Fòrum Bombers
    Cerca avançada
homex > Zona Pública > COS Bombers *inactiu*
Concurs trasllats Bombers i B1a 2015
COS Bombers *inactiu* logo-cos
Respondre
 
Visites a aquest Tema:    7.145
Add to BookmarksAdd to Bookmarks You are not subscribed to this thread Suscriure's a aquest Tema Cercar en aquest Tema
Old 04/03/15, 16:58   #1
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon Concurs trasllats Bombers i B1a 2015

....................
Imatges Adjuntes
Clica en la imatge per veure més gran

Nom:  quadre merits pel 2015.jpg
Vistes: 689
Grandària:  128,6 KB
Arxius Adjunts
File Type: pdf concurs bomber escala bàsica.pdf (17,62 MB, 214 vistes)
File Type: pdf concurs Bomber primera.pdf (17,68 MB, 619 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 04/03/15, 17:30   #2
user280
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 65
Agraït 38 vegades
icon Criterios

Lanzemos debate sobre que creemos que debe ser un concurso de traslados, un concurso promocion, o otros casos...

Me niego a discutir solamente el sistema de puntuación... Discutamoslo todo.

Debe existir un sistema de puntuación, a quien se favorece con ello, en cada concurso oposición, concurso de traslado, se deben cambiar los criterios de puntuage, con arreglo a que criterios se establecen estos varemos.....
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (04/03/15)
Old 04/03/15, 17:33   #3
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

Efectivamente es un tema muy amplio y relevante.

Qué fomentamos y que desincentivamos es fundamental en una organización/comunidad. Acaba en unos baremos numerizados y sujetos a la tradición, más que a ningún planteamiento de conjunto y de proyecto.

Editat per Pablo Castro en 04/03/15 a les 18:10.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user59 (18/03/15)
Old 04/03/15, 17:42   #4
user280
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: ago 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 65
Agraït 38 vegades
icon

Tambien puedes no dar ningun punto por ningun motivo...

Estos son nuestros criterios y con arreglo a eso actuaremos. Es un berenjenal meterse con el tema de los puntos y digo... si o si, favoreces a unos y perjudicas a otros... y el problema es que perjudicas.

Simplificandolo de esa forma puedes con mas facilidad relizar un standard que no requieran de actualizaciones muy seguidas.

Tambien es que de esa forma no asumes el papel de juez de la sociedad, en el que estas diciendo hacer cursos de ... esta bien, y hacer cursos de ... esta menos bien.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 06/03/15, 18:28   #5
user4911
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: jun 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 9 vegades
icon Acta reunió 05 març 2015

.................


Arxius Adjunts
File Type: pdf Concurs de trasllats.pdf (13,6 KB)

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
3 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user5050 (06/03/15), user2 (09/03/15), user6630 (07/03/15)
Old 09/03/15, 11:44   #6
user6630
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 104
Agraït 55 vegades
icon

Hi haurà diferencia entre bombe ri bomber de 1a? És a dir. Els bombers bàsica aspiraran a places diferents?duda
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 18/03/15, 21:33   #7
user4515
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: jun 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraïments: 6
icon Periodicitat

Un punt que no s'ha parlat i que crec q es molt important és la periodicitat dels concursos de trasllats.
No pot ser que s estigui mesos debatint sobre el tema, que si decimes d'aqui, que si el curso que tengo yo,.... i que passin els anys i no es faci res.
Crec q els concursos haurien de ser anuals o cada dos anys màxim i a partir d'aquí pulir el sistema de puntuació.
Portem més de 5 anys de la resolució de l'últim concurs. Mitja dècada i la situació encara encallada.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
6 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user59 (18/03/15), user4920 (18/03/15), user31 (11/01/16), user2 (25/03/15), user4918 (02/12/15), user6630 (19/03/15)
Old 25/03/15, 21:08   #8
user6621
Usuario
xuno
noavatar
Data Registre: feb 2015
Posts (last year): 0
Subscric: 30
Agraït 92 vegades
icon

Hi ha alguns interrogants respecte a les places dels concursos de bombers de la bàsica i de primera. Hi ha dos esborranys i per tant sembla més probable que aspirin a places diferents però...com es poden repartir aquestes places?

