Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Nous Processos Selectius
Negociació de les bases per ascendir a Caporal i Sergent
Nous Processos Selectius oposicions
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    10.574
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 09/05/16, 19:06   #21
user5019
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 1 vegada en 1 missatge
icon

Hola a todos soy Marco del parque de Hospitalet de l'Infant. Os doy las gracias por el sacrificio que esta y haciendo de vuestro tiempo extra. Me gustaría exponer que en la convocatoria de caporales habría que darles méritos a los compañeros como yo que llevamos años haciendo de responsable de turno y sin ninguna compensación . Se sabe la cantidad de caporales que faltan en toda Cataluña y las plazas que se van a convocar.Aquí estoy para ayudar a arreglar un poco esta situación que estamos obligados los mas veteranos.

Approved by user2; 09/05/16 at 19:08
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (09/05/16)
Old 09/05/16, 22:50   #22
user1422
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 11 vegades
icon opos caporals- sergent

Bones,

M´ha vingut una reflexió després de llegir una de les preguntes de l´enquesta. I és en referència al tema de com valorar els psicotècnics i exàmen psicològic..o no fer cap. Tot per valorar la nostra idonitat al càrrec. Quan no està demostrat completament .I més quan coneixem a algun company que, per accedir a bomber,et reconeix que es va preparar pel exàmen psicològic, quan algú te fòbia al foc , a la sang , a les alçades..etc.

I com exlpliques a tots aquells bombers i caporals que fan de responsable de torn,( funció que encara es hora que es valori ) si no pasessin dit exàmen psicològic ? i més ,quan no hi hagut queixes dels companys,superiors i per més inri, que tot i no ser aptes continuessin fent-ho ??

I la pregunta que em faig al final, és, que si els que més manen i dirigeixen, i penso en Caps de Brigada, Subdirector, Personal Tècnic ,,,molts a dit... Fan aquest tipo de proves ? Personalment no em consta.
Per tant ja està bé d' apretar tant per baix i poc der a dalt.

Atentament

Eugeni guinocamion
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (09/05/16)
Old 11/05/16, 15:40   #23
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Ahir dimarts 10 de maig va tenir lloc la 3ª reunió per negociar les bases de caporals i sergents. Per això començo per adjuntar aquí les propostes que vam presentar. He de dir que vam enviar les propostes el dia anterior al vespre, de manera que no vam donar pràcticament temps a que les revisessin, tot i que en gran mesura coincidien amb les que ja havíem presentat en l’anterior reunió. Ho vam fer per poder incorporar els resultats de les enquestes, però reconeixem que seria desitjable treballar amb més marge de temps.

