Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > Nous Processos Selectius
Desigualtat i opacitat a les proves de conducció - Convocatòria 81/16
Llista d'Usuaris Nous Missatges Enllaços Chat
Nous Processos Selectius oposicions
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    2.993
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 02/09/16, 13:38   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Desigualtat i opacitat a les proves de conducció - Convocatòria 81/16

Molt bones!

Un grup d'uns 40 opositors us volem fer arribar tota la informació que fins al dia d’avui adjuntem a la nostra reclamació, per fer-vos partícips de la nostra denúncia de la manera més oberta i transparent possible. Cadascú pot extreure una conclusió diferent, però des del nostre punt de vista hi va haver coses en la prova de conducció que no es varen fer bé.

Hi ha diferents motius, però principalment creiem que han estat provocats pels nous canvis introduïts en aquesta oposició, com són elegir l’Escola de Seguretat Pública de Catalunya com a lloc de l’examen (totalment visible des de l’exterior i que afecta les condicions d'igualtat dels aspirants), i l'inèdit nou exercici de circulació, que deixa de ser objectiu des del moment en què no es coneixen els ítems valorables. Cada examinador podria interpretar d’una manera diferent la prova i desconeixem els detalls de tot el procés. A més a més no ens van entregar el full de penalitzacions al finalitzar la prova i a hores d'ara encara desconeixem les notes parcials de la prova dels diferents participants.

Per últim comentar que creiem seria important fer la prova amb un vehicle diferent al qual tenim al cos, totes i tots sabem ja per què.

_attach

_attach
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  806.jpg
Vistes: 126
Grandària:  33,9 KBClica en la imatge per veure més gran

Nom:  29.jpg
Vistes: 139
Grandària:  38,0 KBClica en la imatge per veure més gran

Nom:  459.jpg
Vistes: 125
Grandària:  47,7 KBClica en la imatge per veure més gran

Nom:  249.png
Vistes: 120
Grandària:  86,5 KB

Editat per Pablo Castro en 02/09/16 a les 15:25. Approved by user2; 02/09/16 at 15:18
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (02/09/16), user6726 (02/09/16)
Old 02/09/16, 13:39   #2
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon

Cita:
Us adjuntem el model de Recurs d'Alçada que han presentat una quarantena d'opositors del concurs/oposició d’accés a la categoria de bomber/a de l’escala bàsica 81/16, convocat per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.


__attach

Articles a la premsa:
http://www.lavanguardia.com/vida/20160809/403794583657/un-grup-dopositors-a-bombers-demanen-que-sanulli-lexamen-de-circulacio-per-presumptes-irregularitats.html
http://www.vilaweb.cat/noticies/un-grup-dopositors-a-bombers-demanen-que-sanul·li-lexamen-de-circulacio-per-presumptes-irregularitats/

Sentències relacionades:
http://www.20minutos.es/noticia/2695542/0/supremo-obliga-repetir-oposiciones-23-plazas-medico-sespa-convocadas-2008/

Vídeos de prova: https://drive.google.com/open?id=0Bw8fTEb0U4ArVkYtQWMwOV9RWEU
Arxius Adjunts
File Type: pdf Sentencia TS Auxiliar Administrativa SESCAM.pdf (60,2 KB, 4 vistes)
File Type: pdf Sentencia TS Medicina Interna SESPA.pdf (65,2 KB, 0 vistes)

Editat per Pablo Castro en 02/09/16 a les 14:54.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user5050 (02/09/16)
Old 03/09/16, 10:35   #3
user6681
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: sep 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 1
Agraït 8 vegades
icon Necessitem sindicats que lluitin pels nostres drets

La desigualtat comença ja des de zero.
Un/a opositor/a sense recursos econòmics no pot aspirar a ser bomber/a, pràctiques a 50€/45min a les auto-escoles per un servei nefast, lloguer del mateix o similar camió a preus prohibitius... Si sumem el succeït als parcs de bombers durant la campanya i als parcs de bombers voluntaris és d'escàndol. Se de gent que CADA DIA utilitzava els ATEGO i tot a base de les nostres aportacions a base d'impostos.. tot subvencionat.
Per finalitzar els dies de la prova de conducció va haver-hi de tot, irregularitats incloses.
Crec que és hora de que AQUEST SINDICAT, com els demés es plantegin treure la prova de conducció dels futurs processos selectius, hi han comunitats autònomes com Navarra que les proves son : PSICO - TEÒRIC - FÍSIC - ENTREVISTA.
És el més just i equitatiu tant econòmicament com per que no hi hagin "mamoneos".
Per un COS més professional, fa falta una escola de qualitat i si cal, amb més hores.
NI CONDUCCIÓ NI PROVA D'OFICI.perfectocamionfuego
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 14/09/16, 13:03   #4
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

