Madrid !!! Gooool de Benzema!!! 2 – 1.
Tot es capgira de cop.

Les coses es compliquen en 5 minuts. El Barça sembla descol•locat, fora del partit. Cal serenar el joc i tornar a controlar la pilota.


Les coses es compliquen a la paret del Montsec. Els bombers arriben al ferit i la situació és mes greu del què es pensaven. El noi ha patit un fort impacte al costat i es queixa de molt dolor al maluc i a les lumbars, està marejat i té fred. Per acabar-ho d’arrodonir està mig empotrat en un díedre que farà molt difícil la seva manipulació. Cal serenitat, revaluar la situació i canviar l’estratègia del rescat. Amb previsió els Grae han pujat la llitera per si de cas.

Gooool del Barça !!! Gooool de Messi!!! 2 – 2.

El Barça recupera el seu estil. Les ganes i el treball de l’equip han estat clau per superar aquest moment tant complicat i fan que s’arribi a la mitja part amb tot per decidir. L’espectacle ha de continuar!

Un Grae recupera la llitera i la fa arribar al ferit amb molta cura i amb molt d’art. Penjats de les cordes els Grae’s aconsegueixen immobilitzar el ferit, frenar la hipotèrmia i minimitzar-li el dolor. El treball en equip ha sigut clau per superar aquest moment tant complicat. El rescat ha de continuar!

Comença la segona part. El Barça sap que ha de fer, cada jugador està al seu lloc, no val a badar, la concentració ha de ser màxima. Del treball de tot l’equip en dependrà el resultat final.

Comença la segona part del rescat. El GRAE sap que ha de fer. Cada bomber està al seu lloc. Un per davant instal•lant corda i sanejant la paret de pedres i arbres. Un altre portarà la llitera per separar-la de la paret i facilitar el descens. El tercer té cura del ferit i va revaluant el seu estat. De moment el dolor ha disminuït i les constants són estables. El quart, des de la reunió, despenjarà llitera i portó per una vertical de 200m.
No val a badar, la concentració ha de ser màxima per procurar no tirar pedres amb les cordes. Tot va bé. La nit és ben estrellada.

Gooool del Madrid !!! Gooool de Cristiano Ronaldo!!! 3 – 2.

Dificultats pel Barça. L’àrbitre xiula penal per una falta clarament fora l’àrea i el Madrid es torna a posar per davant. Però cal seguir treballant com fins ara i que les adversitats no afectin l’ànim de l’equip. És el moment de treure forces d’on sigui.

Dificultats pel GRAE. La llitera arriba a peu de via i el que semblava el final només és el principi d’un terreny molt pitjor per baixar una llitera. Es tracta d’un terreny de tartera molt inestable, amb fort pendent i amb molts arbres i matolls que dificulten el pas. La progressió és molt penosa però cal seguir treballant com fins ara i que les adversitats no afectin l’ànim de l’equip. És el moment de treure forces d’on sigui.

Gooool del Barça !!! Gooool de Messi!!! 3 – 3.

El Barça fa el més difícil. Empata el partit una altra vegada i es comença a creure que la victòria és possible.

Els Grae fan el més difícil. Superen aquest terreny tan complicat i es comencen a creure que el rescat pot acabar bé quant tenen contacte visual amb els Grae de reforç, els bombers voluntaris, un metge i una infermera que a peu i per baix han aconseguit localitzar-los i accedir fins al peu de l’últim ressalt per on baixa la llitera.

Gooool del Barça !!! Gooool de Messi!!! 3 – 4.

L’equip ho ha aconseguit, es posa per davant en el marcador, però la feina encara no s’ha acabat. Han de seguir concentrats, queden 15 minuts de partit i cal estar molt atents. Una jugada desafortunada pot tornar a canviar el signe del partit.

El bombers ho han aconseguit. La part més complexa del rescat ha acabat bé però encara falta arribar als vehicles. El metge valora el ferit i amb una mica més d’analgèsia i líquids per via endovenosa tot anirà millor. Fan un canvi de llitera per facilitar el transport terrestre. Tot i que l’equip ha crescut i són molts a portar la llitera no val a badar i cal estar molt atens ja que el rescat encara no ha acabat. El corriolet fins als vehicles no és senzill de fer portant una llitera a les espatlles i cal l’esforç de tots per assolir l’èxit.

Acaba el partit. El Barça guanya al Madrid en un partit èpic i espectacular. Els jugadors s’abracen i celebren la victòria. Una victòria tan treballada i tan difícil deixa una satisfacció molt gran a tots els què l’han viscuda.

Tot el món ha vist el treball en equip d’un grup d’homes que s’han entregat en cos i ànima per superar les adversitats i guanyar un partit de futbol.

Acaba el rescat. Tots arriben als vehicles i el ferit és traslladat fins a la carretera on l’espera una ambulància medicalitzada que el portarà a l’hospital. Els Bombers s’abracen i celebren l’èxit del rescat. Un rescat èpic i espectacular. Un rescat tan treballat i tan difícil deixa una satisfacció molt gran a tots els què l’han viscut.

Ningú al món ha vist el treball en equip d’un grup d’homes que s’han entregat en cos i ànima per superar les adversitats i salvar una vida.

Demà ningú parlarà d’aquesta gesta històrica que hauria de ser portada de tots els diaris i telenotícies del nostre país.

Les portades i les capçaleres dels telenotícies seran per la notícia realment important:
el resultat d’un partit de futbol !!!


23 de Març de 2014.
Jordi Coral. Bomber GRAE de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  madrid-barça.jpg
Vistes: 191
Grandària:  106,5 KB

Editat per Pablo Castro en 01/04/14 a les 00:34. Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:09 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2696 (08/04/14)
Old 31/03/14, 23:58   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Parece que no hay fotos:
Rescaten un escalador ferit que havia caigut d'uns 35 metres al Montsec de Rúbies, a la Noguera :: Text :: ACN :: 745468
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 01/04/14, 00:24   #3
user2696
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: abr 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 33
Agraït 0 vegades
icon

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 02/04/14, 13:40   #4
user5859
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 82
Agraït 188 vegades
icon

Espectacular relat Jordi. Gràcies per fent-se memoria de la feina tan difícil que realitzeu i que tot i esta al mateix servei de vegades oblidem.
Miquel-Parc de Pineda

Enviado desde mi HUAWEI P6-U06 mediante Tapatalk
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 11:31.
Page generated in 0,142 seconds with 28 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right