Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Negociació de Nous Acords
Bloc 2. Material i equipaments
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
Negociació de Nous Acords nous-acords
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.258
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 29/09/16, 18:42   #1
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon Bloc 2. Material i equipaments

Aquí s'intenten encabir els temes relacionats amb el EPIs, les instal·lacions, el material dels parcs, la flota de vehicles (camionautoescalaligero) i les eines de treball.

1. EPIS
Tenir els EPIs necessaris en els magatzem i amb un control adequat de les provisions (aquest aspecte es recull en el pla estratègic). L’objectiu és evitar que tornin a succeir casos com els dels darrers anys, on els bombers no poden ni canviar les botes forestals, els pantalons o els guants.

2. REFORMES ALS PARCS DE BOMBERS
Fer un llistat de l’estat dels parcs de bombers i iniciar les reformes en els parcs que ho necessitin, garantint uns mínims a tots els parcs però sense comprar coses a l’engròs que no són necessàries (clar exemple els aires condicionats).

Totes les reformes, abans de ser aprovades, haurien de ser exposades prèviament als membres del parc de bombers en qüestió per tal que puguin aportar la seva opinió. Al mateix temps hi hauria d’haver una comissió de seguiment formada per bombers i que fos la que fes de pont entre els bombers del parc i els responsables de les reformes.

3. RENOVACIÓ I ADAPTACIÓ DE LA FLOTA DE VEHICLES
Renovació de la flota de vehicles, procurant que tots els parcs tinguin un vehicle lleuger 4x4 (aspecte també recollit en el pla estratègic).

Per fer la renovació, interessaria primer fer un estudi per veure si els tipus de vehicles de cada parc són els idonis o si es pot modificar o moure la flota.

4. AMPOLLES D’AIRE DE COMPOSITE
Aconseguir tenir totes les ampolles d’aire de composite. Realment la diferència de pes es notable i anar amb ampolles de ferro és molt més esgotador i augmenta el risc de lesió. Al mateix temps seria interessant plantejar un debat i un estudi sobre si seria millor que el propi cos de bombers emplenés les ampolles.

5. RENOVACIÓ DEL MATERIAL DELS CAMIONS
Renovació del material d’intervenció, des d’eines de la caixa fins a equips d’excarceració (parcialment especificat en el pla estratègic).

6. RENOVACIÓ DELS TALLERS DELS PARCS
Permetre que tots els parcs disposin de tallers amb un mínim de condicions, en els quals hi hagi eines com soldador, compressor, mola, tornavisos i claus angleses. Si cal es formen els bombers per tal que ho sàpiguen fer anar, però no té sentit que un parc de bombers no disposi d’aquest material.

7. CÀMERES TÈRMIQUES
Incorporació de nou material d’intervenció com càmeres tèrmiques a tots els parcs (inclòs en el pla estratègic).

8. ROTATIUS BLAUS vs ROTATIUS TARONGES
Que tots els vehicles de bombers portin rotatius blaus d’una manera homogènia, i no com ara que uns en porten només a davant i altres no en porten enlloc. Al mateix temps, que es prohibeixi per llei (o com sigui) que personal com els ADFs portin rotatius blaus, obligant-los així a que siguin taronja i que per tant es distingeixin clarament. S’ha lluitat molt per aconseguir rotatius blaus i que així no ens confonguin amb camions de les escombraries, i seria una llàstima que perdem la capacitat de ser distingits d’altres vehicles com tractors, transports especials o ADFs.

Mogut per Pablo Castro">06/11/16; 13:20 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
6 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1241 (05/10/16), user4398 (30/09/16), user4920 (01/10/16), user6630 (26/10/16), user5848 (29/09/16), user70 (11/11/16)
Old 29/09/16, 22:57   #2
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon

Totes les reformes, abans de ser aprovades, haurien de ser exposades prèviament als membres del parc de bombers en qüestió per tal que puguin aportar la seva opinió. Al mateix temps hi hauria d’haver una comissió de seguiment formada per bombers i que fos la que fes de pont entre els bombers del parc i els responsables de les reformes.perfectoreverencia
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user4398 (30/09/16)
Old 05/10/16, 19:14   #3
user1241
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: dic 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 8
Agraït 30 vegades
icon 5. Renovació del material dels camions