-Esperar que es resolgui el concurs de primera i després oferir les places restants als de la bàsica? Això voldria dir emplenar els parcs amb menor demanda (Ulldecona, Llança, Ascó,...) amb bombers de la bàsica. No és molt coherent de cara al repartiment d'efectius en categories i limitaria excessivament (i penso que injustament) les places a les que podrien aspirar.

-Reservar places perquè hi concursin només els bombers de la bàsica? Això voldria dir reservar 40-50 places per les quals els bombers de primera no podrien concursar. Però com s'escollirien les places que es reservin als de la bàsica? Una a Hospitalet, una a Badalona, una a Manresa, una a Ulldecona,etc.???

Una altra opció és no fer concurs de la bàsica i deixar que romanguin en plaça provisional fins que ascendeixin a bombers de primera. Però és no solucionar el problema.

I per últim, la millor opció (segons el meu parer) seria concursar junts els bombers de la bàsica i de primera, però en vàries ocasions s'han ressaltat que això no és possible per traves normatives...però em costa creure'm que aquestes traves siguin insalvables.

Potser tindrem opció de dir la nostra en algunes negociacions dels concursos, de manera que seria interessant valorar quina opció considerem més adequada. Creieu que hi ha altres opcions sobre aquest tema?

En tot cas cal tenir clar que la culpa de tot això és el retràs continuat dels concursos de trasllats i que hem d'aconseguir que els concursos es convoquin "automàticament" de manera anual o bianual, però hi ha un problema i no està de més tenir opinió per evitar una altra xapuza.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 30/04/15, 17:41   #9
user1010
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
noavatar
Data Registre: oct 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 5 vegades
icon

Els bombers especialistes, tots ells bombers GRAF adscrits a la regió de Lleida, parc de Lleida, volem manifestar el nostre total desacord en la publicació de l’esborrany relatiu a les bases de valoració de mèrits i capacitats per al proper concurs de trasllats de bombers, ja que entenem que s’està fent un greuge comparatiu a l’hora de valorar els cursos i la tasca dels bombers generalistes vers els membres que pertanyen a alguna de les especialitats del cos de bombers, és a dir, els membres del GRAF i del GRAE.

És incomprensible i surt de tota lògica que els cursos de formació que es fan en cada especialitats no es tinguin en compte alhora de guanyar plaça en un lloc de treball. En qualsevol organització, cos o exèrcit del món, les especialitats pròpies estan molt valorades per tots els membres del col•lectiu, ja que aporten aquell plus més de coneixements i tecnificació en un àmbit molt concret. Permeten que el personal ampliï la seva experiència i aprofundeixi més en els diferents àmbits de la seva feina. Aquest neguit, implicació i dedicació sempre es premia. Així doncs, quan un membre d’algun cos del que forma part ha passat per alguna o vàries especialitats se li recompensa per la seva dedicació i implicació en la seva feina, ja que ha mostrat un neguit i un interès especial.

Seria injust si es premiés a gent escollida a l’atzar o a dit, però no és el cas de les especialitats, ja que per formar part d’elles s’han de superar les corresponents proves que prèviament s’han ofert lliurement a tothom.
Aleshores, per què ara ens volem carregar tot aquesta feina, esforç i implicació dels especialistes que sempre havia estat reconeguda? No es considera meritós el haver volgut, lliurement, formar part d’un petit col•lectiu que aprofundeix i perfecciona els coneixements en un àmbit determinat? A que obeeix tot això? Gels? Interessos particulars? És perquè els especialistes es formen dins del seu horari laboral? Creiem recordar que els cursos que s’han ofert fins ara i que cadascú feia lliurement també es compensaven amb hores laborals. Francament no s’entén. A més a més, la formació dins de la jornada laboral ha de ser la tendència del futur i és el que s’ha d’arribar a aconseguir. En aquest sentit a l’any passat la DGPEIS va començar a instaurar la formació dins de les nostres guàrdies, oferint una sèrie de cursos que qui lliurement vulgui fer un aprova final de coneixements d’aquests cursos podrà obtenir el seu corresponent diploma d’aprofitament, vàlid a l’hora de meritar i de promocionar.

