Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Creació secció sindical COS-Bombers pel canvi. Afiliats actuals
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.232
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 03/02/16, 19:36   #1
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon Creació secció sindical COS-Bombers pel canvi. Afiliats actuals

Ja portem practicament un any desde que ens vam presentar a les eleccions sindicals sota l'ampara de les sigles del sindicat COS.
Ja comença a ser hora de moure'ns per crear una secció sindical.
Penjo aquí el correu que ens va enviar l'Oriol Pintos amb la informació del sindicat i també la resposta sobre un punt que li va fer el Lluís crec que molt encertadament.
La idea es començar a moure aquest tema amb una mica més de força.Tambe penjo el full d'afiliació a COS per tots els que vulgueu.Recordeu que si no vaig errat tot el que pugueu pagar com a afiliació sindical es retorna a la declaració de renda o sigui que per la pasta no serà.... aquest es el mail de l'Oriol.


En primer lloc, sento el retard en enviar-vos aquesta informació. Anem de bòlid amb moltes coses :)

Què cal fer per obrir una secció sindical de la COS?

1.- Afiliar-se al sindicat, com a requisit previ, cal observar i acceptar la nostra línia ideològica: http://www.sindicatcos.cat/index.php/qui-som

A) Bàsicament, molt resumit, sindicalisme de presa de decisions de base col·lectiva i assembleària, sense dirigismes personals, que aspira a la emancipació de la classe treballadora catalana des d'una doble vessant socialista i feminista.

B) Al afiliar-se al sindicat es té el deure i la obligació (en la mesura que es pot) de participar de la vida política del sindicat a través de les seccions sindicals, assemblees de treballadors, assemblees dels nuclis comarcals de la COS arreu dels Països Catalans i de participar als altres òrgans de presa de decisions col·lectives (per exemple, l'Assemblea Nacional).

C) Com més afiliats té la secció sindical més fàcil és el seu inici, perquè es poden dividir les tasques entre totes les persones.



2.- Crear la secció sindical:

A) La COS aposta per un sindicalisme de classe no corporativista, per això creem les seccions sindicals d'àmbit d'empresa, per organitzar tots els treballadors i treballadores sense distinció del seu lloc de treball. Per això, la secció sindical s'hauria de crear per a tot el personal funcionari que treballa a la Generalitat de Catalunya, sense excloure de poder participar de la dinàmica política de la secció sindical, als efectes de poder coordinar reclamacions en clau col·lectiva. Això no treu que els bombers podeu tenir mecanismes de coordinació i de funcionament propis dins de la secció sindical, per abordar el debat i l'activitat sindical de qüestions que afecten als bombers.

B) La secció sindical es crea en 2 fàcils passos. Cal fer una comunicació al departament d'empresa i ocupació i una altre comunicació a l'empresa, en aquest cas, la Generalitat de Catalunya (departament de personal/RRHH). Evidentment, nosaltres tenim plantilles i això és fa d'una manera molt fàcil.

C) La secció sindical és la representació del sindicat a l'empresa. És el nucli organitzatiu més petit, però permet gran quantitat d'activitats sindicals: interposar denúncies a inspecció de treball, ésser beneficiària de tots els drets que atorga la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, convocar vaga, interposar demandes al Jutjat, presentar candidatures a les eleccions sindicals, etc...

Si us sembla, us adjunto un full d'afiliació per a que me'l retorneu complimentat totes les persones que us vulgueu afiliar a la COS. Un company vostre ja es va afiliar fa un parell de mesos, en Quim Villanueva. Cal que me'l retorneu degudament complimentat a aquesta mateixa adreça de correu.


Quan totes les persones que us hagueu volgut afiliar m'ho hagueu enviat ens posem amb el tema de la constitució de la secció sindical.

Una abraçada, i qualsevol dubte o qüestió, m'ho podeu comentar sense problemes
El comentari del LLuís


Hola, com ja vam comentar per Telegram m'agradaria donar el meu punt de vista sobre la creació de la secció de la COS que volem muntar. Vagi per endavant que jo mateix estic afiliat des del 2013 i que coincideixo en tots els punts exposats en el correu que ens heu fet arribar excepte un. I és aquest el punt que voldria discutir:
"A) La COS aposta per un sindicalisme de classe no corporativista, per això creem les seccions sindicals d'àmbit d'empresa, per organitzar tots els treballadors i treballadores sense distinció del seu lloc de treball. Per això, la secció sindical s'hauria de crear per a tot el personal funcionari que treballa a la Generalitat de Catalunya, sense excloure de poder participar de la dinàmica política de la secció sindical, als efectes de poder coordinar reclamacions en clau col·lectiva. Això no treu que els bombers podeu tenir mecanismes de coordinació i de funcionament propis dins de la secció sindical, per abordar el debat i l'activitat sindical de qüestions que afecten als bombers."


