Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Nous Processos Selectius
Negociació de les bases per ascendir a Caporal i Sergent
Nous Processos Selectius oposicions
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    10.546
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 31/03/16, 12:46   #1
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon Negociació de les bases per ascendir a Caporal i Sergent

A partir del 4 d'abril comença el procés per definir com serà la pròxima convocatòria de promoció interna per a incorporar caporalscabo i sergentssargento.

Se'ns obre una bona possibilitat per col·laborar i millorar dia a dia aquests processos. Nosaltres ho vivim i forma part del nostre futur professional, i per això la nostra opinió té un valor incalculable.

Començo per adjuntar les bases de les darreres convocatòries, ambdues del 2009. Són majoritàriament idèntiques, de manera que llegint-ne una n'hi ha suficientleyendo.

Qualsevol opinió sobre les bases serà benvinguda, especialment si van acompanyades de possibles solucions. I si creieu que un punt ja està bé com està també serà interessant tenir-ho en compte. Hem de ser conscients que sempre hi haurà diferències, ja que ni els interessos ni els punts de vista són els mateixos. I precisament per això és important que aglutinem el màxim d'opinions possibles.
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  promocions.png
Vistes: 166
Grandària:  122,9 KB
Arxius Adjunts
File Type: pdf Bases procés selectiu - Caporals 09.pdf (564,0 KB, 311 vistes)
File Type: pdf Bases procés selectiu - Sergents 09.pdf (566,7 KB, 112 vistes)

Editat per Pablo Castro en 15/04/16 a les 19:25.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user5062 (19/04/16), user5050 (31/03/16), user2 (31/03/16), user6630 (07/05/16)
Old 31/03/16, 13:11   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Añado clasificación definitiva de ambos procesos, para hacerse una idea de las antigüedades y puntuaciones obtenidas medias.
Arxius Adjunts
File Type: pdf DEF_PROCES_SELECTIU_77-09.pdf (24,6 KB, 148 vistes)
File Type: pdf DEF_PROCES_SELECTIU_78-09.pdf (25,6 KB, 92 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (02/04/16)
Old 31/03/16, 18:55   #3
user1596
TER-TC
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 6
Agraït 21 vegades
icon

Hola, jo puc aportar la meva opinió i experiència personal.

La primera prova, test general: com és habitual la dificultat està en saber que has d'estudiar i amb quins apunts, documents, etc No sé si donar un temari tancat i conegut per tothom milloraria el procés, en tot cas fer aquest material es un projecte d'envergadura i que en certa manera s'està iniciant al ISPC.

La segona part, el cas pràctic: aquí va estar la clau del concurs, era un incendi d'habitatge on havies d'anar escrivint fulls que t'anaven treien amb info que anava evolucionant (o algo així). Aquesta prova només la vam passar 35 ? nono

Suposo que els que vam passar va ser per gracia divina, vull dir que tot i que hi hagin les INT cadascú te el seu "protocol" d'actuació i per tant no sé perque un ha de ser més vàlid que un altra, en tot cas jo vaig tenir la sort de que les meves respostes s'ajustaven a algún model (també m'ho vaig currarguino).

Crec que aquí es va quedar molta gent molt vàlida que no va tenir l'oportunitat d'arribar fins el final del procés en una prova que considero que és molt potent, si tinguessim protocols clars , però arbitraria si no hi ha uns criteris de correcció coneguts per tothom.

No va haver-hi entrevista, uns tests de personalitat i ninos .

La resta del procés normal.

El curs selectiu...sorpresa

Volia ser un curs novedos amb una càrrega psicológica important i molt contingut pràctic.Es va anar a l'ENSOP a fer pràctiques i va estar molt bé.

Però l'apart psicologic no va estar ben gestionat (al meu parer), els examens finals eren 4 practiques amb figurants i escenaris que recreaven un sinistre ( Accident transit, MMPP, AMV, RRTT) però els psicolegs es ficaven massa en temes operatius que no només no els hi pertocava sino que no tenien ni idea. En general es va crear un ambient una mica paranoic perque no teniem clar per on sortirien... Em costa que als sargents encara els van apretar mésbochorno

He tingut l'oportunitat de participar en el procés de caporals de BCN i crec (hauria de demanar opinió a ells) que aquests errors s'han corregit. Per començar els psicolegs son bombers (hi ha que no però fan equip) i s'ha fet un gran esforç per a que les practiques evaluatives fossin el més reals possibles i clares.

