Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Nous Processos Selectius
4ª Reunió (Darrera) negociació processos Selectius de Caporals i Sergents
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
Nous Processos Selectius oposicions
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    3.714
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 10/06/16, 18:37   #1
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon 4ª Reunió (Darrera) negociació processos Selectius de Caporals i Sergents

__attach

Resum de la 4a (i darrera) reunió de treball de les noves bases de caporals i sergents del cos de bombers

Data: 03 de juny de 2016

Assistents
-Pablo Castro i Rafa Bernat en representació de COS (han assistit a les 4 reunions)
-Un representant de CCOO: Xavier Ribera (assistència a 3 reunions)
-Un representant d’UGT (primera reunió que assisteix): Jordi Marquès
-Dos representants de CATAC: Joan Carles Cerdan (assistència a 2 reunions) i Josep Carles Ruiz (primera assistència).
-Subdirectora General de RRHH: Rosa Pérez
-Cap de Regió de la Centre: Francesc Boyà
-Cap de Secció de Convocatòries: Yolanda Parra
-Cap del Servei de Planificació i Selecció de Recursos Humans: Mª Dolores Martin
-Cap de la Divisió de Planificació i Gestió: Agustí Gatell
-Roser Nadal: no consta a l'agenda gencat.

* No assisteix cap representant de CSIF
La reunió ha donat molt poc de sí. És el què té convocar una reunió a les 10:30, començar amb 25 minuts de retard i tenir-ne una altra de programada per les 12:00. De fet és el què té quan l’altre part ha acabat amb les negociacions sense que tu te n’hagis adonat...i et fa perdre el temps redactant un document de propostes que ni tan sols valora i fen-te assistir a una reunió de “negociació” on ja no es negocia res.

La part tècnica de la reunió va donar poc de si, però les sensacions que se n’extreuen tenen importància.

1. Part tècnica
Comencem per firmar les actes de la 1a i la 2a reunió.
A partir d’aquí se’ns reparteix una còpia de les bases de caporals i des de convocatòries comencen a desgranar-nos alguns punts que han modificat o que tenen especial rellevància. El procés es fa lent perquè han assistit delegats sindicals que no havien vingut a cap de les anteriors reunions i se’ls han de detallar punts. Indico a continuació el més important que s’ha dit:

1.
Concursar estant en excedència voluntària per tenir un altre càrrec públic: Definitivament s’ha inclòs un punt que permetrà que es presentin a les convocatòries aquelles persones que es troben en excedència voluntària per incompatibilitats amb prestació de serveis en qualsevol altre lloc de l’administració de la Generalitat o sector públic.

2.
Membres del tribunal: Es recorda als sindicats que podem proposar membres per formar part dels tribunals (tant titulars com suplents).

3.
Prova física: Es confirma que caldrà treure mínim un 5 en cada prova física. També se’ns informa que el CAR troba adequat el barem actual de les proves físiques, i que per tant no es modificarà. No obstant això, no se’ns ensenya cap informe, comunicat o correu per donar-ne fe.

4. Treball desenvolupat: A petició de CCOO s’ha adequat el barem de treball desenvolupat per a caporals.

5. ACTIC: Finalment hi ha hagut una reducció dels barems de l’ACTIC i s’ha incorporat el certificat avançat també com a mèrit.

6. Titulacions acadèmiques: UGT proposa que no només conti una titulació acadèmica, i de fet valora que es podrien fer millor les coses i que podria ser més adequat tornar a les bases dels darrers concursos (2009) i ja negociar les següents bases.

L’administració comenta que només es conta una titulació perquè l’objectiu d’aquest mèrit és valorar el nivell acadèmic del participant, ja que en les titulacions no es discrimina en cap moment si té relació amb bombers o no.

En aquest sentit estem tots pràcticament d’acord en que caldria veure les titulacions que si tenen relació amb bombers i meritar-les d’alguna manera.

7. Expedient de convocatòries: Informem que seria bo i àgil que l’expedient de convocatòries es pogués enviar al correu corporatiu, per tal de facilitar que es consulti i saber així si cal actualitzar dades. Se’ns informa que no es farà perquè l’expedient és informació personal i no consideren que el correu corporatiu doni prou garanties de confidencialitat.

Al final se’ns comunica que el mecanisme més senzill per accedir a l’expedient serà mitjançant el cap de secció de la regió de cada bombers (cal anar presencialment a la seu de la regió per recollir-lo).