Coincideixo en que no hem de treballar per un sindicalisme corporativista sinó de classe, i em sembla correcte que les seccions sindicals tinguin un àmbit d'empresa per no fer distincions entre llocs de treball. El que no coincideixo és que amb aquestes premisses s'extregui la conclusió que la secció es faci per a tot el funcionariat que treballa a la Generalitat.
Jo veig dos opcions:

1- Considerem com a empresa la Generalitat: hem de crear la secció sindical COS-Generalitat de Catalunya i donar cobertura a tots/es els treballadors i treballadores de la Genebalitat, funcionaris, laborals, interins, i qualsevol altre figura laboral que treballi en nòmina de la Generalitat de Catalunya. No trobo conseqüent com a sindicat de classe distingir entre personal funcionari i laboral (les dos figures principals de l'administració) d'una mateixa empresa i crec que és reproduir la divisió dels treballadors que marca la llei sindical de la funció pública entre treballadors de primera (funcionaris) i treballadors de segona (laborals, interins ...).

2- Considerem com a empresa la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de Catalunya (DGPEIS) + l'Escola de Bombers (administrativament depenent de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya) i crear la secció COS-Emergències, donant cobertura a tots/es els treballadors i treballadores públiques de les emergències de Catalunya (bombers, epaf, operadors de control, peons forestals ...) sense distinció entre funcionaris, laborals, interins ...

Personalment, està clar que jo aposto per la segona opció. La primera és de tal magnitud que no crec que quatre bomberets ens en sortim o com a mínim jo no m'hi veig capaç. De fet, s'ha de veure si amb la segona, molt menys ambiciosa, ens en sortim.

La Generalitat no és com una empresa normal. Jo la consideraria una empresa formada per un entramat d'empreses. Des del meu punt de vista, l'estructuració de la COS a la Generalitat, ha de passar per una supersecció COS-Generalitat formada per diferents seccions en base a unes necessitats grupals que poden englobar diferents nivells de l'administració (Conselleries, Direccions Generals ...). Aquests nivells serien els més semblants en quant a funcionament de relacions laborals al que fora de la supersecció COS-Generalitat serien les empreses. La supersecció tindria la funció de coordinar les diferents seccions però cada una seria independent de l'altre. Per fer una analogia, les seccions sindicals de la Generalitat serien com les assemblees locals de la CUP i la supersecció seria l'Assemblea Nacional.
Estar clar que aquesta organització crearia una estructura sindical complexa dins mateix de la COS però crec que és l'estratègia més adequada per a portar a terme els objectius sindicals de la COS a la superempresa que és la Generalitat.


Salutacions,

Lluís A.T.

__attach
Arxius Adjunts
File Type: pdf full d'afiliació COS.pdf (151,5 KB, 12 vistes)

Editat per Pablo Castro en 03/02/16 a les 19:54.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (18/02/16), user5050 (07/06/16), user2 (22/05/16)
Old 24/09/16, 19:31   #2
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon Secció sindical cos.

El dimecres 21 ens vam reunir amb l'Oriol Pintos de COS.El tema a tractar va ser la creació de la secció sindical.
Bàsicament el que ells ens demanen és implicació.Participar en les assemblees de COS i posar en comú la nostra activitat.El número de afiliacions no és problema, millor pocs i actius.
Per la nostra banda seria positiu ja que podem tenir accés a assessorament jurídic, aportar-nos idees i energies noves. No ens costarà gens posar en comú el que fem, ja ho estem fent aquí.

Necessitem la opinió de tothom, ho tirem endavant? quants estem disposats a implicar-nos?

Mogut per Pablo Castro">30/09/16; 18:47 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (28/09/16), user2 (24/09/16)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 05:17.
Page generated in 0,141 seconds with 30 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right