Us recordo que aquest curs no el van superar 4 bombers, no vull entrar en valorar si amb motius o no, però que va ser un curs estressant si.

Propostes de futur:

Tinc la sensació que quan es plantejen proves sempre son a veure qui la diu més grossa, o més dificil. o més enravesada.

Probablament no hi hagi un concurs super just ni perfecte, però a mi m'agradaria que fos clar i ràpid.

Per exemple, jo plantejaria un examen de les INT, i no és que m'apasionin però son documents que regulen el nostre funcionament i coneguts per tothom.

I en general, no cal agafar el millors sino els més adients...ok

saludo
Ens arrisquem molt per salvar vides salvables.
Ens arrisquem una mica per salvar la propietat.
No ens arrisquem gens per salvar vides i propietats ja perdudes.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
7 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user5062 (19/04/16), user5050 (31/03/16), user2 (31/03/16), user6630 (07/05/16), user208 (04/04/16), user1027 (10/04/16)
Old 31/03/16, 19:52   #4
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon

Pel que fa als temaris seria important que es basin en els propis temaris de la escola de bombers i en les INT's que estan en vigor. Així tothom hi te accés fàcil i per igual . Hauria de ser una proba per avaluar aquests coneixements bàsics com a bombers, ja hi ha l'escola després per formar com a caporal o sergent i és on s'ha de avaluar si vals o no per aquesta tasca.
El tema mèrits sempre he sigut partidari de quants menys mèrits més justa es una oposició. Tots sabem que no tothom te el mateix accés als cursos de l'escola tant per antiguitat com per distàncies.Repeteixo que la capacitat de desenvolupar la tasca de caporal o sergent s'ha de avaluar el la fase de l'escola. Entenc que hi ha coses que s'han de puntuar i que la pròpia llei hi obliga, però si que es pot valorar més o menys.

Com ja vaig comentar al télegram hi ha un fet rellevant a la hora valorar de presentar-se que son les places que s'ofereixen. si no vaig errat a l'últim concurs de caporals no es van saber les places fins al final. Això és una putada de les grosses si no vius i treballes en llocs on tens molts parcs a prop. No es el mateix viure a un lloc i saber que amb una hora de desplaçament tens 15 0 20 parcs que em zones allunyades on probablement si no hi ha places a prop t'has de replantejar la vida.De la mateixa manera pot passar el contrari que la majoria de places s'ofereixin en parcs allunyats i que tinguin poc interès per la gent de Barcelona. Com que les places s'han d'oferir igualment seria bo que se sabessin d'entrada i així tothom sap a que juga i la casa no es gasta els diners en formar algú que després podria renunciar.

Editat per Sergi Turon en 31/03/16 a les 20:16.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user5050 (31/03/16), user2 (31/03/16)
Old 01/04/16, 11:00   #5
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon Anàlisi de la puntuació total (fase oposició i fase concurs)

Un dels apartats més controvertits és la puntuació...i principalment quina proporció de punts recau sobre la fase oposició (les proves del procés) i quina proporció sobre la fase concurs (els mèrits previs i l'antiguitat).

Actualment aquesta proporció està en un teòrics màxims de 40 i 20 punts, respectivament. I dic teòrics perquè hi ha punts que realment són utòpics d'obtenir, o simplement no s'ajusten a una proporció lògica, de manera que donen massa punts a massa pocs concursants.

Per una banda em sembla més just que els mèrits i l'antiguitat contin poc, de manera que tots participem a les convocatòries amb la màxima igualtat. Però per altra banda tampoc és coherent deixar-ho tot en mans d'un tribunal, ja que sempre hi ha un component d'objectivitat a l'hora de puntuar els supòsits pràctics, ni tampoc crec que s'hagi de menystenir l'antiguitat al cos de bombers i la formació professional com un valor afegit (tema apart és que aquesta formació no és igualment accessible per tothom).

