Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Negociació de Nous Acords
Bloc 1. Convocatòries
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
Negociació de Nous Acords nous-acords
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.380
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 29/09/16, 18:35   #1
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon Bloc 1. Convocatòries

Aquí s'ha intentat incloure els temes més directament relacionats amb promocions d'accés (bomberocabosargentocap) i concursos de trasllat. Es tracta d'anar concretant sobre els temes i d'afegir-ne de nous que puguin sorgir.

1. PERIODICITAT OBLIGATORIA DE CONCURSOS DE TRASLLAT
Automatització periòdica dels concursos de trasllat. Seria interessant establir un procediment d’indemnització en cas de retràs per evitar que cada “x” anys la història es repeteixi amb períodes de 6 o 7 anys sense trasllats.

2. NOVES CONVOCATÒRIES D’ACCÉS, CONCURSOS DE TRASLLATS I PROMOCIONS D’ASCENS
Calendari a curt i mig termini per pal·liar les principals necessitats de convocatòries de bombers, concursos de trasllats i promocions d’ascens.

El més important ara mateix sembla ser una nova promoció de bombers (aspecte ja definit en el pla estratègic), concursos de trasllat de totes les categories i concurs d’ascens a bombers 1a. També sembla molt important, i així mateix ho ha especificat l’administració, incorporar nous sotsinspectors i inspectors.

3. CONCURSOS DE TRASLLAT AMB PROVA FÍSICA I TEÒRICA
Hem de debatre si trobem interessant incorporar proves físiques com a part dels concursos de trasllat. També es pot valorar la incorporació de prova teòrica.

4. ESPECIALISTES AMB PLAÇA PRÒPIA
Un cop estigui assegurat una periodicitat mínima dels concursos de trasllats (idealment anual), es podria procedir a que els especialistes tinguin plaça pròpia.
Caldria treballar el tema a fons, però d’entrada és necessari minimitzar el dany causat per la pèrdua de plaça en un parc. Una possible opció seria que els especialistes que renuncien a l’especialitat puguin ocupar provisionalment qualsevol vacant de la seva categoria fins que es realitzi el següent concurs de trasllat i tornin a una plaça definitiva.

5. CATEGORIA D’OFICIAL
Plantejar si s’ha de treballar per recuperar la categoria d’oficial (figura que és present en el nou decret de guàrdia) i fer-ne el corresponent desplegament per dotar-la de funcions.

Mogut per Pablo Castro">06/11/16; 13:20 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4920 (01/10/16), user2 (12/10/16), user6630 (26/10/16), user5848 (29/09/16)
Old 29/09/16, 23:03   #2
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon

3. CONCURSOS DE TRASLLAT AMB PROVA FÍSICA I TEÒRICA
Hem de debatre si trobem interessant incorporar proves físiques com a part dels concursos de trasllat. També es pot valorar la incorporació de prova teòrica.duda
La prova física seria fàcil però no se fins a quin punt eficaç.Si t'agafa de baixa problemes perquè no endarreiràs un concurs per esperar algú.Si hi haguessin altre cop proves físiques lligades a algun complement és podrien utilitzar com a requisit per presentar-se a un concurs de trasallat.
Tema teòrica com ja he comentat a l'altre bloc complicat fins que no hi hagi una formació com deu mana.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 12/10/16, 18:15   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Punt 4
Cita:
Un cop estigui assegurat una periodicitat mínima dels concursos de trasllats (idealment anual), es podria procedir a que els especialistes tinguin plaça pròpia. Caldria treballar el tema a fons, però d’entrada és necessari minimitzar el dany causat per la pèrdua de plaça en un parc. Una possible opció seria que els especialistes que renuncien a l’especialitat puguin ocupar provisionalment qualsevol vacant de la seva categoria fins que es realitzi el següent concurs de trasllat i tornin a una plaça definitiva.
Tenemos problemas con los incentivos en general para subir de bomber de primera. No se cubren los puestos de cap de parc tampoco, y perder la plaza para marchar a cien kilómetros por ascender o especializarse no compensa a mucha gente. Podemos buscar soluciones, pero las reservas de plaza actuales son una solución inadecuada y diría que ilegal dentro de función pública.