8. El curs selectiu: CCOO comenta que als bombers que arriben a l’escola se’ls atorga una excedència equivalent a les hores de durada del curs (en aquest cas seran 245 hores lectives). Això provoca que, per exemple, si un bomber deixa d’assistir a 12 guàrdies (288 hores), acaba devent la diferència d’hores a l’administració. Des de convocatòries estan d’acord en que caldrà mirar que això no passi, i que no s’hagin de tornar hores.

9. Temari d’estudi: Es torna a reclamar que es publiqui algun tipus de temari que permeti als aspirants preparar-se l’examen teòric i el cas pràctic. UGT demostra que, l’any 2009, des de l’escola es va proporcionar un temari al respecte. Convocatòries afirma que aquest temari no té res a veure amb ells, i que ells no publicaran cap temari que no estigui completament revisat de dalt a baix.
Al final sembla que s’intentarà obtenir el mateix temari que el del 2009, però no queda clar si es podrà incloure temari relatiu als 3 nous temes que s’han incorporat.
Part de desengany
De cop la reunió queda interrompuda, ja que resulta que són les 12:00 i hi ha una altra reunió programada. Sobtadament, la SGRH abandona la reunió excusant-se en que cal començar aquesta altra reunió amb el Secretari General d’Interior i el Director General de bombers. Al mateix temps se’ns comunica que aquella mateixa tarda s’inicien els tràmits per a la publicació de les bases, de manera que s’han acabat les negociacions.

La nostra sorpresa és majúscula, ja que encara no s’ha ni començat a dialogar sobre el recull de propostes que hem fet arribar per correu.

Tampoc se’ns ha facilitat cap dada relativa al concurs de sergents (a la reunió només disposem de les bases de caporals), fet insòlit tenint em compte que s’han modificat els barems de treball desenvolupat del concurs de caporals i no sabem si s’ha fet el mateix amb el de sergents. En aquell moment reclamem que com a mínim se’ns facilitin aquests números, però se’ns denega.

Considerem que no es va actuar de manera correcta. Es va menysprear per complet el nostre recull de propostes, i en fer-ho es va menystenir la nostra feina i el nostre esforç.

Part extra
A banda de tot l’anterior, hem d’informar que, com a resposta al demanda que hem anat fent els sindicats, l’administració es mostra predisposada a iniciar una comissió permanent sobre els mèrits de totes les categories. Finalment s’arriba fins i tot a concretar que la primera reunió al respecte sigui el 26 de setembre.

Al mateix temps es parla d’una comissió impulsada per la Direcció General, amb la col·laboració de l’ISPC, destinada a crear una llista de cursos externs que tenen relació amb la feina de bombers. No obstant això, no s’arriba a concretar quan s’iniciaria.

Redacció del document: Rafel Bernat Prada

Editat per Pablo Castro en 10/06/16 a les 19:48. Mogut per Pablo Castro">10/06/16; 19:48 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
7 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (12/06/16), user4923 (10/06/16), user1689 (10/06/16), user5062 (13/06/16), user4143 (10/06/16), user4125 (10/06/16), user70 (12/06/16)
Old 10/06/16, 19:18   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Hores d'ara només disposem de les actes "oficials" de les dues primeres reunions. Hem signat la tercera en la reunió descrita, però no disposem d'ella per publicar-la.

El problema de les actes endarrerides és un problema que jo pensava era per manca d'organització dels sindicats, però comprovem que la administració també pateix. Es fa complicat fer un procés participatiu i mantenir l'interès del col·lectiu si la informació, esborranys, actes i més material no es comparteix amb fluïdesa.

Tenim problemes de comunicació, però també de tramitació. Ens consta abandonar el paper i les comunicacions per registre i això es nota en la nostra capacitat de canvi i d'adaptació. De fet ens adaptem als mitjans que donem per difícils de canviar. En la gestió d'expedients i valoració de cursos estic convençut que no avancem al ritme desitjat per manca d'eines o voluntat decidida per evolucionar.

Alguns d'aquests suggeriments es prenen com a una ofensa a la professionalitat per part de membres de RRHH. I no és el cas de cap manera, però es trasllada el debat a un to emocional on és impossible la crítica constructiva o un intercanvi d'opinions sencer que apropi postures.