1. Començo per analitzar en detall la fase oposició:

Consta de 40 punts dividits en 4 proves
  • __attach


2. A continuació faig l'anàlisi de la fase concurs, que sens dubte és la part més conflictiva:

Consta de 20 punts dividits en antiguitat i mèrits

Antiguitat
  • Màxim 10 punts distribuïts de la manera següent:
    -Màxim 7 punts per antiguitat com a bomber:
    __attach
    Aquí cal sumar-hi:
    -0,01 punts per mes que s’hagi fet de cap de parc.
    -0,005 punts per mes que s’hagi treballat en grups especials.*
    *Per fer-nos una idea, una persona que ha treballat 10 anys de bomber de primera tindrà 3,6 punts, i un que hagi fet 10 anys de bomber de primera en grups especials tindrà 4,2 punts (són 0,6 punts de diferència. No dic que sigui molt o poc, simplement ho poso en context).

    -Màxim 3 punts per antiguitat en administracions (excloent l’antiguitat de bomber), a raó de 0,0125 punts per mes.**
    **Això vol dir que calen 20 anys per obtenir els 3 punts.
Mèrits
  • Màxim 10 punts distribuïts de la manera següent:
    __attach

Editat per Pablo Castro en 11/04/16 a les 17:51.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user2 (04/04/16)
Old 01/04/16, 12:58   #6
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon Opinió sobre la puntuació global

1. Fase oposició

En general les proves i la proporció de punts em semblen correctes. L'únic que em sembla millorable és que l'exercici escrit de supòsits pràctics sigui eliminatori. Si un examen és eliminatori, és perquè es pot determinar subjectivament si s'ha fet bé o malament, de manera que hi ha una plantilla de correccions i no cal que intervingui l'opinió de la persona correctora. Sinó, passa que la nota depèn de qui et corregeix l'examen i del dia que tingui.

Desconec el sistema exacte de correcció de la prova més enllà de les opinions que n'he llegit, però em sembla que si la prova ha de ser eliminatòria ha de ser corregida per 2-3 examinadors, de manera que es pugui establir una nota mitjana.I si això no és viable, doncs que sigui no eliminatòria igual que els psicotècnics.


2. Fase concurs

Antiguitat
Em sembla proporcional que es donin màxim 7 punts per antiguitat com a bomber, i no tinc suficient criteri per determinar si 0,005 punts addicionals per mes als grups especials és molt o poc.

No obstant això, sí que crec que 3 punts per antiguitat en administracions és excessiu. Personalment ho eliminaria, però hi ha una llei del 78 que em dóna a entendre que cal premiar l'antiguitat, així que crec que amb 1 punt per antiguitat en administracions, a raó de 0,005 punts per mes treballat, ja seria suficient.

Això faria que l'antiguitat total fos de màxim 8 punts.

Mèrits
Aquí ho modificaria de manera substancial. Crec que amb una taula serà més gràfic:
__attach

Justificació:
  • Personalment crec que els cursos tenen una puntuació per hora correcta, però es premien massa els cursos de moltes hores. Això fa que si tens 3 o 4 cursos molt grans et puguis oblidar per sempre més de fer formació. Tots som conscients de les diferències d’accés als cursos de l’ISPC, però no per això hem de deixar de fer que contin els cursos, sinó aconseguir un accés més just per tothom. Que els cursos contin és positiu en aportar una motivació extra.
  • El tema del català, personalment trobo enormement important escriure correctament els informes, temaris, correus i tot el que es pugui derivar de la feina d’un caporal i/o sergent.
  • I igualment els idiomes estrangers els trobo de vital importància. Per una banda som un país econòmicament basat en el turisme i en moltes zones s’atenen serveis on l’afectat només parla anglès o francès. Per altra banda l’idioma és clau per comunicar-se amb bombers d’altres països i transferir-nos coneixement, perquè ells vinguin aquí o per poder anar nosaltres allà (reconec que el tema no ha arrencat, però com a mínim que l’excusa no sigui la manca de coneixements d’idiomes dels bombers).
  • Els carnets són un altre tema que donen que pensar. No sembla coherent que el carnet C+E doni 0,5 punts i el carnet D, que ni tan sols s'utilitza a bombers, doni 1 punt. També crec que caldria contar el títol de conseller de seguretat, donats els coneixements que aporta.
  • Per últim incloc un tema que genera molta controvèrsia: L’ACTIC. Per alguns pot semblar una presa de pèl, però és que molts bombers semblem troglodites amb la informàtica. Per mi és la millor manera, a dia d’avui, de demostrar que saps fer anar una mica l’ordinador.
Els mèrits passarien a ser com a màxim de 8 punts.