__attach

http://www.naciodigital.cat/noticia/115691/denuncien/presumptes/irregularitats/oposicions/bombers

Cita:
Ser bomber no és fàcil i en molts casos requereix anys de preparació per superar unes oposicions. En el marc de la darrera convocatòria al cos de Bombers de la Generalitat en la qual van participar unes 2.400 persones, una quarantena de candidats s'ha mobilitzat per denunciar presumptes irregularitats que, a parer seu, podrien anar contra la norma bàsica de les oposicions: la igualtat d'oportunitats.

Segons lamenten en un recurs d'alçada presentat a la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, diversos participants haurien enregistrat la prova de circulació que es va dur a terme entre el 14 i el 17 de juliol a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), malgrat que el recorregut havia de ser desconegut per tothom. "Es va realitzar en quatre dies a l'aire lliure i als del primer torn no se'ls va deixar veure el circuit però hi havia gent amb prismàtics i càmeres per gravar", detalla a NacióDigital un dels opositors que se sent perjudicat.

"Això els va donar un gran avantatge per als dies següents, perquè la prova consisteix en circular per un pàrquing i ells ja en coneixien tota la senyalització i recorregut", afegeix. També afirmen que es va filtrar una llista amb els elements avaluables, consistents en, per exemple, "revisar l'estat del camió per fora abans de pujar-s'hi". I lamenta: "La gent amb aquesta llista va tenir molt més bona nota".

L'objectiu: anul·lació

La reclamació d'aquest grup també ha arribat al Síndic de Greuges i serà traslladada al Parlament de Catalunya a través d'un diputat "que ha mostrat interès pel tema". L'objectiu és aconseguir que el resultat d'aquest examen de circulació quedi anul·lat i sense efectes. "És el que té menys costos per a l'administració i és el més just per als que han estat eliminats", assegura un altre dels 40 opositors crítics.

Des de la Direcció General, afirmen que el tribunal qualificador del concurs per oposició "tindrà en compte" aquestes queixes i decidirà "si les al·legacions són pertinents i la nota es va veure afectada". Però remarquen que "el que no es fa és aturar el procés d'aquesta convocatòria". Amb tot, el pronòstic és el d'una resolució imminent.

El responsable de bombers de la UGT, Antonio del Río, assegura que el seu sindicat ja s'ha oposat en diverses ocasions a la prova de circulació. "Sempre ens hem significat en contra de les proves difícils d'objectivar", afirma. "Ens vam negar a participar als tribunals qualificadors d'aquesta prova i de l'entrevista personal", detalla.

Camions de bombers per fer pràctiques?

La quarantena d'afectats denuncia una qüestió encara més crítica: un suposat ús de camions del cos de Bombers per fer pràctiques. "Els camions de bombers estan monitoritzats per GPS i podem demostrar que en les setmanes anteriors a la prova s'han realitzat exercicis d'aparcament en alguns parcs", assegura el primer afectat, per afegir: "Això ho tenim demostrat i és una prova que es pot fer servir per anar a la justícia. A la llarga ens donaran la raó".

El responsable de bombers de la UGT també sembla estar al corrent d'aquesta situació. "Sempre hi ha hagut algunes persones que tenen vinculació amb la casa a través de voluntaris o de forestals i que han pogut accedir a practicar les proves amb aquests camions, cosa que vulnera el principi d'igualtat dels aspirants", lamenta.

Les pròximes oposicions, vinculades als pressupostos

Les últimes oposicions al cos de bombers que va convocar la Generalitat van acabar el setembre de 2011 amb el nomenament de 176 aspirants i des de la Direcció General assenyalen que "ja fa temps que hi ha un seguit de baixes per jubilacions que no es cobreixen". "Caldrien més professionals i ja s'ha demanat", afegeixen, tot i que "no hi ha nova convocatòria fixada, depèn dels pressupostos".
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

tag Etiquetes
convocatòries, transparència

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 17:56.
Page generated in 0,140 seconds with 34 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right