Punt 3
Cita:
Hem de debatre si trobem interessant incorporar proves físiques com a part dels concursos de trasllat. També es pot valorar la incorporació de prova teòrica
Las pruebas físicas se pueden hacer puntuables cada año (una convocatoria por provincia) como parte de un incentivo de productividad, y de paso se utilizan para traslados y ascensos. Así una lesión puntual no condiciona nada. Tienes cuatro (por ejemplo) oportunidades al año para hacer la prueba. De paso tenemos indicadores estupendos de la realidad física del Cos con el paso del tiempo.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 13/10/16, 20:43   #4
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

1. PERIODICITAT OBLIGATÒRIA DE CONCURSOS DE TRASLLAT
La principal qüestió és si els concursos s'han de fer idealment cada any o cada dos. Jo aposto per cada any, i més ara que es preveu una convocatòria de bombers anual fins al 2022.
O com a mínim anual per bombers i bombers de primera i bianual per la resta de categories. Cal considerar que hi ha unes 1616 places de bombers i bombers de primera, 332 de caporals i 104 de sergents (sense comptar caps de parc), de manera que imagino que les descompensacions de dotacions es produeixen més fàcilment en categories amb més personal.

De totes maneres es podria definir per avançat la data en la qual es publicarien els concursos (per exemple cada any el primer dilluns del mes de maig).

3. CONCURSOS DE TRASLLAT AMB PROVA FÍSICA I TEÒRICA
Estic d'acord en que la millor manera d'introduir la prova física a un concurs de trasllat seria a través de la prova física anual (que caldria recuperar). De totes maneres hi haurien casos de persones que no haurien pogut fer la prova física i caldria preveure com gestionar-ho.

En canvi la prova teòrica s'hauria de fer específicament en el concurs. Per això la seva incorporació seria més complexa.

4. ESPECIALISTES AMB PLAÇA PRÒPIA
Aquí qui més hi té a dir són els especialistes i la resta de personal dels parcs on estan situats.

5. CATEGORIA D’OFICIAL
He vist al pla estratègic 2017-2022 que es preveu la incorporació de 20 d'Oficials, que farien funció de sotscap de guàrdia.
__attach
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (16/10/16)
Old 16/10/16, 14:52   #5
user5050
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 149
Agraït 145 vegades
icon

Cita:
3. CONCURSOS DE TRASLLAT AMB PROVA FÍSICA I TEÒRICA
Hem de debatre si trobem interessant incorporar proves físiques com a part dels concursos de trasllat. També es pot valorar la incorporació de prova teòrica.duda
La prova física seria fàcil però no se fins a quin punt eficaç.Si t'agafa de baixa problemes perquè no endarreiràs un concurs per esperar algú.Si hi haguessin altre cop proves físiques lligades a algun complement és podrien utilitzar com a requisit [...][/b]
Introduir proves per els concursos generals de provisió no crec que sigui legal. El decret 1/1997 diu que els concursos generals, són això, concursos de mèrits, no oposicions. D'altra banda, si creiem que s'han de fer proves físiques anuals a tots els bombers independentment dels concursos, quan aquests es donin, es pot mirar si es podria puntuar com a mèrit haver fet una puntuació o una altra. Tot i així, jo personalment no veig el benefici de meritar la condició física més enllà d'uns mínims que ja es podrien incentivar amb una prova lligada a la recuperació de la productivitat.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 26/10/16, 09:11   #6
user6630
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 104
Agraït 55 vegades
icon

"Complicar" amb proves físiques i teòriques els concursos de trasllat donaria a la DG l'excussa perfecte per retrassar encara més qualsevol periodicitat de concurs. I dic "complicar" entre cometes no perquè sigui mala idea sinó per la inoperancia i lentitut de qui ens gestiona.

Editat per Roger Juan en 26/10/16 a les 09:13.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user70 (11/11/16)
Respondre

tag Etiquetes
trasllats

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 23:42.
Page generated in 0,148 seconds with 30 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right