En total, la fase concurs tindria una puntuació de 16 punts, lleugerament inferior als 20 punts que tenia fins ara i amb una manera diferent d'obtenir-los, però de tota manera la fase oposició guanyaria pes a l'hora de decantar la balança.

P.D: Tot això és una opinió personal basada més en la experiència al cos de bombers i en un intent d'aportar sentit comú que no pas en estudis amplis i rigurosos. Tingueu-ho en compteguino
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user4060 (06/04/16), user5050 (19/04/16), user2 (04/04/16)
Old 02/04/16, 09:43   #7
user1596
TER-TC
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: mar 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 6
Agraït 21 vegades
icon

Hola Sergi, no crec que el tema de saber les places sigui possible ni just.

A priori una convocatòria de categoria (la que sigui) no s'obre per unes places en concret, es com si per entrar a Bombers et donesin una llista dels parcs on falta gent i creiesis que només podrias anar alli.

Si optes a canviar de categoria hi ha coses que milloren i altres que empitjoren, cadascu ha de decidir si juga o no.

saludo
Ens arrisquem molt per salvar vides salvables.
Ens arrisquem una mica per salvar la propietat.
No ens arrisquem gens per salvar vides i propietats ja perdudes.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (02/04/16), user2 (04/04/16)
Old 03/04/16, 17:13   #8
user5848
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2014
Posts (last year): 0
Subscric: 75
Agraït 82 vegades
icon

Hola Ivan.

Possible segur ho és, el tema es que hi hagi voluntat de fer-ho.Les places han de sortir igual és fer_ho abans o després.
Just..... home diria més aviat que és qüestió de opinions.
No tothom vivim a BCN o Rodalies. Jo amb una hora i mitja de cotxe desde casa meva només tinc tres parcs.
Crec que és bastant vital saber que hi haurà alguna plaça.
Tambe puc canviar de casa, escola de la canalla, amics .... tots tenim una vida.
Però be com dic és qüestió de opinions.
Els bombers de parcs allunyats ens passen aquestes coses tu, naturalment podem no presentar-nos ja vindran els últims de la oposició a fer de caporals....

Editat per Sergi Turon en 03/04/16 a les 17:17.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user6728 (07/04/16), user1689 (05/04/16), user5050 (19/04/16)
Old 11/04/16, 23:14   #9
user1422
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 11 vegades
icon

Hola i bones,

Desprès de llegir per damunt la proposta de bases conv de Caporals.

Voldria comentar primer que tot , que espero que no es corri , hagi consens i es facin les coses ben fetes i no, com per ex. el passat concurs de trasllats (un chapuza) o altres conv.
Dir que estic d´acord amb la resposta de tots el sindicats en referencia a que si ,a la valoració de carnets ADR i altres cursos relacionats .Ja que no fa ni cuatre dies que tot això i més es valorava i més encara quan hi ha relació directa amb la feina.

Proposo que una funció com la de Responsable de Torn , ( la qual no ha estat tinguda en comte mai per res, mes que per obligar, imposar ) i que seria lo mes semblant a Caporal ,es pugui valorar d ´alguna manera. Tot aquell que ho hagi desenvolupat ,( per dies, mesos, o anys....).

També desprès de veure alguna proposta, la qual veig be, ma fet pensar en ¿ I si durant el procés de la conv. un company/a degut a un accident, laboral..etc ,podria o hauria de tindre un marge de dies per fer la prova física ?
Tot això amb anim constructiu

Salutacions
camionguino

Mogut per Rafa Bernat">12/04/16; 17:34 at user6621 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (19/04/16)
Old 12/04/16, 19:23   #10
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Eugeni Iglesias, he mogut el teu comentari per unir-lo al fil sobre negociació de les bases.