La queixa més repetida per part de certs companys que no han paït mai bé això de les especialitats, és que ells no poden fer els cursos que s’ofereixen dins d’aquestes. Bé, si tantes ganes tenen de fer aquest curs, la porta de les especialitats sempre ha estat oberta, simplement han de superar el procés selectiu i pringar durant molt de temps com ho fan els especialistes. O és que només volen el “caramelet” final? Tot i així, hi ha comandaments que realitzen els nostres cursos, com per exemple els ECHOS, que aquest últim any han estat realitzant el Curs d’Anàlisis Forestal III dels GRAF.

En aquest sentit els companys que són formadors, també realitzen habilitacions de diferents especialitats que també els hi contaran en un futur per promocionar o concursar, cosa que trobem absolutament lògica i normal (qui vulgui tenir els punts que donen aquestes habilitacions que es faci formador), o aquest esforç i dedicació docent tampoc s’ha de valorar?

En canvi, nosaltres com a bombers que som sí que seria lògic poder optar als cursos que s’ofereixen al col•lectiu en general, però res més lluny de la realitat... Durant aquests últims anys, els bombers que pertanyien a una especialitat han vist com es quedaven una i altra vegada sense plaça en els cursos que havien sol•licitat, ja que des de les diferents àrees de formació de les Regions sempre s’ha deixat als especialistes a resultes de les places que no es cobrien amb gent de les seves Regions d’Emergència. Arribats a aquest punt, on està el privilegi que té un especialista davant d’un generalista? Nosaltres no el veiem per cap lloc. El que veiem són altres privilegis, com que en les cremes prescrites que genera el GRAF, als membres de les unitats GRAF que hi assisteixen fora de guàrdia se’ls hi compensa amb horari laboral, i no precisament el que toca per llei (1h equival a 1’5h o 1’75h si es festiu o nocturn) sinó hora a hora (1/1). Això també és greuge comparatiu, però en aquest cas, on són els sindicats?

Aquest esborrany proposat és un insult al bomber. No és contempla l’esforç i la dedicació dels bombers vers la seva feina, sinó una sèrie de cursos i coneixements que ben bé no sabem quina connexió tenen amb el món de bombers. Pel que es llegeix en aquest esborrany, és molt més important que un bomber domini bé l’anglès i que sàpiga fer una base de dades, que no que es passi hores i hores excarcerant fora del seu horari laboral per participar en els diferents concursos de rescat en accidents de trànsit (per posar un exemple).
El que s’està fent amb aquesta valoració de mèrits es promocionar la cultura del sofà i del mínim esforç. En aquests temps difícils, on cadascú de nosaltres ha de interioritzar que és bomber malgrat tot, intentant combatre el desànim i la desil•lusió que alguns volen instaurar, s’ha de motivar al bomber, promocionar-lo, dinamitzar-lo i que cregui en tot moment en la tasca que està fent. No sé quina classe de bomber voleu des dels sindicats, però amb actituds com aquestes no feu cap bé al col•lectiu.