Per altra banda aprofito per respondre algunes de les aportacions i/o suggeriments que s'han anat recopilant aquí.
  • Primer de tot, en relació a les poques preguntes que vam llançar en l'enquesta, hem de dir que vam fer-ho per evitar tractar temes que fossin massa subjectius. Reconeixement massa conservadorisme en aquest aspecte i procurarem llançar una segona tanda de preguntes breument.
  • Eliminar el tema mèrits seria el més imparcial, però tampoc és possible si tenim que cenyir les convocatòries a la normativa de funció pública segons la qual un 33% dels punts s'han d'obtenir via concurs de mèrits. Ja vam proposar que els mèrits contessin menys, però mentre els nostres concursos es regeixin per la normativa de funció pública estarem lligats en aquest aspecte. Una altra cosa més a curt termini és veure quins cursos meriten. Aquí hi ha moltes combinacions possibles però, per mi, qualsevol opció serà sempre discriminatòria. Per tant no em veig en condicions de defensar-ne cap que no sigui la majoritària que proposi el col·lectiu.
  • El fet de compensar les funcions de cap de torn ho vam proposar a la 2ª reunió, però no va donar temps a tractar-ho. Ho hem tornat a proposar a la 3ª reunió i la resposta ha sigut que no ho poden fer perquè és una figura (la de cap de torn) que legalment no existeix i que per tant no es pot reconèixer. No tenim certesa de que aquesta figura no estigui recollida enlloc, però hi indagarem. Sigui com sigui crec que tots els bombers tenim clar que s'ha de lluitar pel seu reconeixement complet.
    Canviant de tema radicalment, recordo, tal i com vam publicar en el resum de la 2ª reunió, que es preveuen convocar 57 caporals i 22 sergents. No obstant això, no tenim informació respecte a les places (dependrà de si hi ha un concurs de trasllats previ o no).
  • I en quan a passar o no avaluacions psicològiques, les dades de l'enquesta que vam fer (publicarem resultats en breu) mostren un 85% de participants a favor de que hi hagi algun tipus d'avaluació psicològica. Per altra banda entenc que molts càrrecs de confiança actuals poden no haver passat cap prova psicològica en el seu moment, però tampoc per això hem de menystenir una avaluació psicològica dels aspirants. Un tema diferent és el tipus d’avaluació psicològica i el nivell d’importància que li donem.
En breu el resum de la 3ª reunió.
Arxius Adjunts
File Type: pdf Recull propostes-Reunió 10 maig.pdf (2,60 MB, 19 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5062 (19/05/16), user2 (11/05/16), user6630 (19/05/16)
Old 18/05/16, 23:55   #24
user1422
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 11 vegades
icon

Bones,

Voldria aportar la meva opinió, reflexió envers a la informació de l´última reunió i enquesta.

Començaré per la meva sorpresa ,en referència a la resposta per part de la D.G .a la valoració de la funció de responsable de torn " no es pot valorar dita figura ja que legalment no existeix " increible ,llavors qui ho fa cada dia és mentida, o s'està fent una feina il.legal (ja que, el que no és legal, és il.legal), llavors s´hauria de deixar de realitzar ??.
No sé quina serà la posició del conjunt de sindicats, però crec que com a persona,bombers i a més sindicalistes, dita resposta de D.G. ( en referència a que no és legal ) es mereix més que una reflexió, acceptar dita resposta, sense més.

Seguint , veig que ha hagut certs canvis positius o avanços, respecte a incloure algunes valoracions, millores amb altres..etc..

Entenc que no és fàcil aconseguir tot el que es demana , ja que per començar hi ha diferents punts de vista ( D.G., bombers, caporals, sindicats ) i crec no hauríem de començar ,una vegada es veu que sembla mès equitatiu, per si això o allò es puntuï més o menys, com a exemple ,mèrits a 0,2 o 0,3 o perquè canviar la valoració d´una prova física i no altra ¡¡'''' etccc, . Si no ,que sigui , trasparent , clar, reflexionat i consensuat .

I potser s' està enfocant a dites valoracions de mèrits i no es parla gaire de com han de ser els exàmens teòrics i pràctic, ja que és força important una bona ,correcta i clara elaboració del dits exàmens , com per exemple, si les preguntes i respostes han de ser clares, curtes,consensuades ,(amb sindicats,...) etc...o al contrari com li agrada a la D.G. llagues, ambigues , 4 respostes possibles ( per¨què no 3 ?) i com a cada convocatoria anul.lant preguntes. I recordar novament la problemàtica del darrer exàmen teòric-pràctic. Temps per la realització dels examens...,ja és hora de canviar alguna cosa. Cal apretar tant ????

I en referència a les enquestes, tot i ser una bona eina , crec que, per a poder-la valorar com a representatiu i fer una bona valoració s´han de tenir en compte alguns factors,variables o punts com ; sexe ( tot i que es bastant clar), edat, categoria, llocs,etc.
Ja que , com a mode d´ exemple amb l´últim % de vots d´ aproximadament el 17 %, Si per ex. el 75% de votants té entre 25 i 30 anys i amb estudis valorarà més positiu una puntuació alta als titols acadèmics, en canvi si el 75% de votants te, entre 45 i 50 anys valorarà mès l´antiguitat.
Amb aquest petits exemples vull reflexar la claretat dels possibles resultats i com s´han de interpretar. Per dir si realment es representatiu o no .