He trobat molt interessant el tema de puntuar les funcions de responsable de torn. Molts bombers coincidim en que és injust que les funcions de responsable de torn no estiguin valorades de cap manera quan les exerceix un bomber de les escales bàsica o primera; ni compensació econòmica ni reconeixement professional.

Les convocatòries d'accés no són el lloc per negociar compensacions econòmiques, però si que ho són per reconèixer professionalment les funcions de responsable de torn. Quan algú fa de responsable de torn aquesta dada queda registrada en el gesparc, de manera que imagino que s'ha de poder consultar. Des dels ordinadors de parc no crec que sigui possible fer-ho, però almenys és possible consultar els 15 minuts de compensació horària que es computen des de finals del 2009.

Aquí mostro un exemple d'aquestes dades, tal i com s'obtenen en el gesparc (en format anual):
attachment 3035
Això permetria una valoració...per exemple a X punts per guardia realitzada, amb un màxim de Y punts.

Per altra banda també és una reflexió molt interessant que un bomber amb baixa professional pugui aplaçar la prova física, o com a mínim que se li apliqui el mateix criteri que a les bomberes embarassades.

Editat per Pablo Castro en 15/04/16 a les 19:11.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (19/04/16), user2 (12/04/16)
Old 14/04/16, 23:22   #11
user1422
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 11 vegades
icon Propostes conv.capos.

Hola i Bones a tothom,

Primer de tot merci a Rafa Bernat per la rapidesa en respondre i l´interès.

Vull corroborar i ampliar algunes idees i propostes.

Coincideixo amb l´user 1596:

-Respecte a l'opinió del 1er i 2on exercici, quins temaris, etc ?
-Antecedets negatius a tenir en compte del 2on exercici de l´última convoc. de caporals. Només van aprovar el cas pràctic uns 24 bombers i van tenir que pujar la nota a tothom perque arrivesin al 5 i arribar a 35 bombers (nombre de places ofertada). El mètode de correcció va ser mitjançant "Ítems" establerts (per qui ??) i corregit per administratius... (amb tot el respecte), etc, no professionals del tema. Amb la problemàtica de que, per Ex,.un ITEM: "Binomi"... 1 punt, si tu tenies 2 bombers depèn per a qui 0 punts, Ex.ITEM: "ERA"...
1 punt, si tenies ampolla d´aire o si ho havies posat abans, 0 punts (a la pregunta anterior), ja que era un procés i no era del tot tancat, com molt bé sabem molts bombers. Dir que van suspendre, fins i tot, formadors de focs d´habitatge. Teòricament, amb aquests resultats, molts bombers som batant dolents i no hauríem d'exercir com a tal ,doncs !!!

-I respecte a l´opinió de que els psicòlegs del servei (alguns són bombers professionals) formin part del curs , totalment d'acord. Per això hi són,no? I no els de fora.(De vegades només cal copiar bombers BCN).

Un altre error greu de la penúltima convoc. de caporals ,va ser valorar com a mèrits els requisits d´accés. No es pot valorar alguna cosa que és requisit d´accés. Ens vam adonar tard, ja que juridicament tenia tots el números de tirar enrera la conv. però dins el plaç que corresponia. A la última convoc. ja no va passar. Entenc que no hauria de tornar a passar, ja que és de justicia, pura i dura.

Per finalitzar, crec que l´opinió d´en Rafa, respecte a la proposta de millora de l´exercici escrit, em sembla totalment coherent, sensata, sensible i de justicia per tothom. I dir també, que trobo bastant coherent la resta de valoracions que fa de cursos, mèrits, etc. Ho pots dir més fort, però no més clar. "Chapo".

No és tanta la dificultat i sí la poca voluntat de canviar i fer millor les coses, per tal d'un major grau de justícia i igualtat. Amb això no només aconseguiríem una major satisfacció personal del Cos, sinó que també menys recursos i pèrdua de temps per a tothom.