Creiem que actualment les especialitats no estan ben considerades i valorades per alguns companys i sindicats. Quina és l'avantatge avui en dia dins del cos de bombers de formar part d’una especialitat o implicar-te més per la “casa”? Els membres del GRAF canviem l’horari dos cops a l’any, som els tapaforats estructurals, gràcies al gran dèficit de bombers, entrant a torn, fent conductor del ECHO i realitzant les cobertures dels parcs per no generar més crispació entre els companys. Ens sentim sols a l’hora d’intentar solucionar els problemes de convivència arran d’entrar a mínims, fins i tot a Lleida s’està fent un estudi de clima laboral. Ser especialista no es cap “chollo”. No volem que se’ns regali res, simplement demanem el que creiem que és el més just i el més sensat.

Senyors, hem de ser conscients entre tots plegats que les especialitats sempre donen privilegi i qualitat als cossos de col•lectius als quals pertanyen. La tendència en un futur ha de ser promocionar-les i impulsar-les, sinó al final els Agents Rurals cremaran, els Mossos d’Esquadra rescataran en muntanya, recercaran i es submergiran i els aeroports continuaran privatitzats. I nosaltres si no fem res al respecte, sinó ens potenciem, sinó ens ho creiem serem els còmplices de la privatització del cos de bombers. Si us plau, no continueu per aquest camí i rectifiqueu aquest esborrany de mèrits banals i que ens poden fer tant mal a tots plegats.

Editat per Pablo Castro en 30/04/15 a les 17:49.
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
2 usuaris Subscriuen aquest missatge.
user4920 (03/05/15), user868 (06/05/15)
Old 04/05/15, 20:12   #10
user201
Usuario
xdos
avatar_
Data Registre: mar 2012
Posts (last year): 0
Subscric: 0
Agraït 268 vegades
icon

................
__attach

__attach

__attach
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 05/05/15, 22:31   #11
user1689
Usuario
Bomber Generalitat
xuno
avatar_
Data Registre: abr 2013
Posts (last year): 0
Subscric: 286
Agraït 20 vegades
icon

Estoy de acuerdo en que las valoraciones de los meritos no son justas. Pero... ¿se tendrá que hacer el concurso YA de una vez por todas no?
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Han Subscrit aquest missatge:
user2 (05/05/15)
Old 20/06/15, 15:27   #12
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon Relació Llocs de Treball 12 de Juny 2015

..................

Cita:
a96 cos de bombers/escala superior-inspector/a.
B97 cos de bombers/escala executiva-sotsinspector/a.
C93 cos de bombers/escala tècnica-caporal/a.
C94 cos de bombers/escala tècnica-bomber/a de 1a.
C96 cos de bombers/escala tècnica-oficial/a.
C97 cos de bombers/escala tècnica-sergent/a.
D60 cos de bombers
d88 cos de bombers/escala bàsica-caporal.


Arxius Adjunts
File Type: pdf relació-llocs-treball-gencat.pdf (1,41 MB)

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 20/06/15, 15:31   #13
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon Bases de Concursos de Traslados

.................


Arxius Adjunts
File Type: pdf concurs-bombers-basica.pdf (572,2 KB)




Arxius Adjunts
File Type: pdf concurs-bombers-de-primera.pdf (601,9 KB)

Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Old 25/11/15, 18:26   #14
user2
Valls - torn D
xcinco
noavatar
Data Registre: mar 2010
Posts (last year): 0
Subscric: 504
Agraït 663 vegades
icon

De recordatorio, los puntos valorados, de mayor a menor ok

__attach
Arxius Adjunts
File Type: xlsx cursos més puntuats.xlsx (17,8 KB, 26 vistes)
Report Post   Citar thumbs_up_ Thanks
Respondre

Usuaris veient aquest Tema: 1 (0 usuari(s) i 1 invitat(s))
 
Eines de Tema Cercar en aquest Tema
Cercar en aquest Tema:

Cerca avançada


Català Español
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. - The current timezone is 'Europe/Madrid'. The time now is 23:46.
Page generated in 0,178 seconds with 40 queries.

Enter the remote URL in the following field:

Fetch URL Info ajax-loader
left right