També ,fer un recordatori a una errada comesa en les penúltimes bases de la convocatòria caporal- sergent, com la de valorar un requisit d´accés, comva ser la del curs d´accés a bomber. A tall d´exemple, val igual un carnet de conduïr de fa 20 anys com el de fa 4 anys o una carrera.... A l´ùltima convocatòria ja no va passar. Ja que si això passés juridicament dins d'un plaç es podria impugnar les bases, cosa que no beneficia a ningù. I com que la Gene té facilitat per les errades ¡¡¡¡

Per cert quan es la propera reunió ? Temes pendents ??

Des de la cordialitat i autocrítica.

Eugeni
guinocamion
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5062 (19/05/16), user2 (19/05/16), user6630 (19/05/16)
Old 19/05/16, 17:16   #25
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Tienes toda la razón en que la opinión de la encuesta hay que valorarla desde el punto de vista del encuestado.

Habría tenido mucho valor generar los recuentos con parámetros de titulacion, experiencia y categoría del encuestado. Algunos parámetros nos serían difícil de comprobar como reales pero otros está claro que se pueden incorporar.

Otro enfoque posible es hacer una encuesta sólo a personas voluntarias escogidas al azar, como muestreo del colectivo, y no intentar lograr 200 valoraciones de trabajadores que puede estén expresando una opinión con cierto sesgo hacia su beneficio (titulaciones y antigüedad).

Igualmente como primer paso y partiendo de cero, espero entiendas que estamos aprendiendo sobre la marcha. Creo que la propia DG se asusta de que 200 personas hayan participado en un proceso así de rápido y sencillo, casi todas en fin de semana.

Respecto a la preocupación por la calidad de las pruebas, la comparto plenamente. Sin embargo nuestro rol sindical acaba en la bases, y el tribunal se genera con personal a título individual. Intentaremos que gente ajena a la representación sindical participe y que puedan velar por la neutralidad y la calidad de todo el proceso: Membres del Tribunal de cada convocatòria: 2 titulars més 2 suplents
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 19/05/16, 17:23   #26
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

También tienes toda la razón respecto a los caps de torn. Tanto accidentales como no.

Muchos de los correos de mi región ponen lo siguiente:

__attach

La figura sin duda existe. Parece que hay demandas judiciales en marcha que nadie ha compartido aún. Aparte de la interpretación de función pública en la que se asigna la responsabilidad por antigüedad, no estaría de más que la propia DGPEIS tuviera alguna circular que aclarara su aplicación en Bombers. Ya hace unos años que funcionamos. Yo ignoro que exista nada escrito.

Respecto a fechas, no nos dijeron nada de una próxima reunión. Lo intentarán sacar en la Mesa General del 12 de Junio (creo recordar) y por tanto haremos llegar los resultados de la segunda encuesta con nuestras peticiones. Esperamos que al menos se nos convoquen con la propuesta final que valoren.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 19/05/16, 17:26   #27
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

De las condiciones de ser tribunal aún esperamos respuesta de esta pregunta:

__attach
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 07/06/16, 09:59   #28
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Divendres 3 de juny va tenir lloc la 4a i presumiblement darrera reunió per negociar les bases d'una nova convocatòria de caporals i sergents.

Adjunto aquí el document de propostes que vam enviar prèviament a la reunió.

En breu publicaré el resum de la mateixa, però ja avanço que van passar absolutament de nosaltres.sorpresa
Arxius Adjunts
File Type: pdf Propostes 4a reunió caporals i sergents-COS.pdf (681,7 KB, 25 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5062 (07/06/16), user2 (09/06/16)
Respondre

tag Etiquetes
bases de caporals i sergents, convocatòries

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 09:04.
Page generated in 0,127 seconds with 35 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right