Desde la meva visió, experiència i pensant en positiu,

Merci

guinocamion
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (19/04/16), user5050 (19/04/16), user2 (15/04/16), user6621 (19/04/16)
Old 15/04/16, 18:55   #12
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Sé que hi ha molts temes a tractar. N'enceto un una mica tècnic, però que ho condiciona tot: la distribució de punts entre les fases oposició i concurs. Es pot desglossar en dues parts, la primera una mica més feixuga perquè inclou legislació:

1. LA PROPORCIONALITAT ENTRE PUNTS DE LA FASE OPOSICIÓ I FASE CONCURS
En la primera reunió es va dir que la fase concurs ha de suposar per llei un 33% dels punts de tot el procés, he intentat trobar la normativa corresponent i per ara només he troba això:
  • La llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l’administració de la Generalitat, en el seu article 41, especificava:
    1. La selecció per concurs-oposició consisteix en la superació de les proves corresponents i, si s'escau, del curs selectiu de formació, i també en la possessió prèvia, degudament valorada, de determinades condicions de formació, de mèrits o de nivells d'experiència.
    2. La valoració d'aquests mèrits o nivell d'experiència no pot significar, en relació a les proves selectives, més de la tercera part de la puntuació màxima assolible en el conjunt del concurs-oposició. Amb la finalitat d'assegurar la deguda idoneïtat dels candidats, aquests han de superar, en la fase d'oposició, la puntuació mínima que s'ha establert per a les proves selectives respectives.
  • Per altra banda, la llei 9/1994, de 29 de juny, de reforma de la legislació relativa a la funció pública de la Generalitat de Catalunya, en la seva disposició derogatòria 1 va derogar l'article 41, punt 2, de la Llei 17/1985.

Si fos així el 33% estaria derogat, a més que la llei derogada especificava un màxim però no un mínim. Potser hi ha una normativa posterior que especifica una altra cosa, però no he trobat res al respecte.

L’únic que he trobat relacionat és el “Real Decreto 276/2007, de 23 de febrero, por el que se aprueba el Reglamento de ingreso, accesos y adquisición de nuevas especialidades en los cuerpos docentes a que se refiere la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, y se regula el régimen transitorio de ingreso a que se refiere la disposición transitoria decimoséptima de la citada ley”, que en el seu article 25 (Sistema de calificación) especifica:
La ponderación de las puntuaciones de las fases de oposición y concurso para formar la puntuación global será de dos tercios para la fase de oposición y de un tercio para la fase de concurso”,
però no veig que hagi de ser d’aplicació fora de l’àmbit docent.

2. LA PUNTUACIÓ MÀXIMA DE TOT EL PROCÉS
  • El sistema de puntuació es pot establir de moltes maneres, però d’entrada em sembla més lògic que conti sobre 100 (més senzill en basar-se en un sistema múltiple de 10) o sobre 60 (com fins ara, per seguir amb la tradició):
    • Sobre 100 es podria desglossar en 25 punts el teòric, 25 el pràctic, 25 les físiques i 25 la fase concurs.
    • Sobre 60 es podria desglossar en 15 punts el teòric, 15 el pràctic, 15 les físiques i 15 la fase concurs.
    • I si calgués complir amb la proporció dos terços l’oposició i un terç la fase concurs, es podria fer sobre 100 punts: 20 el teòric, 20 el pràctic, 20 les físiques i 40 la fase concurs.

Queda pendent consultar amb l'administració si el 33% és per imperatiu legal o no, però en tot cas personalment em decanto per fer el procés sobre 100 punts i respectant la proporcionalitat 1:1:1:1.
Crec que convocatòries deixava oberta com a possible opció 15 punts teòric, 15 pràctic, 10 físiques i 20 concurs. Això restaria pes a les proves físiques...però també és una opció a valorar.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (19/04/16), user2 (15/04/16)
Old 15/04/16, 19:16   #13
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Creo que es digno de lectura también este escrito de reclamación de Oriol Fonts en la convocatoria del 2010. Hay fallos muy muy llamativos.

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (19/04/16)
Old 16/04/16, 17:01   #14
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

También creo que es de muy interesante lectura, este escrito respecto al transcurrir del curso de capacitación de sargentos de la última promoción.