A tall d'exemple, recordem que vam ser l'últim departament de la Generalitat que acceptés peticions d'informes dels ciutadans de manera telemàtica. A molts nivells, un col·lectiu tan deslocalitzat com el nostre i amb treball a torns, pateix especialment els efectes de les dinàmiques burocràtiques de paper i segell.

De nou la meva reflexió és que si no podem garantir uns mínims formals a les reunions presencials (continuïtat de participants, puntualitat, publicitat d'actes i esborranys, perjudici per llunyania a BCN) cal plantejar-se si no existeixen alternatives més productives a aquest model heretat de ben lluny.

El final de la negociació com ha relatat en Rafa ha estat completament unilateral i marcat per la presa de les dates de reunió de la Mesa General. És a dir, el procediment ha vençut al contingut, més aviat. triste
Arxius Adjunts
File Type: pdf Acta (1)_04_04_16 negociació bases PI.pdf (31,3 KB, 98 vistes)
File Type: pdf Acta (2)_21_04_16 negociació bases PI.pdf (33,5 KB, 60 vistes)

Editat per Pablo Castro en 10/06/16 a les 19:49.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
7 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (12/06/16), user4923 (10/06/16), user1689 (10/06/16), user4143 (10/06/16), user4125 (10/06/16), user6630 (10/07/16), user70 (12/06/16)
Old 10/06/16, 20:04   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Per cert, volíem oferir la participació com a membre del tribunal de manera oberta al col·lectiu, però ens diuen des de RRHH que hi ha un pacte Administració-Sindicats per que les organitzacions sindicals facin ells la sel·lecció.

Quan es diu sindicats es refereixen sempre a sindicats amb un 10% de representació mínima a tota la funció pública, es clar que COS-Bombers pel Canvi està exclòs. La participació com a tribunal està reglada sempre per fer-se a títol personal, no en representació de ningú.

Hem demanat aquest pacte per escrit per valorar-ho, però no hem tingut resposta. Podríem informar dels membres ja proposats, però ho podreu igualment consultar al DOGC molt properament.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
7 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user62 (12/06/16), user4923 (10/06/16), user1689 (10/06/16), user31 (10/06/16), user4125 (10/06/16), user6630 (10/07/16), user70 (12/06/16)
Old 16/09/16, 10:45   #4
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon

__attach
................
Arxius Adjunts
File Type: pdf Bases caporals.pdf (125,0 KB, 13 vistes)
File Type: pdf Bases sergents.pdf (124,8 KB, 3 vistes)
File Type: pdf Resum_Caporals_83-16.pdf (177,7 KB, 12 vistes)
File Type: pdf Resum_Sergents_84-16.pdf (177,5 KB, 9 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 01/10/16, 11:43   #5
user46
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: abr 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 4 vegades
icon Vamos para atras

Vergüenza de oposiciones
Es una auténtica vergüenza el paso para atrás que hemos dado, hacer una entrevista puntuable para acceder a la categoría de caporal y sargento.
Valla filtro que van a aplicar, van a entrar todos los tragasables de la casa, todos los que jamás protestan, aquellos que la única aportación que hacen es dar la razón aquel que tienen arriba.
Una entrevista que si bien el resultado no es excluyente, sí que será definitivo, ya que el que sea del agrado de unos tendrá un 10 o 9 (que no se note mucho) y el que no le pondrán de 0 a 5. Suficiente diferencia para que entren los amigos de unos y los de otros.
Y otra vergüenza es el tema de concurso.
Si la parte de concurso siempre era cuestionable: por puntuar un curso este año si este año no, por aplicar diferentes criterios poco lógicos. Ahora lo arreglan solo puntuando los cursos de la escuela.
Enhorabuena por adelantado a los formadores, tenéis una buena oportunidad, es difícil que alguien tenga más méritos que vosotros, ya que lo que más puntúa son vuestros cursos que os dais. Y la entrevista……. Quien la hará? Los psicólogos de la escuela?
Para ir a peor es mejor no cambiar.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (01/10/16)
Old 01/10/16, 12:06   #6
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

__attach

Algunas reflexiones las comparto, otras no tanto. Pero llegan fuera de plazo desgraciadamente.
Las entrevistas en la función pública no son un método suficientemente objetivo para aplicar a procesos selectivos. A mi no me cabe ninguna duda.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

tag Etiquetes
convocatòries, formació, transparència

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 07:57.
Page generated in 0,146 seconds with 34 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right