Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Diari de guerra - Alfons Tormo
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    1.949
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 25/11/13, 19:28   #1
user1280
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: ene 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 29
Agraït 40 vegades
icon Diari de guerra - Alfons Tormo

document_full
Sembla ser que ja tenim una primera proposta de la casa sobre la taula.Això de proposta és un dir. Son les seves intencions des de fa dies.


Aquí us comento alguns punts d'aquesta declaració d'intencions:
Tot i ser un servei públic d'urgència volen establir per decret (o alguna mena de reglament) que no calgui cobrir les baixes per jubilació o incapacitat, així que s'estalviaran obrir oposicions, amb la intenció de introduir de nou el concepte interí. Vaja, els amics de, els favors de, els pilotes de... i al final acabaran sent "bons nois" que no donen problemes ,perquè sinó van fora.
bus-calcinat
Una altra és la que a partir de l'1 de gener deixen sense efecte la MD (Major dedicació). Jo no la faig, i per tant molts detalls se m'escapen, però no sé fins a quin punt es pot trencar unilateralment un contracte... sobretot si aquest serveix per cobrir mancances de personal que de moment no s'han ni resolt ni molt menys cobert. De tota manera tot el col·lectiu hi sortim perdent, ja que moltes de les seves hores s'utilitzen per a que la resta podem fer pràctiques, simulacres, visites a empreses... i altres son utilitzades per disposar de gent per fer retens a focs d'artifici, visites escolars... Crec sincerament que això a curt termini es perd. Nosaltres hi perdem i bona part de la ciutadania també. En tot cas es farà com en els últims mesos, es descobreixen parcs per anar als retens de prevenció.
contenidors_bombers
Una altra proposta és la d'incloure formació dins el paquet d'hores i compensar una nova jornada horària. En tot cas, m'ho he llegit un grapat de vegades i he estat incapaç d'entendre-ho. Per mi que ens endossin 24h de formació com si fos horari, però després d'afegir-nos un dia de feina. Amb l'agreujant que ja fem dues guàrdies més, i que la formació no serà 24h seguides, o sigui que seran unes 6 jornades de 4 hores o 4 de 6h. Amb la despesa de desplaçament al nostre càrrec, clar. Jo visc a 20km del parc, però n'hi ha que tenen 80 i 180km! Perquè us penseu que la gent vol concursos de trasllat?
nens


Amb l'excusa que hi ha unes despeses sobrevingudes per baixes laborals, indisposicions i jubilacions, cal minimitzar aquesta despesa (quan comporta mínims de personal que cal cobrir). Aquesta és l'excusa que fan anar per dir que cal donar cobertura a un grapat d'hores i que per tant això es vol repartir equitativament entre tot el personal. Per això es farà un (tampoc queda clar) augment de jornada remunerat per tal de cobrir això i el reforç de guàrdia de l'estiu. O sigui, que han fet números i per evitar les hores extres (que estan penalitzades econòmicament per la Seguretat Social) les passen dins l'horari del bomber. Però perquè pressuposen que tothom vol fer més hores? Ni tothom fa MD ni tothom fa hores extra. Espero que això sigui voluntari... encara que em paguin més (que ho dubto, si no em baixen el sou l'any que ve ho faran el següent) perquè he de fer més hores? no vull viure cada dia al parc de bombers. Ja hi esmorzo, hi dino, hi sopo, hi descanso a la nit. Que volen que somiï amb el parc? Jo tinc família amb qui compartir hores i vivències i no em vull perdre més festivals dels meus fills (que me'n perdo un grapat), ni les seves jornades esportives (diumenge estava de guàrdia i no vaig veure els seus combats de judo), o quants dies més hauré de disposar de la meva sogra perquè em porti els nens a cole o estigui a casa meva cuidant dels meus fills fins que jo arribi del parc? La reconciliació familiar on és?


I finalment, si ens mirem amb seriositat totes aquestes propostes, per una banda puc pensar, be, a l'estiu cal reforçar les dotacions de parc (ja fem més guàrdies a l'estiu), aquest any promovent l'estalvi han tret les guàrdies d'estiu (que eren voluntàries) i han imposat als de MD fer-hi un grapat d'hores.
ivivenda
Però si som seriosos ens trobem en que els últims temps els hem forçat amb les guàrdies d'estiu... aquest any ens les han tret i les han "donat" als de MD. Però com que volen abolir la MD, per no dependre tampoc d'ells, les introduiran a l'horari. I llavors? Quina mesura em queda a mi per "forçar" a l'administració a que m'escolti en cas de conflicte?


Aquest any els hem forçat a aprendre a no dependre de nosaltres, han patit l'anar justos de gent, se l'han jugat amb el tancament d'algun parc i deixar algun torn sota mínims. Els focs eren un maldecap a la hora d'intentar deixar el mínim territori descobert. I han tingut la salvació dels voluntaris. Però son conscients que l'any passat ja els van deixar penjats a Rasquera. O sigui que aquest any be, però que qualsevol dia se'ls tornen a rebotar.
logistica
Ara intentaran lligar-nos a nosaltres, evitar que tinguem cap mena de "as" a la màniga i dependre menys de voluntaris. (per això el tema interins també).


Evidentment jo penso per mi, però aquesta proposta em fot. No vull fer més hores, ni cobrant-les! I tampoc vull perdre l'opció d'anar a cobrir el parc o no. Hi ha moments en que em pot interessar i altres en que no, i a altre gent serà que si. I el dia que vulgui reivindicar-me vull tenir on "molestar" a la casa per a que m'escolti. Si signem això estem perduts.
andorra_especialista
I me n'oblidava, hi ha el tema de les places en comissió, que volen que perdis la plaça en propietat. Be, algú que porta 10 anys en comissió, possiblement no torni i hagi de renunciar a la plaça, però de normal? així com volen que algú vagi al GRAF o al GRAE? Si jo que porto 20 anys a la casa i m'ha costat 15 arribar a Lleida,
com volen que provi d'anar al GRAF o a algun altre lloc d'especialista? Si quan vulgui tornar no podré, m'enviaran a 80 km de casa! Ara us ho dic seriosament, des de fa un parell d'anys hi ha una veueta que em crida cap al GRAF, (però no em deixo convèncer), però amb aquestes condicions o hi vaig per quedar-m'hi o passo definitivament. La veritat és que és una mesura que no ajuda a poder triar d'entre els millors, als millors especialistes. Aquí s'equivoquen de bon tros.


Com m'han dit fa una estona, "aquest, possiblement, és el principi de la nostra fi".

Mogut per Pablo Castro">12/07/15; 23:09 at user2 des de [ARG:5 UNDEFINED]
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (25/11/13)
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 03:39.
Page generated in 0,089 seconds with 23 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right