Bombers pel Canvi  
    Opcions de Cerca

Tornar   Bombers pel Canvi > Zona Pública > COS - Bombers > Document en construcció: Radiografia del Cos de Bombers
Has oblidat la teva Contrasenya?


Document en construcció: Radiografia del Cos de Bombers

Respondre
 
Visites a aquest Tema:    3.629
Add to BookmarksAdd to Bookmarks Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Old 16/02/16, 16:13   #1
user1241 is offline user1241
Usuario
Bomber Generalitat
 
Data Registre: dic 2012
Posts (last year): 1
Agraït 30 vegades
1 Situació dins de la funció pública

1.- Situació dins la funció pública (Normativa aplicable).

El cos de Bombers de la Generalitat forma part de la funció pública de la Generalitat de Catalunya, és a dir, està format per funcionaris públics; és un cos que va ser creat per la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat, però no va ser fins la llei 5/1994 que es va regular d’una manera específica. Fins aleshores, els bombers es regien per la normativa aplicable a la resta de funcionaris públics. Tot i que un dels objectius de la llei és establir una regulació específica del cos de bombers adequada a les seves característiques, això encara no ha estat plenament assolit perquè no s’ha fet tot el desenvolupament reglamentari necessari (per exemple, norma específica de provisió de llocs de treball, de regulació de jornada i horaris...).
Aquest buit reglamentari, històricament s’ha anat resolent mitjançant acords amb els representants dels treballadors, però els darrers Acords que es van signar, van ser els del 2006-2008 i que es van prorrogar fins el 27 de Maig de 2014, data d’entrada en vigor del Decret 74/2014 sobre jornada i horari, i que implica un augment unilateral de la jornada laboral del bomber, entre d’altres coses.
Els funcionaris públics tenen dret a gaudir de les llicències i permisos establerts legalment (bàsicament es troben al DL 1/1997 i Llei 8/2006), per tant, els bombers com a funcionaris públics també en podran gaudir, això no obstant, les característiques de les funcions del cos de bombers condicionen la concessió de les llicències i els permisos i la distribució dels períodes de vacances a les necessitats del servei.
Condicionar-ho gairebé tot “a les necessitats del servei” és una de les injustícies més grans que pateix actualment el cos de Bombers, doncs es donen grans paradoxes com:

-Els funcionaris públics poden gaudir d’unes 50 hores anuals en concepte d’hores o dies d’assumptes personals. Evidentment, com no podia ser d’una altra manera, el personal de la Generalitat gaudeix d’aquestes hores o dies en els períodes que les necessiten o volen gaudir. Els bombers, com restem condicionats a les necessitats del servei, aquests dies no els podem gaudir quan volem, si no que gairebé ens venen marcat pel calendari. Al període d’Estiu (15 de Juny al 15 de Setembre), s’han de complir dues premisses, que el torn i/o la regió estigui sobre mínims i que no hi hagi risc meteorològic (segons un butlletí que surt dos cops a la setmana) fet que fa gairebé impossible poder-les gaudir durant l’Estiu, i en cas de poder fer-ho, en la majoria d’ocasions no ho saps fins el mateix dia, o 1 o 2 dies abans. A la resta de l’any depens del mínim de torn i/o regió, però degut a la gran manca de personal, també és fa molt difícil poder gaudir-los quant un els necessita.
-Els funcionaris públics, com es comprensible, un dia es poden trobar malament i no anar a treballar, tota la jornada o simplement una estona. Doncs bé, les primeres 30h/l’any, si es que hi arriben, no comporten una disminució salarial. Aquesta absència s’ha de justificar amb un paper del metge o amb una declaració jurada. Doncs als bombers, des de RRHH, ens diuen com ens hem d’indisposar durant les primeres 30 hores, només ho podem fer en paquets de 6 hores i 24 hores, és a dir, que tot i tenir un horari de 24 h (07:00h a 07:00h), si un dia ens incorporem a la feina, per exemple, a les 14h perquè hem estat indisposats de 07:00 a 14:00 (7 hores), des de RRHH ens comptabilitzen un indisposat de 24h, tot i que de 14:00 a 07:00h hem estat treballant (il.legalitat ? )
-Un darrer exemple, són els permisos, com el temps indispensable per anar a fer un examen. En el cas d’examen final, un dia, que pels funcionaris que tenen una jornada habitual de 7 o 8h representa que aquell dia no van a treballar, però per a un bomber, representar que s’ha d’incorporar a la feina a les 24:00h o hauria de poder acabar la guàrdia a les 24:00h del dia abans. Saps a quina hora entres a treballar però no saps a quina hora surts. Si surt un foc forestal a 3 o 4h del teu parc d’origen, et garanteixen el teu relleu a les 20h o 21h del vespre ?
En cas del temps indispensable passa exactament el mateix. Si tens hora d’examen a les 17:00h i tens intenció, per exemple, de marxar a les 16:00h, qui et garanteix el relleu si estàs en un servei que ha sorgit a les 15:55h .
No tenim un tracte diferenciat per a ser un cos especial, com mossos d’esquadra. Això genera greuges respecte altres funcionaris per les característiques dels seus horaris, que son paquets de 24 hores, és a dir, 3 jornades de 8 hores.
Les característiques de la feina del bomber, també exposa al treballador a un risc més elevat de posar-se malalt i algun dia estar de baixa, fet que actualment es tradueix en una reducció del sou en 100 € per una guàrdia de 24 hores i a partir d’aquí la quantitat va baixant fins els 21 dies de baixa que és el màxim de dies que entren en la resta de sou, a on s’acumula un total de 200 € + o - .
La conseqüència d’això és que els dies d’indisposició que té el bomber al llarg de l’any passen a ser uns dies personals pervertits, i que generen desajustos a la planificació de la guàrdia ja que els dies d’indisposició no s’han de notificar amb antelació.
Arxius Adjunts
File Type: doc 1. Situació dins de funció pública.doc (31,5 KB, 20 vistes)
Etiqueta de Missatge (unsaved)

Mogut per Pablo Castro; 18/02/16 at 00:01 des de user2
Report Post   Citar Subscric
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1280 (21/02/16), user1689 (18/02/16), user31 (22/02/16), user2 (18/02/16)
Old 18/02/16, 00:11   #2
user2 is offline user2
Parc de Sant Boi - torn A
Bomber Generalitat
 
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 3
Agraït 663 vegades

Cada modificación de las condiciones de permisos, vacaciones y condiciones para la función pública, debería ir acompañada de una adaptación específica a nuestro colectivo por la especial turnicidad, condiciones de relevo e imposibilidad de abandono de los servicios.

Estas adaptaciones tendrían que ser de publicación obligatoria, detallada y en un plazo concreto. Las circulares salen en el plazo que les da la gana, y casi nunca resuelven todas las disyuntivas y posibilidades.

Realmente en esa ambigüedad logran un desgaste del colectivo que no logra superar temas menores para abordar otros mucho más relevantes y cercanos a la operatividad y al servicio final al ciudadano.
Etiqueta de Missatge (unsaved)
Report Post   Citar Subscric
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (18/02/16)
Respondre


Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada

Regles de publicació
No pots iniciar nous temes
No pots respondre temes
No pots adjuntar arxius
No pots editar els teus missatges

BB code és activat
Emoticons és activat
Codi [IMG] és activat
Codi HTML és desactivat
Trackbacks are desactivat
Pingbacks are activat
Refbacks are activat


Configuració horària GMT +2. Ara són les 18:37.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.2 Beta 1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info
Página generada en 0,384 segundos con 21 consultas