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (19/04/16)
Old 18/04/16, 23:09   #15
user1027
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: nov 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 22
Agraït 22 vegades
icon Bases opos caporals i sergents

Vull donar la meva opinió sobre la proposta de bases de promoció d’ascens a caporal i sergent. I espero que més gent doni la seva opinió perquè els nostres representants a les negociacions defensin allò que es mostri com l’opinió majoritària. Per això cal participar, animeu-vos.
Em centro en l’apartat de concurs, de la fase oposició i el curs selectiu ja hi ha aportacions valuoses que ratifico.
- Treball desenvolupat i antiguitat. No tinc clar què es premia amb la proposta de puntuació, si l’antiguitat a la casa o pondera poc, beneficiant a gent més jove. En tot cas, és l’eterna discusió que no té solució i que s’acostuma a decantar en funció de com afecta a cadascú.
- Cursos de formació. Trobo indignant l’enèssim canvi de criteri al respecte. No pot ser que infinitat de cursos que han comptat en processos anteriors (la referència que tenim per saber què cal fer si volem promocionar) vagin desapareixent de les llistes dels valorats en processos posteriors. Això suposa molt desànim, a part que és incorrecte, juguen amb el nostre temps i diners.
Ara diuen que només els cursos de l’ISPC?? Quants cursos tenim opció de fer a l’ISPC? No és de rebut. Fa quatre dies que han fet concursos de trasllats de diferents categories en què es valoraven cursos fets en centres reconeguts per l’ISPC, centres oficials i considerats rellevants per al lloc de treball, caldria exigir que comptin.
Cal afegir que l’ISPC no sempre ha funcionat com ara pel que fa al format dels cursos, per això, en aquests últims concursos s’han valorat cursos de menys de 24 hores, o d’assistència, perquè no s’ofertaven d’altres en algún període. Caldria recordar-ho.
També caldria revisar la puntuació per hora. La proposta diu “0,004 punts per hora i amb un màxim de 1,5 punts per curs”. Això suposaria, per obtenir els 1,5 punts, que hi hagués cursos de 375 hores a l’ISPC. No és el cas, això no posa en valor els cursos.
- Titulacions acadèmiques. No entenc perquè es vol deixar de puntuar segones titulacions, molts bombers s’han seguit formant després d’entrar a la casa. Si es vol, que es diferenciïn les titulacions que són rellevants per a la feina de les que no, però haurien de valorar-se segones titulacions.
- Carnets de conduir, ADR i conseller de seguretat.
Em sembla una “perogrullada” que els carnets D i E no s’han de valorar per a les oposicions de caporal i sergent. No són funcions pròpies dels comandaments conduir aquest tipus de vehicles. Algú ha argumentat que hi ha GRAE’s Sub que ho fan. Això és una “amplíssima” minoria respecte del total del personal del Cos de Bombers. I, en tot cas, si és habitual en aquest lloc de feina que té les seves pròpies convocatòries, es pot demanar que es tingui en compte en aquestes, però no en una generalista.
S’ha dit que les Unitats de Punt de Trànsit tenen remolc de més de 750 kg, és incorrecte.
També que en algún accident amb MMPP s’ha hagut de moure algún vehicle… de veritat que indefectiblement ho havia de fer un comandament? No ho crec justificable.
A part, és intolerable que la gent s’hagi de gastar una pasta important per un mèrit no justificat.

Ja sé que costa renunciar a una cosa que ens ha costat temps i diners. Tots, en algún moment, hem fet coses només pel fet de què puntuaven. Això no vol dir que es pugui defensar amb arguments. En el seu dia jo vaig fer cursos “Alcalà” (us enrecordeu?), però no puc defensar que s’hagin de puntuar.

Bé, com deia, espero que la gent participi. I voldria que aquestes opinions siguin traslladades a la mesa de negociació.
Salut,
Víctor Espinosa
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (19/04/16), user5050 (19/04/16), user2 (18/04/16), user6621 (19/04/16)
Old 19/04/16, 00:09   #16
user1422
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 11 vegades
icon conv .Capos

Bones a tothom,

Crec que poc més puc dir a part del que ja vaig aportar i del que han aportat alguns companys com el cas de L´Oriol Fonts, cosa que ratifico ja que va ser així. I es de las coses que crec que no haurien de tornar a passar, trasparéncia i justícia.
I totalment d acord amb la exposició d´En Victor Espinosa. No trobo correcte com juguin amb nosaltres cada vegada .

