Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Principios de funcionamiento de COS y compromisos de una lista avalada.
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.281
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 27/01/15, 01:16   #1
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon Principios de funcionamiento de COS y compromisos de una lista avalada.

__attach

El contenido de este mensaje surge de una conversación de grupo en Telegram con el representante de Acción Sindical Oriol Pintos.

Explicando nuestro deseo de renovación sindical, desde COS (Coordinadora Obrera Sindical) se nos ofreció la posibilidad de una lista avalada como posibilidad de candidatura a las inminentes elecciones.

La constitución de un sindicato nuevo exigían unos plazo de aprobación impredecibles (posibles subsanaciones surgidas) y el plazo de 20 días hábiles para realizar cualquier acto jurídico que nos dejaba fuera de plazo. Las listas de trabajadores como candidaturas exigirían 116 candidatos en lista por las 4 provincias, pero además el triple de avales antes de la fecha de cierre de candidaturas, el lunes que viene.

Oriol nos recordó la posibilidad de candidatura independiente de trabajadores avalada por un sindicato constituido, pues esa posibilidad evita el requisito de los avales mencionados. Sólo quedaba hacer cálculos y valorar la posibilidad de intentarlo.

Además el sindicato COS incide en las tomas de decisión horizontales y asamblearias, algo muy en consonancia con el modelo participativo y no-representativo que buscábamos. Desde COS no exigen la marca y las siglas como acción sindical mientras se respeten sus principios básicos de actuación.

Cita:
Bàsicament, de forma molt resumida: no signar mai cap retallada laboral, no signar mai cap ERO, defensar la necessària presa de decisions democràtica i de base a les assemblees de treballadors, impulsar-les, fer-les combatives i intentar guanyar els debats amb les nostres propostes, que sempre han de tendir a dir NO a retallades de qualsevol tipus i a dir SÍ a millores de condicions de treball. La nostra funció als òrgans de representació és traslladar la voluntat política de les assemblees de treballadors. No pactem als òrgans de representació amb sindicats majoritaris (grocs), bàsicament CC.OO i UGT, sinó que traslladem els acords de les assemblees, si aquests coincideixen amb la opinió dels sindicats grocs, no hi ha problema, però hem de traslladar a aquests sindicats que les decisions són de les assemblees. Això sí, la COS entén l'assemblearisme com un binomi indestriable entre llibertat i responsabilitat, llibertat per a decidir al centre de treball però també per assumir els efectes i els camins que tries. Les persones que voten a la COS, assumeixen uns compromisos militants, entre ells que mai firmem ERO, ni prendrem decisions que creiem vagin en contra del conjunt de la classe treballadora, per tant quan es tria la COS els treballadors decideixen ja sobre aquest punt. La democràcia en el centre de treball es dinàmica i es decideix en el dia-dia, no considerem per tant, vàlids ni democràtics ni representatius els “referèndums-caníbal”, fets de manera àdhoc i sorpressiva, en contextos de nul exercici previ democràtic, quan hi ha EROS i vagues, basats en la por i en bords principis de suma zero, per a refrendar polítiques en contra de la classe treballadora, fonamentats en que per salvar el teu lloc de treball has de fer fora a un altre company, o desmobilitzar sota el criteri de la por. En aquests casos la COS ha de deixar clara la seva postura, mai signarà un ERO o retallades i sempre votarà en contra.
Cita:
En la mesura del possible, caldria que el màxim de comunicacions públiques internes a l'empresa i externes a través de les xarxes socials fossin redactats en la llengua catalana, més tenint en compte que tothom l'ha de conèixer i parlar per poder treballar al servei de la Generalitat de Catalunya. Novament, no és una imposició, sinó un dels principis bàsics del sindicat com a organització sindical de l'Esquerra Independentista i, per tant, la del impuls i consolidació de la llengua catalana en totes les esferes de la societat, entre elles l'esfera sindical i de participació dels treballadors.

Editat per Pablo Castro en 27/01/15 a les 01:32. Mogut per Pablo Castro">01/02/15; 17:19 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4923 (07/02/15), user1436 (27/01/15), user4920 (27/02/15)
Old 29/01/15, 00:46   #2
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Las cuotas sindicales de COS son de 10€ mensuales, pagadas trimestralmente.

Informacions per la declaració de la renda 2013

Por otro lado COS impulsa delegados rotativos que reduzcan sus funciones a informadores de las asambleas. Renuncia a los delegados liberados y tampoco aprueba la existencia de cargos representativos remunerados.
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  cuota.png
Vistes: 114
Grandària:  51,2 KB

Editat per Pablo Castro en 29/01/15 a les 00:51.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4923 (07/02/15), user1153 (02/02/15), user4918 (08/02/15)
Old 27/03/15, 23:43   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Reuniónde ayer tarde en BCN

Cita:
Adrià Tejedor, Joaquim Villanueva, David Fdez y yo. 4 personas + Oriol Pintos.

En general hay entendimiento, pero quieren abrir sección y generar actividad sindical abierta al resto de funcionarios como prioridad. Esa actividad estaría ligada a los principiosde COS (Socialismo, Independentismo y Feminismo). Buscan gente dispuesta a implicarse en ello y tejer red de apoyos en base a su organización. La web de COS ha de ser independiente de BomberspelCanvi y abrir sección sindical también exige 3 solicitudes escritas como trámite. Su estructura es territorial y nosotros somos una excepcionalidad de integrarnos, por tener extensión en toda Catalunya. Ellos basan su acción en actividades de presencia sobretodo en los centros de trabajo, y del aparato de comunicación y activismo mediático no parecen estar muy avanzados. Definen sindicalismo "amarillo" el que acompaña al sistema y no se centra en las luchas colectivas (CCOO, UGT, etc.) y evitan en su organización ser una empresa de servicios (asesoría jurídica, gestión de denuncias individuales). Las cuotas parte del dinero se lo queda COS nacional, parte COS de "zona" y el resto llega a la sección. Nunca han recibido subvención por representaión lograda y se plantean aceptarla para donarla este año.
Tienen algún local, el de BCN se están mudando a las cercanías del Clot. También definen "referéndum caníbal" a los planteados con urgencia y bajo coacción de medidas de mal menor. Una dinámica de la cuál distacniarse en el sindicalismo conocido.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (28/03/15)
Old 28/03/15, 00:42   #4
user1153
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: dic 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 58
Agraït 71 vegades
icon

Pues me parece que lo llevamos mal... Si ya nos cuesta sacar el trabajo de Bombers ampliar al resto lo veo un poco complicado.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user1689 (28/03/15)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 04:23.
Page generated in 0,111 seconds with 28 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right