Bombers pel Canvi  
    Opcions de Cerca

Tornar   Bombers pel Canvi > Zona Pública > COS - Bombers > Document en construcció: Radiografia del Cos de Bombers
Has oblidat la teva Contrasenya?


Document en construcció: Radiografia del Cos de Bombers

Respondre
 
Visites a aquest Tema:    3.824
Add to BookmarksAdd to Bookmarks Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Old 16/02/16, 16:19   #1
user1241 is offline user1241
Usuario
Bomber Generalitat
 
Data Registre: dic 2012
Posts (last year): 1
Agraït 30 vegades
6 Manteniment material, parcs i vehicles

6.- Manteniment material, parcs i vehicles.

La falta en la celeritat i eficiència en el manteniment és l’aspecte més notat en els últims anys i també és el que menys indicis mostra de canviar a millor. El Cos de Bombers està format per 156 parcs de bombers ( voluntaris i funcionaris), més magatzems de material, serveis centrals, edificis de regió, etc. 768 vehicles, eines i material vari d’intervenció. Tots aquests recursos necessiten un manteniment que va directament relacionat amb un pressupost que habiliti poder tenir instal•lacions, vehicles, eines i material en les condicions òptimes per al seu ús.

Si comencem per les instal•lacions podem trobar diferents cassos que mostren una deixadesa en l’interès en aquest camps, moltes vegades l’argument usat per a justificar la no reparació és la falta de pressupost per a poder fer front la reparació, o per la falta d’importància d’aquesta respecta d’alguna altra que pateix un altre parc. Exemples clars poden ser el parc de Vilafranca, goteres eternes de diferents parcs de bombers com vestuaris del Vendrell, control de cambrils, etc. (poseu més exemples), lavabos del parc de Sabadell, etc etc.

En el material d’intervenció o eines que s’usen per a fer els serveis, hi trobem una falta de rapidesa en repara o reposar aquest material, fent que hi hagin parc a on aquest material desapareix durant mesos i , si torna, a vegades als pocs usos torna a fer-se malbé, iniciant un altre cop la roda de fer incidència, enviar l’eina i desaparició com a eina d’intervenció del camió. En aquests anys passats s’han donat molts moments de falta de material com mànegues , sepiolita ( compost absorbent d’olis i líquids ), llances, càmeres tèrmiques, DEA’s, explosímetres, ampolles d’aire comprimit de compossite ( que s’usen pels equips de respiració autònoms ), material sanitari vari que es gasta i no hi ha manera que es reposi, etc

Neteja dels parcs per subcontracta que té condicions inviables de fer-se real, això fa que les treballadores de les empreses subcontractades vagin saturades de feines a fer per ales hores que tenen al llarg de la setmana, quedant algunes actuacions de neteja dels parcs per fer o es fan a canvi de fer d’altres. Els dies de neteja actualment són tres i entre setmana, fet que dóna lloc a estats de neteja precaris de certes parts del parc en determinades èpoques de l’any.

El parc mòbil del Cos de bombers no queda fora de la falta de manteniment i encara s’agreuja més amb el pas dels anys ja que els últims vehicles operatius ( camions ) nous de renting a entrar al Cos de Bombers es daten del 2010.

Hi ha parcs que tenen vehicles de més de 20 anys com a vehicle de primera sortida, però l’edat mitja dels vehicles ronda els 10/8 anys. Tenint en present que aquest vehicles tenen una conducció agressiva, la probabilitat de que tinguin que passar pel taller al llarg de l’any és alta. A més vells els camions, més temps estan al taller i menys al carrer complint amb la serva funció, atendre als serveis, i menys segurs pels bombers són. Hi han reparacions que s’allarguen o es mig reparen seguint l’argument que no hi han diners per a fer la reparació. Un cas clar és l’antic vehicle del Vendrell que era primera sortida, a on es va notificar el desgast dels neumàtics, com els neumàtics encara no estaven arribant al mínim legal i surten cars es van deixar posats, un dia de pluja el camió va bolcar en una baixada per a on sempre es passa quan es va a serveis. Resultat, els bombers ferits en diferent graus de gravetat i, molt menys important, vehicle per tirar.
Etiqueta de Missatge (unsaved)

Mogut per Pablo Castro; 17/02/16 at 23:58 des de user2
Report Post   Citar Subscric
4 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1280 (21/02/16), user1689 (18/02/16), user31 (22/02/16), user2 (20/02/16)
Old 20/02/16, 16:04   #2
user2 is offline user2
Parc de Sant Boi - torn A
Bomber Generalitat
 
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 3
Agraït 663 vegades

Yo opino que el descontrol y desgobierno en el mantenimiento y stock de reposición de material es un problema tan grave o más como el presupuesto, que obviamente siempre será ajustado y no dará para TODO lo que se desea.

Aquí de nuevo el Eòlia era la gran esperanza para unificar la gestión y tener la foto en cada momento de toda la gestión. Lástima llevamos desde el 2010 esperando y no hay plazos ni sabemos de ningún plan B.

Tanto a nivel de almacén como a nivel de incidencias, yo insisto con la misma receta. Transparencia.

Si cualquier bombero o ciudadano pudiera supervisar el estado instantáneo de todas las incidencias del COS en cualquier momento, los procesos no entrarían en el atasco que ahora mismo hacen.

La situación actual es que sólo la insistencia reiterativa (saturando y desplazando la gestión de otras necesidades) logra resolver las incidencias más urgentes. El Stock del programa de almacén no está actualizado ni es real. La gestión de incidencias no es un "cola" de incidencias ni un listado de prioridades. Todo lo que no se vuelve a reenviar cada día pasa al olvido. Es decir, realmente no se gestiona, se van tapando las incidencias como emergencias del día a día.

En el 2016 corren los emails de bandeja en bandeja y se suceden las llamadas, pero el control de incidencias no sigue un proceso ordenado, supervisable y priorizable. La capacidad y diligencia se da por presente, pero la realidad puede ser otra...
Etiqueta de Missatge (unsaved)
Report Post   Citar Subscric
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user1436 (23/02/16), user31 (22/02/16)
Old 22/02/16, 11:06   #3
user31 is offline user31
Usuario
Bomber Generalitat
 
Data Registre: mar 2010
Posts (last year):
Agraït 5 vegades

Acabar amb el funcionament "feudal" dels centres logistics, no pot serque a uma regió sobrins cascs per exemple, i a un altre hi hagi mancançes
Etiqueta de Missatge (unsaved)
Report Post   Citar Subscric
Old 23/02/16, 18:54   #4
user4920 is offline user4920
Martorell - torn D
Bomber Generalitat
 
Data Registre: jun 2013
Posts (last year): 1
Agraït 23 vegades

Tinc un company que esta a Moià, que estan fent un document de "queixa" del mal estat que esta el parc, quant el tinguin el passo.
Etiqueta de Missatge (unsaved)
Report Post   Citar Subscric
Respondre


Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada

Regles de publicació
No pots iniciar nous temes
No pots respondre temes
No pots adjuntar arxius
No pots editar els teus missatges

BB code és activat
Emoticons és activat
Codi [IMG] és activat
Codi HTML és desactivat
Trackbacks are desactivat
Pingbacks are activat
Refbacks are activat


Configuració horària GMT +2. Ara són les 19:15.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.2 Beta 1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info
Página generada en 0,342 segundos con 20 consultas