Rafa , no soc jurista ,ni molt menys, però si sembla ser que esta derogada la llei i que l´altra fa referencia als docents/ Educació. Que digui la D.G. respecte a quina llei s ´amparan ?? Del contrari la teva proposta 1:1:1:1 sembla la mes equitativa.

Anim
Salutacions

guinocamion
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (19/04/16), user2 (21/04/16)
Old 19/04/16, 12:07   #17
user5062
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: jul 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 13
Agraït 8 vegades
icon Bases de caporals i sergents

Hola a tothom,

Crec que per tal que fos un procés just caldria que el temari fos accessible per a tothom i no com en les últimes convocatòries on cadascú s’havia de buscar la informació (la vida) pel seu compte. Amb això ja es guanyaria una mica de justícia, és a dir, igualtat per a tots els participants.

Referent al supòsit pràctic caldria que aquest fos basat en els documents de treball que tenim. És a dir, instruccions, guies, procediments... Per tal d’establir la mateixa igualtat per a tots els participants també.

La correcció d’aquests exercicis hauria de dur-se a terme per personal qualificat de bombers amb un sistema de correcció que fos just i clar. No es poden deixar apartats a l’ambigüitat o a la mala interpretació.

Pel que fa a la resta de les bases d’una possible convocatòria suposo que tothom intentaria fer-se-les una mica a mida de les seves possibilitats. Per tant, només demanaria una mica de sentit comú al posar les bases i el mateix que he dit abans igualtat per a tots els participants.

Eloi :O)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
5 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (19/04/16), user1531 (29/05/16), user5050 (19/04/16), user2 (21/04/16), user6621 (19/04/16)
Old 21/04/16, 00:25   #18
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Moltes gràcies per les aportacions fetes fins ara. He aprofitat fins l'últim moment per recollir el màxim d'opinions per totes les vies possibles.

De tot el que s'ha anat recopilant fins ara s'ha fet un document que ja hem enviat per intentar tractar en la reunió d'aquest 21 d'abril (teniu el document a sota annexat). Tot el que hi ha no deixen de ser propostes, però esperem que se'n pugui treure profit.
Arxius Adjunts
File Type: pdf Recull de propostes per la reunió del 21 d'abril.pdf (3,21 MB, 25 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1689 (21/04/16), user5062 (19/05/16), user2 (30/04/16)
Old 08/05/16, 11:06   #19
user1027
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: nov 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 22
Agraït 22 vegades
icon Enquesta bases caporals i sergents

Bones,
Ho sento molt, però l'enquesta proposada està sesgada. Hi hagut intervencions aquí i al Telegram respecte d'altres punts que no es recullen.
Jo vull saber l'opinió de la majoria respecte si per unes oposicions a caporal i sergent cal puntuar el carnet d'autocar i de tràiler (D i C). Les meves argumentacions ja estan en aquest fil i no cal recuperar-les.
Això és un debat obert? Doncs que s'obri.
Salut,

Víctor Espinosa
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5062 (19/05/16), user5050 (09/05/16)
Old 09/05/16, 18:16   #20
user4166
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: may 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 1 vegada en 1 missatge
icon

No he pogut respondre l enquesta ja que no s em permet abstenir-me de respondre a alguna de les qüestions , sobretot les referents als cursos. Per la meva part considero que els cursos no són més que una forma més de nepotisme enmascarat en uns cursos on no tothom i té accés bé per qüestions personals ( com les que apunteu a la pregunta sobre la prova física , entre altres) , bé per que no s oferten prous cursos i/o places , bé perquè aquests es concedeixen de forma discrecional i sota criteris del tot desconeguts .
Si es vol fer una prova imparcial , només cal fer un exàmen d un temari que sigui accessible a tots els bombers i la millor nota un 10 i la pitjor un 0. Ni cursos ni títols ni osties.
Atentament :
Joan carles saball martí

Approved by user2; 09/05/16 at 18:19
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user5062 (19/05/16)
Respondre

tag Etiquetes
bases de caporals i sergents, convocatòries

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 21:35.
Page generated in 0,221 seconds with 37 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right