Actualitzar el material que hi ha als armaris com llances, i fer-ho homogeni a tots els parcs i regions. no hi poden haver parcs de segona i altres de primera...
Adequar els armaris al material que han de portar i reforçar-los si han de portar material pesat. per exemple tràctel, per a que amb la conducció no representin un perill a l'hora d'obrir armaris.
valorar l'operativitat de l'oxitall als furgons, i possible canvi pel tall per plasma.
Mirar altres possibilitats en models de motxilles porta mànegues, construïdes amb materials que no siguin aptes d'una sala de tortura.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 12/10/16, 17:39   #4
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Existe una comisión de compras de material constituida a nivel de Bombers. De la cual nos llega poca o ninguna información.

Curiosamente no tenemos Mesa Negociadora constituida (sólo un "grupo de trabajo" o "grupo de seguimiento de acuerdos") y votamos representantes junto al resto de personal administrativo y técnico (no tenemos delegados de personal propios!! sorpresa). Sin embargo, en el ámbito de Riesgos Laborales y en la compra de materiales, sí que existen "comisiones" a nivel de Bombers con los sindicatos de función pública enviando a dedo a quien les parece. Es decir, dos de los ámbitos de acción vital funcionamos como si tuviéramos Mesa Propia aunque no la tenemos triste.

A pesar del escándalo de las elecciones del 2015, nada parece forzar a que nada cambie.

Por otro lado, la actividad de I+D, ya comentada en muchas ocasiones apenas existe ni se deja ver. Las pruebas de material y debates de conveniencia o posible pruebas piloto, no aparecen documentadas en ningún sitio. Son actividades ligadas a los formadores pero carentes de formalidad alguna.

La estibación de herramientas en los camiones, efectivamente, debería al menos intentar cierta uniformidad y control. Actualmente de deja al albedrío de los parques y de las adaptaciones de buena voluntad de los bomberos que se involucran. Debería de generar algo más de control el cómo llevamos el material de emergencia en los camiones. Ídem el transporte de nuestros EPIs en las cabinas. La foto del 90% de los camiones equipados para actuar, en general, da pena. Es la de un trastero con ruedas.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user5050 (08/11/16)
Old 13/10/16, 20:54   #5
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

5. RENOVACIÓ DEL MATERIAL DELS CAMIONS
Tenir el màxim del material dels armaris i de la cabina ben subjectat ha de ser primordial. No estaria de més que el cos de bombers es fixi més en aquest tema perquè ens exposem a un risc molt fàcilment minimitzable.


Per altra banda,tota la documentació derivada d'estudis que es genera al cos de bombers i que es perd en l'oblit ha de ser descomunal. No hi ha tendència a publicar restriste
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (08/11/16), user2 (15/10/16), user6630 (26/10/16), user70 (11/11/16)
Old 08/11/16, 10:48   #6
user269
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 63
Agraït 125 vegades
icon

S'hauria de plantejar obrir un nou punt envers MANTENIMENT DEL MOBILIARI i DIVERSOS DELS PARC DE BOMBERS.

Preveure una partida pressupostària per a renovar tot el material d'ús diari necessari per a poder viure en un parc de bombers, com utensilis de cuina, mobiliari divers, llits, màquines del gimnàs, etc....

Això en comptes de fer una compra per a tots els parcs de bombers, es podria dotar una partida anual en funció del nombre de bombers i que cada parc la gestioni segons les seves necessitats, d'aquesta manera seria més eficient.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user2 (08/11/16), user70 (11/11/16)
Old 08/11/16, 11:33   #7
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Cita:
Això en comptes de fer una compra per a tots els parcs de bombers, es podria dotar una partida anual en funció del nombre de bombers i que cada parc la gestioni segons les seves necessitats, d'aquesta manera seria més eficient.
Completamente deacuerdo. La gestión centralizada está muy bien para ciertas partidas, pero los pequeños gastos del día a día acaban siendo asumidos por "la comunidad" de trabajadores o por inventos variopintos porque la gestión oficial simplemente colapsa.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user70 (11/11/16)
Respondre

tag Etiquetes
equipació, vehicles

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 09:22.
Page generated in 0,175 seconds with 24 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right